„Echipa a fost obosită”

19 Sep. 2011, 00:08 Campionat

Echipa severineană a încheiat fără gol partida cu FC Olt și a ratat șansa să se desprindă în clasament. Dacă în restanța de miercuri învingea cu 3-0 pretendenta la promovare FC Bihor, Gaz Metan Severin a izbutit doar un 0-0 cu nou-înființata FC Olt.

Deși puteau trece pe primul loc în cazul unui succes, după ce FC Argeș pierduse la matineu cu Gloria Bistrița, elevii lui Bodea n-au reușit să învingă în nocturnă echipa antrenată de Dan Oprescu. Peste 5000 de spectatori au venit să-și încurajeze favoriții, dar gazdele au avut o prestație modestă, fără idei la construcție și lipsiți de inspirație la finalizare, iar oaspeții s-au apărat, astfel că partida s-a încheiat nedecisă, scor 0-0.

De altfel, Gaz Metan a expediat primul șut pe poartă de-abia în minutul 60, dar balonul trimis din unghi de Cosmin Vancea nu l-a pus în dificultate pe Cristi Bordea. Până la final, doar Liviu Rusu (’79) și Alex Neacșa (’81) au mai încercat vigilența portarului advers, însă fără rezultat pe tabela de marcaj.

„Echipa a fost ușor obosită și n-am reușit să marcăm cu FC Olt, dar țin să felicit jucătorii pentru efortul depus. Am venit după o serie de jocuri foarte grele, din care, zic eu, am ieșit cât de cât bine. Am avut un program aglomerat. Am jucat miercurea și sâmbăta. Sper să recuperăm toți jucătorii, fiindcă ne mai așteaptă o săptămână grea. Marți jucăm în cupă cu Mioveni, iar duminică în campionat la Timișoara”, a spus Bodea, după ce echipa sa a fost trezită la realitate de FC Olt. Antrenorul echipei severinene a pus totuși rezultatul de egalitate pe seama arbitrajului:

„Obiectivul meu e să fac echipa să joace, dar e foarte greu. Eu știu că lumea nu are răbdare și ar vrea ca echipa să joace direct în Liga I, dar sunt echipe care se baricadează, se pun pe două rânduri și e greu să joci. Meciurile cu echipele considerate mai mici sunt foarte grele, fiindcă închid jocul și se apără 90 de minute. Mai sunt și alte aspecte: oboseala, arbitrajul…În primul meci, cu Turda, ne fură arbitri acasă, cu Bihor am fost opriți dintr-un contraatac la 0-0, fiindcă s-a ridicat un ofsaid inexistent, iar acum arbitrul din Timișoara și-a bătut joc de noi. Neacșa avea deja trei galbene și a primit încă unul cu Olt, la prima fază. Asta e. Echipa va juca în continuare să câștige”.

Niciun gol în campionat pentru atacanți

Gaz Metan a rămas singura echipă din Liga a II-a fără gol primit în acest sezon, dar nici n-a marcat în primele cinci etape cu atacanții. „Am marcat cu mijlocașii, dar o vor face și atacanții. Sau poate vom juca fără atacanți, ca Barcelona, ca să fac haz de necaz”, a comentat Bodea ineficacitatea lui Boroiban, Bițiș, Trifu sau Vancea.

articol și foto de Mircea OGLINDOIU

19 Sep. 2011, 00:08 Campionat
Pe aceeași temă