Dur-Bozoancă a ferecat poarta Universității în prima parte a sezonului. Exercițiu de imaginație cu podiumul la finalul campionatului și cel mai dificil adversar întâlnit

Marius ANGHEL 11 Dec. 2018, 15:36 Campionat

Universitatea Cluj a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 sub așteptări, în privința locului pe care îl ocupă în clasament în pauza de iarnă, însă în grafic, ținând cont de punctele obținute față de adversarele situate deasupra ei. Cu 44 de puncte acumulate după 21 de meciuri, echipa condusă până acum de Adrian Falub, Mircea Cojocaru și Bogdan Lobonț se află pe locul 4, la două puncte în spatele liderului Sportul Snagov și la unul de Academica Clinceni, respectiv Petrolul.

Printre rezultatele obținute în prima parte a sezonului, „U” Cluj se poate lăuda că are cele mai puține înfrângeri înregistrate, trei, la fel ca Sportul Snagov și Chindia, are cel mai bun atac, cu 47 de goluri marcate, cât și a doua cea mai bună defensivă, cu 15 goluri primite, la fel ca Academica Clinceni, dar sub Snagov (14 goluri).

Integralist în toate cele 21 de meciuri din acest sezon, portarul Cosmin Dur-Bozoancă (21 de ani), adus în vară sub formă de împrumut de la Viitorul, după ce ediția trecută de campionat apărase în 30 de jocuri la ASU Politehnica, a acordat un interviu pentru site-ul ofivial al Universității Cluj în care vorbește despre lupta pentru promovare, face o scurtă analiză a evoluției sale din acest sezon și spune cine este goalkeeperul pe care îl are drept model încă din copilărie.

„După părerea mea, am avut un parcurs destul de bun la Universitatea și sper să fie cel puțin la fel și de acum înainte. În mod clar te motivează să joci constant acasă cu destul de mulți spectatori în tribune, deoarece avem nevoie de ei pentru a ne îndeplini obiectivul. În schimb, aș prefera să nu fie nevoie să fiu votat omul meciului, dar echipa să câștige fiecare partidă”, a spus Dur-Bozoancă, ales de suporteri jucătorul meciului în derby-ul cu Chindia, câștigat cu 3-1.

„Cea mai puternică echipă pe care am întâlnit-o a fost Petrolul”

Făcând o rapidă analiză a primei părți a sezonului, portarul Universității crede că cel mai incomod adversar a fost Petrolul, cel mai bun meci al său a fost cu Chindia, cel din tur, când s-a pierdut cu 1-2, iar cel mai puțin reușit a fost cu Daco Getica, când a comis o mare greșeală și a permis adversarului să egaleze (1-1).

„Calitățile mele sunt viteza de reacție, reflexele, dar mi-aș dori să mai lucrez la ieșirile pe centrări. Sincer să fiu, nu știu dacă am avut vreun meci ușor până astăzi, dar, din punctul meu de vedere, cea mai puternică echipă pe care am întâlnit-o a fost Petrolul Ploiești. Meciul din turul campionatului cu Chindia Târgoviște, chiar dacă am pierdut (n.r. – 1-2), a fost cel mai bun făcut de mine. Am avut multe intervenții atunci, iar dacă ar fi să luăm o victorie aș aminti meciul cu Farul Constanța (n.r. – 3-0). Fără doar și poate, cel cu Daco Getica București, atunci când am comis acea mare greșeală, a fost cel mai puțin reușit”, a transmis portarul Universității, care a făcut și un exercițiu de imaginație cu ce și-ar dori să vadă la finalul sezonului în fruntea Ligii 2: „U Cluj, Petrolul Ploiești, Chindia Târgoviște. În această ordine.”

În timpul lider, Cosmin Dur-Bozoancă preferă să viziteze centrul Clujului, să mănânce la restaurant cu prietenii, să se plimbe, să meargă la film sau să se joace pe Playstation.

„Am două echipe favorite în Europa. Prima este Liverpool, pentru spiritul pe care l-a avut mereu acest club, iar cea de-a doua este Barcelona, datorită stilului de joc pe care îl etalează. Ca portar, mi-a plăcut încă din copilărie de Iker Casillas”, a mai spus portarul născut la Brașov, crescut de Academia lui Gheorghe Hagi și care până acum, la seniori, a evoluat doar pentru ASU Politehnica și „U” Cluj.

Alături de Cosmin Dur-Bozoancă, singurul integralist din acest sezon la Universitatea Cluj mai este și fundașul Octavian Abrudan (34). Tot cu 21 de apariții este și atacantul Cristian Gavra, însă acesta a fost înlocuit în nouă dintre jocuri.

Foto: Cristian COSMA / fb Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 11 Dec. 2018, 15:36 Campionat
Pe aceeași temă