Echipele de posesie au rămas datoare cu ocaziile! Ripensia a încurcat-o pe Academica Clinceni după un meci cu puține faze interesante de poartă

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Mar. 2019, 15:30 Campionat
Echipele de posesie au rămas datoare cu ocaziile!** Ripensia a încurcat-o pe Academica Clinceni după un meci cu puține faze interesante de poartă

Clinceniul și Ripensia au terminat la egalitate, scor 1-1, după golurile marcate de Andrei Dumiter și Cristian Dumitru. Partida care a adus față în față două dintre echipele din Liga 2 care încearcă să joace un fotbal spectaculos, de posesie, a fost una destul de plictisitoare. Cu un vânt puternic care a suflat duminică dimineața la marginea Capitalei, prima repriză a fost chiar slabă. Fazele mai interesante s-au petrecut în repriza secundă, dar și acestea, puține, sub ochii staffului FCSB, venit să vadă jocul de pe terenul echipei cu care au o relație de colaborare.

Meciul dintre echipele cu poate cele mai bune posesii din liga secundă a avut o primă repriză de-a dreptul plictisitoare, cu puține faxe de poartă. Niciuna dintre Ripensia sau Clinceni nu și-a asumat mari riscuri, ambele au stat „la cutie” și Zeul Fotbal mai mult ca sigur că a căscat. Pentru Ripensia, Anghelina a trimis o lovitură liberă execrabil, ca la rugby. Prima ocazie a fost în minutul 22, după un șut al lui Achim respins de Horațiu Moldovan în corner, de sub transversală.

Vântul a bătut mai tare decât au șutat fotbaliștii la poartă

Șut și Buziuc nu au putut să-l învingă nici pe ei pe Horațiu Moldovan, cu o minge „țopăită” și un șut slab din 8 metri. Ripensia a rămas și mai datoare fotbalului decât ilfovenii după prima repriză. Mai mult de atât, în minutul 37, Călin Toma a ieșit accidentat și a fost înlocuit cu Popovici. Spre finalul reprizei, Hecsko a bătut puternic, pe jos, o lovitură liberă de la 30 de metri, dar Ureche a plonjat și reținut. După ocazii slabe, s-a intrat la pauză cu firescul 0-0.

Jocul a așteptat greșeala de ambele părți

În fiecare etapă de retur, arbitri au făcut gafe copilărești. Nici Bogdan Anghelinei nu a făcut excepție și a greșit așezarea zidului la o fază fixă, care a trebuit repetată. Bogdan Barbu a bătut pe jos, iar Moldovan a reținut.

Ripensia a reușit să valorifice la maximum o fază pe contraatac în minutul 58. Monea i-a pasat excelent lui Dumiter, atacantul a pătruns în careu și a finalizat plasat pe lângă Ureche. După numai trei minute, Clinceniul a marcat după un atac pozițional. Tânărul Mihalcea i-a pasat lui Cristian Dumitru, care de lângă Hecsko s-a întors spre poartă și a marcat din situație de unu la unu cu portarul.

Ultimele 20 de minute au adus faze interesante de fotbal

Oaspeții au bifat o ratare mare în minutul 72. Monea a interceptat o minge în fața careului, a pătruns și a șutat. Ureche a respins cu piciorul în dreapta sa, unde se afla Mansour, care a tras însă din 6 metri pe lângă poartă. Academica a „comis-o” și ea. În minutul 77, Buziuc a tras slab după o preluare foarte bună, iar Horațiu Moldovan a reținut și a căzut cu mingea în brațe chiar în fața liniei porții. Pe finalul reprizei, Bogdan Barbu a executat slab două faze fixe, iar în prelungiri Monea a intrat tare la un adversar, a primit al doilea galben și a fost eliminat.

ACADEMICA CLINCENI – RIPENSIA TIMIȘOARA 1-1
Cristian Dumitru 61′ / Andrei Dumiter 58′

Ureche – Fl. Achim, Andr. Răuță, Patriche (cpt.), Mih. Dobrescu – Șut, Bg. Barbu – Vas. Olariu (Horșia 62′), Cr. Dumitru, P. Pârvulescu (Vl. Mihalcea 56′) – Al. Buziuc (Al. Nicola 84′)
Rezerve neutilizate: Oct. Vâlceanu – Găină, Pațurcă, Mitrov
Antrenor: Ilie Poenaru

H. Moldovan – Ad. Popa, Tînc, Hecsko, Străuț – Anghelina (Apro 80′), Stoi – Monea, C-tin. Stoica (Mansour 65′), C. Toma (cpt.)(Al. Popovici 37′) – Dumiter
Rezerve neutilizate: Păduraru – Oct. Drăghici, Țieranu, Chera
Antrenor: Alexandru Pelici
Eliminat: George Monea 90+4′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Clinceni – Arena 1 (Clinceni – Ilfov); Arbitru: Bogdan Ionuț Anghelinei; Asistenți: Florian Alexandru Vișan și Daniel Vlase (toți din Galați). Rezervă: Valentin Naidin (Turnu Măgurele); Observatori: Victor Stanisteanu (Buzău) și Cătălin Eugen Popescu (Ploiești).

Cu acest punct, Clinceniul a ajuns la 52 de puncte și pică de pe locul 2, iar runda viitoare va veni la Timișoara, pentru meciul cu ACS Poli, de sâmbătă, de la ora 11:00. Ripensia rămâne pe 11, cu 29 de puncte, și etapa viitoare va juca duminică, de la ora 11:00, cu liderul Sportul Snagov.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / MediafaxFoto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Mar. 2019, 15:30 Campionat
Pe aceeași temă