E sărbătoare în Maramu” după calificarea FCM-ului în play-off. Ce spune Șpan despre problemele de la club și ce ambiție mai are

Marius ANGHEL 04 Apr. 2016, 19:00 Campionat

Bucuria câștigării unui loc în play-off predomină peste tot în Maramu”. Jucătorii, staff-ul tehnic, dar și suporterii sărbătoresc îndeplinirea obiectivului pe care și l-au propus în momentul promovării în Liga 2. FCM Baia Mare a remizat cu CSM Râmnicu Vâlcea, scor 0-0, în ultima etapă a sezonului regulat, iar punctul obținut i-a dat „biletul” spre play-off, acolo unde se va lupta pentru promovare cu Gaz Metan Mediaș, Chindia Târgoviște, UTA Bătrâna Doamnă, FC Brașov și CS Mioveni.

„Este o realizare a întregii echipe”

Restanțele salariale ale jucătorilor și întârzierea reunirii lotului, în 2016, preziceau că Baia Mare este la un pas de a nu putea să continue campionatul în condiții optime. Președintele băimărenilor, Cristian Șpan, a reușit să aducă echipa pe un făgaș normal și să continue lupta pentru îndeplinirea obiectivului, lucru care s-a și întâmplat, cu mari emoții însă.

„E foarte greu să trăiești meciul din tribună. Cred că este mai ușor din postura de jucător, pe cuvânt. Mă simt fericit, împlinit. Ne-am îndeplinit obiectivul. Este obiectivul pe care ni l-am fixat la început de sezon. Am reușit să depășim toate greutățile pe care le-am avut. Sper să depășim și problemele de natură administrativă pe care le avem. Sper ca băieții să se monteze pentru play-off, până la urmă mai avem un drum în față. Drumul nostru nu s-a încheiat aici. Încercăm să vedem ce putem să facem mai departe. Poate reușim să aducem o bucurie și mai mare suporterilor din Baia Mare”, a declarat Cristian Șpan, președintele echipei FCM Baia Mare.

Din iunie 2014, de când a preluat echipa, Cristian Șpan, a reușit să promoveze cu echipa în Liga 2, iar acum speră să promoveze și în Liga 1. Ca acest lucru să fie posibil, FCM și-a întocmit actele necesare pentru licențiere. „Întotdeauna totul pornește de la o ambiție personală. Am preluat echipa asta în iunie 2014 și am avut imediat obiectiv îndeplinit promovarea în Liga 2, iar acum a doua oară ne-am fixat un obiectiv și l-am îndeplinit și pe acesta. Evident că este o ambiție personală, dar până la urmă nu este o realizare personală. Este o realizare a întregii echipe. Am depus deja dosarul pentru licență în 31.03.2016, așa cum prevede regulamentul Federației”, a adăugat președintele.

FCM Baia Mare a terminat campionatul pe locul 4 acumulând 46 de puncte, iar play-off-ul îl va începe de pe locul 5 cu 17 puncte.

VEZI PROGRAMUL DIN PLAY-OFF AL ECHIPEI DIN BAIA MARE

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U

Marius ANGHEL 04 Apr. 2016, 19:00 Campionat
Pe aceeași temă