Echipa antrenată de Lupuț, „albă” în derby-ul „pandurilor”. „Am câștigat un punct, după o partidă foarte slabă”

Echipa antrenată de Lupuț,

Deși spera să bifeze a doua victorie stagională la Târgu Jiu, după cea obținută în prima etapă la Drobeta Turnu Severin, scor 2-1 cu Sportul Snagov , ACS Viitorul Pandurii n-a scos decât un punct din confruntarea cu CS Pandurii, echipă care marcase un singur gol în precedentele trei etape.

Disputat pe terenul sintetic de lângă noul stadion Municipal de la malul Jiului, sub privirile a doar 250 de spectatori, meciul dintre cele două echipe care au în titulatură denumirea „Pandurii Târgu Jiu” a început cu ratatea uriașă a lui Hery Kim, care, din careul mic, a reluat, cu latul, peste poartă, centrarea venită de la juniorul născut în anul 2002, Ovidiu Rasoveanu. Jocul, deși se anunța unul încins, ținând cont de orgoliile existente la nivelul celor două conduceri, s-a stins, treptat, din intensitate, iar, din cauza căldurii, arbitrul a acordat nu mai puțin de patru pauze de hidratare. 

S-a încheiat 0-0, iar echipa antrenată de Cristian Lupuț are patru puncte după primele patru etape.

„Din punctul meu de vedere, o partidă foarte slabă, de un nivel tehnic foarte scăzut, pe o căldură insurportabilă și un teren sintetic pe care nu se poate juca fotbal! Până la urmă, acest punct este un punct câștigat, obținut în deplasare. Așteptam însă mai mult de la acest joc. N-a fost un derby, chiar dacă sunt unele orgolii la nivelul conducerilor. S-au întâlnit două echipe cam cu aceleași obiective. Noi încercăm să construim o echipă, Pandurii încearcă și ei să supraviețuiască. Trebuie să avem răbdare. Era cu totul altceva dacă meciul se juca pe stadionul cel nou. Era alt public, era altă calitate a jocului, din punct de vedere tehnic. Era alt nivel pe iarbă.  Ne dezavantajează clar terenul sintetic. Nici măcar nu e o suprafață de calitate. Mingea țopăie și e foarte greu să-și dezvolți părțile tehnice”, a declarat antrenorul Cristian Lupuț.

Cu rezervele în Cupă

Pentru echipa sa urmează două meciuri la Drobeta Turnu Severin. Dacă miercuri, de la ora 19:00, va întâlni, în calitate de oaspete, „FC U Craiova”, în turul 3 al Cupei României, duminică, de la ora 11:00, pe „Municipalul” severinean, va fi gazdă pentru meciul din etapa a 5-a din Liga 2, cu Daco-Getica București.

„Nu mai plecăm la Sânmartin, ci mergem la Turnu Severin, unde ne așteaptă două meciuri. În cupă o să dau șansă unor jucători care nu prea au avut minute jucate. Vreau să mă lămuresc și în privința lor. Avem un lot de 25 de jucători, plus trei portari. Nu e un obiectiv primordial Cupa României, dar jucătorii care intră trebuie să-și facă datoria, fiindcă de asta au contract cu clubul. Am antrenat o echipă în pauza de vară, iar, înainte de începerea campionatului m-am trezit că  alta echipă. Au venit mulți jucători nepregătiți fizic”, a precizat Lupuț.

Cu patru puncte obținute după patru etape, Viitorul Pandurii Târgu Jiu se clasează pe locul 15 în Liga 2, ultimul care asigură menținerea.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă