Dunărea Călărași a obținut licența pentru participarea în Liga 1. „S-a muncit enorm”. Ce trebuie să mai facă șefii clubului înaintea noului sezon

Marius ANGHEL 11 May. 2018, 09:38 Campionat
Dunărea Călărași a obținut licența pentru participarea în Liga 1.

Dacă pe plan sportiv Dunărea Călărași și-a asigurat matematic promovarea în Liga 1 cu cinci etape înainte de finalul sezonului, și conducerea clubului a reușit să îndeplinească toate cerințele pentru ca Federația Română de Fotbal să-i acorde licența pentru a evolua în primul eșalon fotbalistic al țării.

Președintele Dunării, Florentin Brișan, a anunțat că miercuri a fost obținută licența pentru participarea în sezonul 2018/2019 al Ligii 1. „În urma analizării documentației de licențiere întocmită în conformitate cu Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair-play financiar de către membrii Administrației de licențiere, clubul nostru a obținut miercuri licența pentru Liga 1. S-a muncit enorm la redactarea acestui document care include respectarea celor cinci criterii: sportiv, de infrastructură, de personal și administrație, juridic și financiar și care ne dă astfel dreptul de a evolua în Liga 1″, a spus Brișan.

Dunărea trebuie acum să-și modernizeze stadionul pentru a putea să-și desfășoare meciurile de pe teren propriu la Călărași, pe arene „Ion Comșa”. Demersul a fost demarat deja de Consiliul Județean Călărași.

După 33 de etape desfășurate în acest sezon al Ligii 2, Dunărea ocupă primul loc în clasament, cu 83 de puncte. Sâmbătă ar fi avut meci cu ASA Târgu Mureș, echipă retrasă din competiție în iarnă, astfel că va câștiga trei puncte la „masa verde”.

Foto: Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 11 May. 2018, 09:38 Campionat
Pe aceeași temă