Echipa lui Bondrea are gaz

26 Apr. 2012, 18:13 Campionat

După 4-1 la Alba Iulia, Gaz Metan a dispus cu 3-1 de Gloria Bistrița și continuă să spere la promovarea în Liga I.

Echipa severineană a început în forță partida cu liderul seriei și în minutul 10 conducea deja cu 2-0! Gazdele au deschis scorul după ce balonul trimis de Olah a fost deviat de Neacșa și l-a păcălit pe portar, iar la faza următoare, Marin a majorat avantajul, cu un șut, în diagonală, din 15 metri. Gaz metan Severin a marcat și în debutul reprizei secunde, prin Olah, care a transformat impecabil o lovitură liberă, de la 18 metri. Oaspeții au expediat primul șut pe poartă de-abia în minutul 66, prin lovitura de cap a fundașului Trașcă. Atacantul Pădurariu a redus din handicap peste 5 minute, iar până la final nu s-a mai marcat și Gaz Metan a obținut o victorie importantă.

„N-a fost o partidă spectaculoasă. Suntem o echipă în curs de formare, care își caută un drum. Avem o echipă formată din două categorii de jucători: cei mai experimentați, în vârstă, și cei tineri. S-a văzut și în acest meci, când cei tineri au cedat psihic după 2-0. Parcă le-a fost puțin teamă de ceea ce se întâmpla în teren. Pasele nu au mai funcționat așa cum trebuie. Nici reperele pe care le trasasem înainte de joc nu au prea mai fost respectate. A fost bine că am reușit să marcăm și la începutul reprizei secunde, am căpătat ceva mai multă încredere, dar s-a văzut că suntem și temători și am primit gol pe o greșeală. După 3-1 a fost o luptă oarbă, fără spectaculozitate, care a enervat și publicul, care vroia mai mult. E bine că am câștigat. O victorie meritată. Să nu uităm că pentru Bistrița a fost doar a doua înfrângere a sezonului. Gloria are o linie de mijloc puternică, cu care a jucat și în Liga I”, a declarat antrenorul Marian Bondrea.

Acesta a admis că nu se aștepta ca Gaz Metan să câștige așa ușor derbiurile cu Unirea Alba Iulia (4-1) și Gloria Bistrița (3-1): „Am început nesperat de bine cu Gloria, cu două goluri. Dacă nu se întâmpla așa, meciul lua o altă turnură. Noi tot atacam, dar Bistrița prindea mai mult curaj. Sincer, mă așteptam să câștig și la Alba Iulia și cu Bistrița, dar aș fi ipocrit să spun că mă așteptam să marcăm 7 goluri. Băieții au fost ceva mai inspirați în acest jocuri”

A vrut să dea un exemplu anumitor jucătorilor

Bondrea a explicat și motivul pentru care a avut doar patru jucători pe banca de rezerve și a caracterizat accidentarea lui Neacșa, din ultimul minut: „Neacșa e un prefăcut! Era obosit și ca să primească aplauzele publicului, a cerut schimbare. Sunt supărat că Mitic a luat ar cartonaș galben, nemeritat, iar acum va sta din nou. Ne bazăm pe un lot restrâns de jucători. Am avut și accidentări, dar a existat și un dezinteres la antrenamente al unor jucători, fiindcă ei trebuie să muncească și pentru a prinde banca de rezerve”.

GAZ METAN SEVERIN – GLORIA BISTRIȚA 3-1 (2-0)
Neacșa (8), Al. Marin (10), Olah (51) / Pădurariu (72)

Antrenor: Marian Bondrea
Ștețca – Mirescu, Dandea, Bălău (cpt.), Bălace – Neacșa (’90 L. Rusu), Mitic (’73 Moutinho), Olah, Al. Zaharia – Al. Marin (’62 Abba), Vancea

Antrenor: Nicolae Manea
Lăzăreanu – Țârcă, Trașcă, David Reano (’53 Isac), I. Costache – R. Mărginean, P. Anton – Keita (’57 Brumă), Predescu, Cafasso (’64 Șomodi) -Pădurariu

Stadion: Municipal (Severin); Spectatori: 1.700
Arbitri: Iulian Dima (București) – Daniel Mitruți (Craiova) și Ionuț Babadac (Alexandria)

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

26 Apr. 2012, 18:13 Campionat
Pe aceeași temă