Dunărea Călărași a obținut promovarea istorică în Liga 1! Trupa lui Dan Alexa a avut nevoie de un șoc la pauză pentru a reintra în jocul cu Ripensia. Cronica meciului

Marius ANGHEL 05 May. 2018, 15:16 Campionat
Dunărea Călărași a obținut promovarea istorică în Liga 1!** Trupa lui Dan Alexa a avut nevoie de un șoc la pauză pentru a reintra în jocul cu Ripensia. Cronica meciului

Mare sărbătoare, sâmbătă, la Călărași, unde Dunărea a promovat matematic și va fi prima echipă din istoria orașului care va juca în prima ligă de fotbal. Galben-albaștrii au câștigat cu 3-1 cu Ripensia Timișoara, după o repriză secundă dominată clar de elevii lui Dan Alexa. Totuși, în prima repriză, spectatorii veniți pe arena „Ion Comșa” nu au prea avut ce vedea, deoarece Dunărea a intrat slab în meci, iar, la pauză, galben-roșii au condus după golul lui Marius Toma. Gazdele s-au revanșat apoi, grație golurilor lui Munteanu, Dobrosavlevici și Pană, al doilea „făcând rost” și de un cartonaș roșu.

Cu promovarea obținută și la o remiză, Dunărea poate că a avut „emoții” în prima repriză a jocului de pe teren propriu, când a jucat slăbuț. Ripensia nu a avut mari probleme în apărare, cu excepția unui balon trimis cu capul în plasa laterală, după un corner, de timișoreanul de la Dunărea, Alin Dobrosavlevici. Deși nici timișorenii nu au avut mari ocazii, în minutul 30 au deschis scorul. Adrian Ungureanu a bătut un corner de pe stânga, iar Marius Toma a scăpat din marcajul lui Pușcaș și a înscris cu capul. Până la pauză, golgheterul Valentin Munteanu a scăpat spre poarta oaspeților, dar Rădulescu a ieșit și l-a blocat bine.

După pauză, Dunărea a curs limpede spre Liga 1

Situația s-a schimbat mult la pauză, când Alexa i-a trimis pe teren pe Paul Iacob și Ciprian Rus. Egalare a venit în minutul 47, după o pasă scurtă a lui Mendy pentru Munteanu. Jucătorul a preluat sus și a lobat direct la vinclul porții lui Rădulescu. Peste șase minute, Dunărea a preluat „frâiele” și pe tabelă. A fost o lovitură liberă bătută de Pană, iar Alin Dobrosavlevici a înscris cu capul.

Ripensia a avut o singură mare ocazie, după ce Mediop a scăpat singur, după ce ridicat mingea peste Pușcaș. Rămas singur cu portarul Muntean, a tras însă din 10 metri pe lângă poartă.

Final și cu lupte, și cu dans

Nici călăreșenii nu au rămas datori la ratări, pentru că și Valentin Munteanu a avut un balon trimis pe lângă buturi, la o fază bună. Vitezistul Dunării a știut însă ce să facă în minutul 83, când a trecut și de Bocșan, și de Rădulescu, după care i-a pasat lui Silviu Pană, care a marcat pentru 3-1.

Finalul a avut și un moment tensionat, după ce Dobrosavlevici l-a luat de gât pe timișoreanul ripensist Bocșan, motiv pentru care a și fost eliminat. Chiar și așa, la final, Alexa și compania au sărbătorit obiectivul îndeplinit. Au așteptat ultimul fluier la marginea terenului și apoi au pătruns cu toții pe gazon și au petrecut.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – RIPENSIA TIMIȘOARA    3-1
Valentin Munteanu 47, Alin Dobrosavlevici 53′, Silviu Pană 83′ / Marius Toma 30′

Fl. Muntean – Bg. Vasile (Cip. Rus 46′), Bg. Șandru (C. Cristea 66′), Dobrosavlevici, Mendy – Al. Stoica, Preoteasa (P. Iacob 46′), Cr. Pușcaș, Sil. Pană – Val. Munteanu, Kanda (cpt.)
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Missi Mezu, Gab. Toma, Spehar
Antrenor: Dan Alexa
Eliminat: Alin Dobrosavlevici 87′ (roșu direct)

Iul. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Bocșan, M. Toma (Hecsko 90′), C. Toma – Stoi (Bobină 90′), Laur. Tudor – Mediop, Ad. Ungureanu, Golda (Cluci 75′) – Dumiter
Rezerve neutilizate: M. Contra – Mînecan, Burdeț, Zurbagiu
Antrenor: Ciprian Urican; Director sportiv: Radu Suciu

Stadion: Central „Ion Comșa” (Călărași); Arbitru: Cristian Georgescu (București); Asistenți: Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamț) și Florin Pucheanu (Ulmi).

Dunărea ocupă locul 1 în Liga 2, cu 83 de puncte, iar săptămâna viitoare are „liber”, deoarece ar fi avut deplasare la Târgu Mureș. Ripensia a căzut pe locul 13, cu 39 de puncte, dar săptămâna viitoare se impune și ea la „masa verde”, deoarece ar fi primit vizita Olimpiei Satu Mare.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Dunărea Călărași

Marius ANGHEL 05 May. 2018, 15:16 Campionat
Pe aceeași temă