Dunărea Galați, învinsă de gafele propriilor fundași centrali!

Marius ANGHEL 27 Oct. 2013, 17:47 Campionat

Fotbaliștii de la FCM Dunărea au avut condiții optime pentru a obține prima victorie din acest campionat, însă nu le-au fructificat din cauza erorilor impardonabile din defensivă. Echipa gălățeană a făcut cel mai bun joc din acest sezon în ceea ce privește faza ofensivă, a fost iertată de o lovitură de pedeapsă, a condus cu 1-0, la 1-2 adversarul a rămas în zece și s-a egalat repede, dar tot n-a fost de ajuns.

În prima parte, grație unui presing agresiv, Dunărea a ținut jocul aproape numai în preajma careului advers, a amenințat poarta în special la fazele fixe, dar nu și-a fructificat dominarea. Ba chiar a fost aproape să intre în dezavantaj la pauză, în ultimul minut al reprizei, oaspeții cerând un penalti la o intrare prin alunecare a lui Hristian asupra lui Pălimaru, fără a-l îndupleca pe arbitrul Iugulescu, la una din puținele faze în care cei de la Clinceni au contat în atac.

Gălățenii au deschis scorul imediat după pauză prin Istrate (min. 46) la o fază creată de Radu, însă a fost egalată pe o gafă a lui Șomodean (min. 59), care a vrut să respingă șutul lui Arman Karamyan dar și-a deviat mingea în propria poartă, pe colțul opus celui spre care plecase portarul Olaru. Apoi, la o angajare în adâncime a aceluiași Karamyan, gălățeanul Hristian (min. 65) a ajuns primul la minge dar, din postura de ultim apărător și presat de adversar, în locul unei execuții simple a preferat să încerce o preluare, a ratat execuția iar armeanul a scăpat singur cu portarul și s-a făcut 1-2.

FC Clinceni a rămas în inferioritate după ce Pușcaș a primit al doilea galben și a fost eliminat în min. 68, antrenorul gazdelor Ion Balaur a încercat să profite înlocuind imediat un fundaș central cu un atacant, iar nou intratul Bâtfoi a egalat repede (min. 63), reluând în plasă cu capul o centrare dintr-o lovitură liberă. Însă, în locul unei așteptate forțări a victoriei de către gazde, tot oaspeții au înscris, după o nouă eroare în centrul defensivei gălățenilor: Pălimaru, deși cu Stelian Cucu lângă el, s-a întors nestingherit cu fața spre poartă și a înscris pentru 2-3.

După meci, antrenorul Ion Balaur tuna și fulgera la adresa fundașilor săi centrali: „În locul lor n-aș mai fi putut intra în vestiar de rușine”.

Cu numai două egaluri din opt partide, FCM Dunărea continuă să se afle pe ultimul loc al clasamentului, în timp ce FC Clinceni rămâne pe podium, doar cu un singur punct în urma primelor două clasate.

DUNĂ‚REA GALAȚI
FC CLINCENI
2-3

Fl. Istrate ”46, Bîtfoi ”73 / Șomodean ”59 – aut., Arman Karamyan ”65, Pălimaru ”76

Olaru – L. Radu, Șomodean, Hristian (Bîtfoi ”69), Sorin Cucu (cpt.) – Stelian Cucu, Asanache – Fl. Istrate (S. Drăgan ”87), V. Florea (Moroșanu ”82), Gohoreanu – C. Neagu
Antrenor: Ion Balaur

Stamatin – Al. David, A. Nițu (cpt.), Straton, Art. Karamyan – B. Pătrașcu, Pușkaș – Mbella (Margină ”80), St. Stancu (D. Popa ”75), Arman Karamyan – Pălimaru (Bălțoi ”89)
Antrenor: Valentin Bădoi
Eliminare: Pușkaș ”68 (două galbene)

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Ionatan ȚUȚU

Marius ANGHEL 27 Oct. 2013, 17:47 Campionat
Pe aceeași temă