Dur-Bozoancă, Goga și Gavra, premiați de Universitatea Cluj înaintea meciului cu FC Hermannstadt. Distincțiile primite după un sezon greu de Liga 2

Marius ANGHEL 10 Jun. 2019, 19:09 Campionat

Înaintea meciului tur al barajului pentru promovarea în Liga 1, desfășurat duminică pe Cluj Arena, cu FC Hermannstadt, trei dintre jucătorii Universității Cluj au primit trofee pentru evoluția pe întreaga durată a acestui sezon de Liga 2. Suporterii „Șepcilor roșii” au votat, iar sponsorii clubului clujean i-au premiat pe câștigători: Cosmin Dur-Bozoancă, Dorin Goga și Cristian Gavra. Aceștia au fost premiați și aplaudați la scenă deschisă înaintea jocului cu sibienii.

Cosmin Dur-Bozoancă, cel mai bun tânăr jucător Under 21

Trofeul „Dan Anca”, acordat celui mai bun tânăr jucător Under 21 al echipei clujene i-a fost acordat portarului Cosmin Dur-Bozoancă (21 de ani), învingător într-un „duel” strâns cu Iuliu Hațiegan. Clasamentul a fost întocmit conform voturilor suporterilor în sondajul realizat cu ocazia fiecărui meci. Premiul a fost oferit de reprezentantul sponsorului De’Longhi România.

Du-Bozoancă, jucător împrumutat de la Viitorul, a fost titular în acest sezon în poarta Universității, ratând doar două meciuri, după ce a fost eliminat la finalul jocului cu Ripensia. Goalkeeperul a jucat în 37 de partide în acest campionat, incluzând și turul barajului.

Cristian Gavra, premiul pentru golgheterul echipei

Câștigătorul trofeului „Septimiu Cîmpeanu”, acordat golgheterului Universității Cluj, a fost adjudecat de atacantul Cristian Gavra. Premiul i-a fost înmânat de reprezentantul sponsorului IRUM.

Cristian Gavra (26 de ani) a marcat 22 de goluri în 38 de meciuri disputate în acest sezon pentru „U” Cluj, acesta fiind al doilea golgheter al campionatului Ligii 2, după Valentin Buhăcianu (Aerostar Bacău), care a înscris 25 de goluri. Al doilea marcator al Universității a fost Dorin Goga, cu 19 goluri înscrise în 31 de meciuri.

Dorin Goga, cel mai bun fotbalist al stagiunii la Universitatea Cluj

Și Dorin Goga a fost premiat. Atacantul de 34 de ani a fost desemnat de suporterii Universității Cluj ca cel mai bun fotbalist al stagiunii și a primit trofeul „Zoltan Ivansuc”. Decernarea a făcut-o reprezentantul sponsorului AROBS.

Dorin Goga joacă la „U” Cluj încă din Liga a 4-a și în acest sezon a fost utilizat în 31 de meciuri, reușind să înscrie 19 goluri, fiind, astfel, al doilea golgheter al echipei, după Gavra.

Foto: Cristian COSMA / FC Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 10 Jun. 2019, 19:09 Campionat
Pe aceeași temă