Dunărea, victorie muncită cu Pojorâta. Buș, din nou decisiv pentru echipa „Ganezului”

Marius ANGHEL 07 Nov. 2015, 15:47 Campionat

Dunărea Călărași a reușit să obțină o victorie muncită, scor 2-1, în fața celor de la Bucovina Pojorâta, sâmbătă, pe teren propriu, în etapa a 12-a a Ligii 2, asta după ce echipa oaspete a deschis scorul pe Municipal.

Călărășenii au început în forță și în primele cinci minute de joc, Bodo Kanda și Alexandru Stoica nu pot introduce balonul în poarta lui Pop. Pojorâta, o echipă ambițioasă, dispusă la efort și bine așezată în teren cu două „victime” la activ în acest tur, Rapid și Farul, a venit la Călărași să obțină un rezultat bun din partida cu Dunărea. Acest lucru îl simt pe pielea lor jucătorii lui Ionel Ganea în minutul 14, atunci când Sebastian Rus deschide scorul pe tabela de marcaj la o greșeală a fundașului Bumbac. Gazdele nu se mulțumesc cu rezultatul de pe tabela de marcaj și în minutul 17 Sergiu Popescu trimite cu capul un balon din cinci metri, dar portarul Bogdan Pop are noroc și respinge în corner. Golul egalizator vine în minutul 28, când Buș trimite un balon în careul advers, iar Sebastian Rus își bagă singur mingea în poartă, fiind înger și demon pentru Pojorâta în prima repriză.

Și în partea secundă meciul a fost destul de frumos, în ciuda vremii nepotrivnice, dar pe placul celor aproximativ 1.000 de spectatori prezenți în tribune la acest meci. Stoica are prima mare ocazie în minutul 50, dar Pop își mai salvează o dată echipa. În schimb nu a mai putut face nimic în minutul 53, atunci când Buș introduce balonul în plasă cu capul, în urma unei centrări semnată de Bodo Kanda. 2-1 și Dunărea urca pe locul 2 în clasamentul Seriei I al Ligii a 2-a, iar până la finalul meciului Alami a mai încercat poarta adversă, dar fără succes (64).

Pentru trupa lui Ionel Ganea urmează acum două deplasări grele și lungi. Călărășenii vor pleca de marți, 10 noiembrie, spre Suceava, pentru a da piept miercuri cu Rapid CFR și apoi, după o escală la Piatra Neamț, se vor opri la Bacău pentru a întâlni pe 14 noiembrie SC-ul din localitate, în prima etapă din returul sezonului 2015-2016.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI        2
BUCOVINA POJORÂTA    1

Seb. Rus ’28 – aut., L. Buș ’53 / Seb. Rus ’14

C. Lungu – Săveanu, Bumba, Bg. Panait (cpt.), Vădrariu – Sg. Matei, Kanda (V. Alexandru ’65), Sg. Popescu (V. Andrei ’76), Alami – Al. Stoica (Preoteasa ’76), L. Buș
Rezerve neutilizate: G. Popa – Botea, I. Vasile, V. Petre
Antrenor: Ioan Ganea

R. Pop – D. Cristescu, A. Răuță, Jarda (cpt.)(Kuruc ’66), Pasca – Al. Ivan (Csatlos ’35), Juncănaru, Seb. Rus, Căinari (Colța ’61) – Buhăceanu, M. Coman
Rezerve neutilizate: Puianu – Acostăchioae, Duțică, Pădurariu
Antrenor: Dănuț Mândrilă

Stadion: Dunărea (Călărași); Spectatori: 1.000; Arbitru: Eduard Ioniță (Constanța); Asistenți: Adrian Vornicu (Iași) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț) Jucătorul meciului: Laurențiu Buș.

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 07 Nov. 2015, 15:47 Campionat
Pe aceeași temă