Echilibru pe teren, echilibru pe tabelă: Unirea s-a salvat în ultimul minut

Mihai Andries 30 Sep. 2014, 20:31 Campionat

ACS Berceni s-a abonat la scorul de 3 la 3 pe teren străin după ce a încheiat identic ultimele două deplasări, la Balotești și Slobozia. În meciul disputat duminică, ilfovenii n-au arătat deloc că ar fi obosiți după meciul de Cupa României disputat joi seara cu Steaua București, ba dimpotrivă.

Doar șase minute au trecut până la prima ocazie, Marin este lansat în adâncime, șut violent dar mingea lovește plasa laterală. Berceni rămâne la conducerea jocului și peste patru minute Epaminonda Nicu centrează după un flanc pe celălalt, Ursu recentrează inspirat în careul mic, dar reluarea cu capul a lui Pădurețu trece la o palmă de vinclu. Unirea Slobozia nu se trezește din amorțeală și oaspeții reușesc să deschidă scorul: corner de pe dreapta executat de Pătrașcu, mingea ajunge la marginea careului la Viorel Ștefan care prinde un șut cu boltă imposibil de respins de portarul Dobre, surprins ieșit din poartă.

Jucătorii Unirii înțeleg că Berceni n-a venit în excursie la Slobozia și mută jocul în jumătatea adversă, presiune ce avea să aducă mai întâi șutul violent din afara careului scos cu greu în corner de Raț. Portar care avea să greșească în minutul 40, lovitură liberă executată de Bolat, mingea îi sare din brațe lui Raț și Stan îndeplinește formalitatea din 6 metri. Trec doar cinci minute și Stan recidivează, de data aceasta ajutat și de un fundaș advers care șterge balonul șutat exact cât să-l deruteze pe Raț, iar Unirea Slobozia intră la cabine cu avantaj pe tabelă.

Scor întors în cinci minute

La adăpostul unui 2 la 1 firav, gazdele încep neașteptat de moale partea secundă și Berceni reușește să întoarcă scorul în doar cinci minute. Alexandru Marin egalează în minutul 56, fructificând o centrare a lui Ionescu, fază repetată în minutul 61, de data aceasta cu servant Alin Pătrașcu și executant Cosmin Sandu. Unirea Slobozia este obligată să o ia de la capăt, dar se lovește de apărarea supra-aglomerată, oaspeții renunțând la orice pretenții ofensive pentru a ține cu dinții de scor. Berceni are șansa golului cu zece minute înainte de final, atunci când Sandu lovește bara din doi metri, dar finalul aparține în totalitate gazdelor. Cele care se simt frustrate în minutul 91, când centralul Teodor Dragoș anulează un gol pe motiv de fault în atac, dar care jubilează la ultima fază a partidei, căpitanul Romeo Soare înscriind cu capul după o lovitură liberă din tușă executată perfect de Bolat.

Unirea Slobozia: L. Dobre – Drăguț (min. 73 Toma), R. Soare (cpt.), Hristian, S. Stan – Macare, Ivașcă (min. 59 Florea) – Ibrian, Bolat, Gohoreanu – D. Ene. Antrenor: Adrian Mihalcea

ACS Berceni: Raț – E. Nicu, Cioranu, C. Sandu (cpt.), Cr. Ionescu – Al. Radu – A. Pătrașcu (min.90 Roman), Pădurețu (min.91 Iovan), V. Ștefan, Ursu (min.73 Mihai) – Al. Marin. Antrenor: Marin Dragnea

Articol și foto de Petronel TUDOR

Mihai Andries 30 Sep. 2014, 20:31 Campionat
Pe aceeași temă