„Duru să își vadă de Liga I, că ar rămâne 4 echipe fără datorii!”

04 Dec. 2011, 10:40 Campionat

Antrenorul Gloriei Bistrița, Nicolae Manea consideră că directorul Direcției de Licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal, Viorel Duru ar trebui să se preocupe mai mult de soarta cluburilor din Liga I, care au datorii de milioane de euro, în loc să stabilească interdicții de promovare pentru divizionarele secunde care nu au toate plățile făcute.

Tehnicianul a declarat, în exclusivitate pentru Sport Total FM, că tot Duru anunța, anul trecut, că unele echipe, printre care și Săgeata Năvodari, nu aveau voie să promoveze, însă această formație a participat la barajul pentru accederea în Liga I.

Manea a spus că tot fotbalul românesc este pe cale să se desființeze, nu doar anumite echipe, dar statul, în loc să le dea cluburilor banii pe care îi datorează, tot le cere și chiar le pune sechestru pe bazele sportive și pe jucători, în caz de neplată, iar acum vrea să le și excludă, în cazul în care nu își achită așa-zisele datorii.

„Văd că domnul Duru își vede foarte mult de licență. Să-și vadă de Liga I, că toate cluburile au datorii de milioane. Să nu își facă griji, că o să ne achităm datoriile și nu o să fie cazul să nu promovăm. Cred că o să mai joace trei-patru echipe, întruna, de dimineață până seara! Până acum, au vrut să nu mai fie datoriile la stat o problemă, acum le bagă iar criteriu la licență. La noi, ca la nimeni! Au fost echipe care nu aveau voie să promoveze și au mers la baraj! Tot domnul Duru spunea asta și uită că s-a întâmplat altfel! Duru face niște afirmații care ar trebui să privească întreg fotbalul românesc, nu anumite echipe. Întregul fotbal e în pericol de a se desființa. Noi suntem o țara vai de mama noastră. Ce să facem, să ne vindem casele? Pun sechestru pe terenuri, pe jucători… Noi ne facem treaba, jucăm! Statul are să ne dea, dar tot el ne ia!”, a „tunat” Nicolae Manea, în emisiunea „Fotbal la matineu”, realizată de Horațiu Sima și Mihai Andrieș

„Lordul” a promis că se vor achita restanțele

Antrenorul bistrițenilor a spus că jucătorii au plecat neplătiți în concediu, dar sunt semne bune din partea președintelui Jean Pădureanu, care l-a asigurat că restanțele se vor achita: „Din păcate, stăm foarte rău cu banii. Nu s-au găsit soluții și sunt trist că jucătorii au plecat neplătiți în concediu. Spuneam că au dat dovadă de mare caracter și că sunt niște băieți deosebiți, evoluând așa cum au făcut-o, deși nu au fost plătiți de ceva vreme. Am semnale bune de la nea’ Jean (n.r. președintele Jean Pădureanu) și că se vor achita restanțele. Ar fi foarte bine, pentru că vin sărbătorile și băieții ar merita banii care li se cuvin”.

„Au fost vânduți jucători că să ținem echipa pe linia de plutire și au rămas niște băieți cu care am colaborat foarte bine. Am mers să jucăm fotbal și să câștigăm peste tot. Suntem lideri, la 10 puncte distanță de a treia clasată și eu zic că băieții și-au făcut cu prisosință datoria”,
a încheiat tehnicianul.

Sursa: Sport Total FM

04 Dec. 2011, 10:40 Campionat
Pe aceeași temă