Dunărea pleacă de la Brăila cu un punct. Stoica a ajuns la cinci reușite în două meciuri

Marius ANGHEL 02 Nov. 2015, 15:09 Campionat

Dunărea Călărași a trecut prin mari emoții la Brăila, sâmbătă, într-un meci frumos cu faze de poartă încheiat cu un egal care „ajută” mai mult echipa de pe malul Borcei.

Trupa lui Ionel Ganea a avut mari emoții în debutul partidei la Brăila. Dacia Unirea Brăila a avut prima ocazie chiar în minutul 3, dar Cezar Lungu ne arată că este un portar cu experiență și salvează Dunărea. Brăilenii aveau să deschidă scorul în minutul 36 printr-un șut imparabil al lui Pușcașu, direct la vinclu de la 25 de mtetri. Dunărea rămâne fără replică și nici intervențiile lui Alami, revenit după o accidentare, nu au dus echipa călărășeană spre poarta adversă. Prima repriză a aparținut brăilenilor care au mai ratat două ocazii până la finalul celor 45 de minute. Căpitalul brăilenilor, Frunză i-a dat emoții lui Cezar Lungu în minutele 41 și 43, dar tabela a rămas neschimbată.

În repriza a doua, vedem o altă echipă călărășeană, mult mai dornică și determinată să schimbe situația. Practic, dacă prima parte a meciului a aparținut echipei din Brăila, repriza a doua a fost a călărășenilor. În minutul 48 Alexandru Stoica stabilește egalitatea după un gol cu capul în plasa lui Mitrea, în urma unei centrări a lui Bodo Kanda, scor 1-1. De remarcat faptul că Stoica se află a a 5-a reușită în două meciuri, asta după ce etapa trecută a dat 4 goluri cu Buzău.

Brăilenii au o singură ocazie la poarta lui Lungu prin același Frunză dar asta nu schimbă cu nimic cursul jocului. Finalul partidei devine alert. Dunărea a ratat două mari ocazii la care Brăila a avut mare noroc. Valentin Alexandru trimite milimetric pe lângă poarta adversă (76) iar Stoica îl ia la țintă pe Mitrea (78). Brăila rămâne în 10 după eliminarea lui Olenic pentru cumul de cartonașe galbene dar la finalul meciului tabela arăta 1-1.

Un punct meritat pentru Dunărea care ar fi putut câștiga pe finalul meciului, dar a avut și noroc în debutul partidei. Poate dacă antrenorul Ionel Ganea ar fi forțat atacul în partea secundă a meciului altul ar fi fost rezultatul dar „Ganezul” nu a riscat și a menținut doar un singur vârf în fața porții adverse.

Călărășenii vor juca în etapa următoare pe 7 noiembrie, pe teren propriu cu Pojorâta.

Dacia Unirea Brăila: Mitrea – G. Niță, Ghiocel, L. Ivan, Stănciulescu, Petean (49 Roșu), Frunză (cpt.), Olenic, Necoară (61 Nicoliță), Muscă, Pușcașu
Rezerve: Leu – S. Nicoliță, C. Roșu, Iosofache, M. Dima, G. Iordache, P. Ioan
Antrenor: Alin Pânzaru

Dunărea Călărași: C. Lungu – Tenea, M. Popescu, Bg. Panait (cpt.), Vădrariu, Kanda, Sg. Popescu, S. Matei, Alami (60 Preoteasa), Al. Stoica, L. Buș (71 V. Alexandru).
Rezerve: G. Popa – Preoteasa, Al. Valentin, Săveanu, Botea, Bumbac, V. Petre
Antrenor: Ioan Ganea.

Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (București); Asistenți: Florin Alexandru Vișan (Galați) și Daniel Vlase (Slobozia Conachi).

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 02 Nov. 2015, 15:09 Campionat
Pe aceeași temă