Echipa unde „Eroul de la Liberec” e jucător și antrenor secund continuă să fie lider în Liga 3. Matache: „Trebuie să luăm cât mai multe puncte, acum, cât suntem într-o formă bună”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 28 Oct. 2018, 12:36 Campionat

Nou-promovata Flacăra Horezu continuă să impresioneze în Seria a 3-a a Ligii 3 și să se mențină în poziția de lider. Vineri a obținut cea de-a patra victorie consecutivă, după ce a trecut cu 1-0, în deplasare, de CSM Alexandria.

Singurul gol al întâlnirii de la Alexandria a fost marcat în minutul 28 de Florin Cioablă, atacantul fiind la primul gol pentru horezeni. Astfel, Flacăra are două puncte avans față de a doua clasată, Turris Oltul Turnu Măgurele, care sâmbătă a trecut cu 2-0 de Astra 2.

Antrenor secund și jucător la Flacăra, Florin Matache, a fost titular în meciul cu CSM Alexandria și a păstrat intactă poarta echipei sale. „A fost greu, dar am depășit și acest hop. Trebuie să luăm cât mai multe puncte, acum cât suntem într-o formă bună și o să vedem unde o să fim la final de tur. Vrem să o luăm pas cu pas. Returul va fi mai mult mai greu, toate se vor întări, nu vor mai fi aceleași echipe. Diferența o facem prin copii, avem și jucători cu experiență, dar avem juniorii care au ajutat echipa, i-am integrat bine pe toți. Când ai juniori pe teren, pot și eu să intru și să mai ajut din teren, îl mai protejăm și pe Robert, e doar un copil. Poate o să vină și momente mai puțin bune, dar acum e un val care te duce, am văzut cu toții că se poate și avem moral. Marele nostru atu este organizarea, avem cele mai puține goluri primite din serie și a doua defensivă din Liga a 3-a. Am plecat de la premisa să nu primim gol”, a declarat „Eroul de la Liberec”.

Florin Matache va încheia în această săptămână cursurile școlii de antrenori, urmând a obține licența B, care îi conferă dreptul să stea pe bancă la nivel de maxim Liga a 2-a. „Îmi voi lua mult dorita licență B, apoi voi da și pentru licența A. Este un pas pe care vreau să-l fac, am o vârstă, e momentul să las locul celor tineri. Sunt la început în antrenorat, vreau să văd dacă îmi place și dacă mă descurc”, a mai spus portarul.

Consiliul Județean Vâlcea sprijină Flacăra

Consiliul Județean Vâlcea va contribui la bugetul clubului Flacăra cu suma de 30.000 lei, sumă alocată până la finalul acestui an. Proiectul va fi suspus aprobării în ședința de pe 31 octombrie.

„Ținând cont de faptul că echipa horezeană este singura din județ care activează în liga a 3-a, am solicitat și noi sprijin Consiliului Județean. Flacăra Horezu este o mândrie pentru întreg județul, nu doar pentru Horezu. Ca și sumă, noi am cerut 2.5 miliarde anual, însă fiind pe final de an, domnul președinte Constantin Rădulescu ne-a alocat 30.000 lei, urmând ca, anul viitor, să purtăm din nou discuții și să primim o sumă mai mare. Mulțumesc Consiliului Județean că a răspuns afirmativ solicitării noastre”, a declarat primarul orașului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

După 10 etape, Flacăra Horezu are 23 de puncte și se află pe locul 1 în Seria a 3-a a Ligii 3. În etapa următoare, echipa vâlceană joacă vineri, de la ora 14:00, în deplasare la Viitorul Domnești, ultima clasată, cu 0 puncte.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 28 Oct. 2018, 12:36 Campionat
Pe aceeași temă