Dunărea nu va uita niciodată barajul de promovare pierdut cu UTA. „Avem niște revanșe de luat. Trebuie să le întrerupem seria fără înfrângere”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 30 Mar. 2018, 19:29 Campionat

Rivalitatea dintre Dunărea Călărași și UTA va rămâne pentru totdeauna după ce, în 2016, cele două echipe jucau barajul de promovarea în Liga 1 în calitatea lor de ocupante ale locurilor secunde ale seriilor 1, respectiv 2 ale Ligii 2. Arădenii treceau la general cu gol marcat în reprizele de prelungiri, după ce fiecare câștigase pe teren propriu cu 3-1 în intervalul celor 90 de minute. „Bătrâna Doamnă” nu a putut trece atunci de al doilea baraj, cu FC Voluntari, astfel că a rămas în continuare să joace în eșalonul secund.

Ulterior, campionatul Ligii 2 a fost format într-o singură serie, iar, de atunci și până acum, Dunărea și UTA s-au mai întâlnit în alte trei meciuri. Sezonul trecut, UTA a câștigat cu 2-0 pe teren propriu, iar la Călărași a cedat cu 1-0, în în turul acestui campionat Dunărea s-a impus în deplasarea de la Șiria cu 1-0.

Acum, situația din clasament a celor două echipe este un diferită. Dunărea e lider autoritar și e favorită principală la promovarea directă, în timp ce UTA se află fix la mijlocul clasamentului, dar are doar patru puncte peste ultimul loc retrogradabil. Astfel că miza meciului de diminică, de la ora 13:30, este una foarte importantă pentru ambele formații.

Președintele Dunării, Florentin Brișan, vrea ca echipa sa să bată UTA tocmai pentru a-i produce prima înfrângere de când a fost preluată de directorul tehnic Ionuț Popa. Cu Popică în stafful tehnic, arădenii au trei remize și o victorie.

„Trebuie să învingem și să întrerupem seria de patru meciuri fără înfrângere a celor de la UTA. E o ambiție mai veche de-a noastră. Avem niște revanșe de luat. Anul trecut i-am învins la Călărași de două ori. Stă în putere noastră să câștigăm și azi!”, a spus Brișan, care speră ca publicul să fie prezent în număr mare la stadion: „Dacă dorim să avem o echipă reprezentativă a județului, trebuie să avem și suporterii alături”.

Să nu fie chiar invers, UTA să învingă Dunărea. Meciul se joacă pe 1 aprilie, de ziua păcălelilor, iar călărășenii speră să nu aibă parte de o glumă proastă și să piardă primul meci în ultimele 23 de etape.

O victorie cu UTA ar fi a treia dintr-o serie de patru meciuri din care pot lua o primă frumoasă

Brișan a mai dezvăluit că jucătorii antrenați de Dan Alexa au la dispoziție o primă cumulată pentru patru jocuri consecutive în care obține doar victorii. 

„O să vă dezvălui un mic secret. Băieții au un pachet de patru meciuri de totul sau nimic. Un bonus începând cu meciul de acasă cu Sportul Snagov, continuând cu CS Baloteștiul, UTA Arad și terminând cu Pandurii Târgu Jiu. Repet, totul sau nimic. În astfel de condiții putem să facem Paștele liniștiți, după care o luăm de la zero”, a declarat președintele Dunării. Călărășenii au trecut până acum de Sportul cu 2-0 și de Balotești cu 2-1.

În returul barajului pentru promovare, UTA trecea cu 4-1 după prelungiri de Dunărea și o elimina. Două dintre golurile arădenilor erau marcate atunci de Ciprian Rus, acum atacant la formația călărășeană. Arădeanul nu a putut promova atunci cu „Bătrâna Doamnă” și spune acum că își va da și ultima picătură de energie contra fostei sale echipe, pentru a promova în Liga 1.

Confruntările anterioare dintre Dunărea Călărași și UTA:

Sezonul 2015-2016 / Baraj promovare L1
1 iunie 2016 / tur: Dunărea Călărași – UTA Bătrâna Doamnă 3-1
Au marcat: Val. Alexandru (4”, 45”), Kanda (80”) / Strătilă (43”)
4 iunie / retur: UTA Bătrâna Doamnă – Dunărea Călărași 4-1 (d. prel.)
Au marcat: Man (17”), Curtuiuș (34”), Cip. Rus (75”, 99”) / Val. Balint (80”)

Sezonul 2016-2017
Etapa 13 / 22 octombrie 2016: UTA Bătrâna Doamnă – Dunărea Călărași 2-0
Au marcat: Curtuiuș (54”), Ad. Petre (90+3”)
Etapa 32 / 30 aprilie: Dunărea Călărași – UTA Bătrâna Doamnă 1-0
A marcat: Șt. Mardare (31”)

Sezonul 2017-2018
Etapa 8 / 16 septembrie 2017: UTA Arad – Dunărea Călărași 0-1
A marcat: Drăghiceanu (78”)

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 30 Mar. 2018, 19:29 Campionat
Pe aceeași temă