Egal care nu ajută pe nimeni. Ripensia și UTA au remizat într-un derby jucat pe o atmosferă dezolantă, cu penalty ratat de timișoreni și două bare ale arădenilor

Marius ANGHEL 08 Nov. 2017, 21:49 Campionat

Ripensia și UTA au terminat la egalitate, scor 1-1, un meci cu multe șanse irosite de ambele formații. Pe un „Dan Păltinișanu” dezolant, cu maxim 400 de spectatori în tribune, timișorenii au marcat în minutul 61, prin Mediop, dar arădenii au egalat prin Curtuiuș. Ambele echipe pot ofta după acest meci, întrucât Zaluschi a avut un penalty ratat, iar alb-roșii au avut două bare în prima repriză, dar și alte multe ocazii în partea secundă.

UTA a început mai sigură pe ea prima repriză, și au avut o ocazie încă din minutul 4. Burlă a bătut o lovitură liberă în careu, iar Curtuiuș a deviat cu capul, dar Rădulescu a reținut. Timișorenii au avut o replică peste patru minute, după o lovitură liberă bătută de Călin Toma, deviată peste transversala porții lui Grahovac. O fază periculoasă s-a petrecut la centrarea lui Adili, iar Hlistei a reluat peste Rădulescu, dar balonul s-a dus peste poartă, după ce a lovit bara transversală. Rădulescu a fost pe fază și în minutul 19, la un șut al lui Hlistei. Ripensia a încercat să amenințe prin Mediop, dar Grahovac l-a întâmpinat la 20 de metri, iar arbitrul nu a dictat nimic după ce atacantul putea să se aleagă cu o accidentare gravă dacă nu sărea la timp.

A doua bară pentru UTA, ratări și pentru Ripensia

Oaspeții au continuat să preseze, dar nici șutul lui Adili, din minutul 32, nu a fost greu de respins pentru Rădulescu. Timișorenii au avut o șansă de a marca după o greșeală a lui Ciucă, speculată de Ungureanu, care a trimis pentru Dumiter, însă tânărul a tras în piciorul lui Grahovac. Arădenii au pus mare pericol la o centrare a lui Adili, reluată de Hlistei din nou în bară. Mediop a a avut o șansă pe finalul reprizei, cu Grahovac la „datorie” la execuția din foarfecă, iar ultimul „oftat” a fost tot al arădenilor. Hlistei a căzut în apropierea careului, dar nu s-a fluierat nimic, iar Stahl a reluat peste poartă.

Ripensia și-a „permis” să rateze un penalty

Ripensia a avut o mare șansă în minutul 50, la prima fază importantă a reprizei a doua, când s-a dictat penalty după o ciocnire cu Grahovac. Zaluschi, fost jucător al arădenilor a trimis însă pe lângă poartă. Arădenii au avut o șansă bună peste șapte minute, tot în urma unei faze fixe, bătute de Păcurar.

Hlistei a reluat cu capul pe spate, însă Rădulescu a salvat de pe linia porții. Peste un minut, Mediop a avut șansa să marcheze, dar a tras pe lângă poartă degajarea greșită a aceluiași Grahovac.

Mediop și-a spălat păcatele din acest sezon cu golul în poarta arădenilor

După ratările avute, în minutul 62, Ripensia a trimis un balon peste apărarea oaspeților, iar Mediop a evitat ofsaidul și a tras din întoarcere, iar Grahovac nu a mai avut ce face. Timișorenii puteau mări diferența în minutul 68, când Bobină a scăpat de Scutaru și i-a trimis lui Dumiter, care a trimis paralel cu poartă. Arădenii au mai presat cu centrări ale lui Adili, până la urmă, cu succes. Marius Curtuiuș (72) a fost nemarcat și a tras în dreapta lui Rădulescu, pentru 1-1. Arădenii au continuat să preseze și Burlă a avut un șut peste poartă. În prelungiri, Curtuiuș a ratat incredibil, din câțiva metri, iar arădenii au solicitat penalty la o cădere a lui Hlistei.

După această remiză, UTA face 18 puncte și se situează pe locul 13, în timp ce Ripensia are 20 de puncte și e pe locul 11. La finalul săptămânii, sâmbătă, de la ora 11:00, UTA joacă la Șiria cu ASA Târgu Mureș, iar Ripensia joacă la Motru, cu Pandurii Târgu Jiu.

RIPENSIA TIMIȘOARA – UTA ARAD 1-1
Ndiaye Mediop 62′ / Marius Curtuiuș 72′

I. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Stoi, Apro, Vlădia, C. Toma – Laur. Tudor, Zaluschi (M. Toma 90+1′), Ad. Ungureanu (Bobină 63′) – Dumiter, Mediop (Matiș 90+3′)
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – Semeniuc, Horcea, Golda
Antrenor: Radu Suciu

Grahovac – Adili, Scutaru, Ciucă, Burlă – I. Tănase (Jorza 86′), Cârstocea – Strătilă (Păcurar 58′), Stahl (Prună 73′), Hlistei – Curtuiuș (cpt.)
Rezerve neutilizate: Svedkauskas – Polgar, Asani, Iuga
Antrenor: Cristian Todea

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Spectatori: 400; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Adrian Mărginean (Aiud) și Ferencz Tunyogi (Zalău).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leckzi JOSZI (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 08 Nov. 2017, 21:49 Campionat
Pe aceeași temă