Dunărea – ca și promovată, Foresta – ca și retrogradată! Liderul a câștigat fără să se solicite prea mult meciul cu „lanterna”

Marius ANGHEL 26 Apr. 2018, 15:37 Campionat

Aflată în mare foame de puncte, era greu de crezut că Foresta va reuși să dea lovitura tocmai la Călărași, pe terenul liderului Ligii 2. Chiar dacă sucevenii au încercat să lupte pentru fiecare balon, până la urmă s-a impus clar echipa mai valoroasă, Dunărea, care în urma succesului cu 3-1 înregistrat ieri după-amiază, în fața Forestei, este ca și promovată în primul eșalon al fotbalului românesc.

Din dorința de a încheia conturile cât mai rapid, formația pregătită de Dan Alexa a început jocul în forță, iar ocaziile de gol la poarta lui Began nu au întârziat să apară. Rând pe rând, Kanda, Iacob, Alexandru, Missi Mezu și Kanda (bară) au irosit bune ocazii de gol în prima jumătate de oră a partidei, interval de timp în care sucevenii nu au bifat pe faza ofensivă decât un șut de la 20 de metri, pe centrul porții, expediat de juniorul Gulei. Gazdele aveau să deschidă scorul în minutul 31, după ce Kanda a recuperat o minge pe flancul drept, a centrat în fața porții, iar Alexandru a reluat mingea în poartă de la 5 metri, beneficiind și de o deviere a bulgarului Makriev.

„Galben-verzii” puteau să restabilească egalitatea chiar înainte de pauză, atunci când șutul sănătos al lui Stănescu a fost respins cu greutate de către portarul Dunării, Lungu.

Călărășenii au revenit la fel de montați de la cabine și după o nouă bară a lui Kanda, golgheterul Alexandru a făcut 2-0 cu un șut la colțul lung de la marginea careului. Liniștea din tabăra gazdelor avea să fie tulburată de golul marcat de Marius Matei, în minutul 75, dintr-un penalty obținut tot de el, însă sucevenii nu au dispus în teren de mijloacele necesare pentru a putea forța egalarea. Ba, mai mult, Dunărea a izbutit să mai puncteze încă o dată în prelungirile partidei, prin nou intratul Stoica, într-un moment în care Foresta evolua în inferioritate numerică în urma accidentării suferite de Opriș.

Cu cele trei puncte obținute cu Foresta și după remiza Chindiei de la Metaloglobus, Dunărea Călărași a făcut 77 de puncte și s-a distanțat la 15 puncte de ocupanta locului 3, astfel că promovarea în Liga 1 este ca și acontată după 31 de etape. Sucevenii au rămas în schimb cu 27 de puncte și sunt pe ultimul loc activ în Liga 2, cu șanse tot mai mici să se salveze.

Sâmbătă, Foresta va câștiga la „masa verde” trei puncte, fiindcă ar fi trebuit să joace cu Olimpia, în timp ce Dunărea o întâlnește duminică, de la ora 11:00, în deplasare pe Luceafărul Oradea.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – FORESTA SUCEAVA    3-1
Valentin Munteanu 31′, Valentin Alexandru 50′, Alexandru Stoica 90+2′ / Marius Matei 75′ – pen.

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Bg. Manole, Bg. Șandru, Mendy – Missi Mezu, Sil. Pană, P. Iacob, Val. Munteanu (Al. Stoica 87′) – Kanda (C. Cristea 53′), Val. Alexandru (Cip. Rus 70′)
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Bg. Vasile, Cr. Pușcaș, Dobrosavlevici
Antrenor: Dan Alexa

Began – O. Onofraș, Mateciuc, Opriș, Secrier – Makriev (Rob. Martin 71′), Vl. Stănescu, Sumanariu (Netea 88′), Cerlincă – M. Matei (cpt.), Gulei (Lupușor 36′)
Rezerve neutilizate: Ursache – Vicol
Antrenor: Florentin Petre

Stadion: Central „Ion Comșa” (Călărași); Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: George Bogdan Duță (Bacău) și Florin Iacob (Constanța).

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Cătălin NIȚU / AFC Dunărea Călărași

Marius ANGHEL 26 Apr. 2018, 15:37 Campionat
Pe aceeași temă