Dunărea a început returul cu o victorie, 2-0 la Bacău. Buș nu mai pleacă în Franța

Marius ANGHEL 15 Nov. 2015, 15:59 Campionat

„Valahii” lui Ionel Ganea au obținut o victorie în cel de-al doilea meci jucat în Moldova în această săptămână. După 1-1 cu Rapid CFR Suceava, miercuri, Dunărea Călărași a câștigat, sâmbătă, la Bacău, scor 2-0 cu Sport Club.

Trupa lui Ionel Ganea a obținut o victorie importantă la Bacău în primul meci din returul ediției 2015-2016 a Ligii 2. Călărășenii au fost aproape de a deschide scorul încă din primele minute ale meciului cu Bacău, însă Gabi Preoteasa nu l-a putut învinge pe Ureche după ce a trimis cu capul un balon venit de la Laurențiu Buș. Prima parte a meciului nu a fost foarte spectaculosă, asta și din cauza unui teren foarte greu, stadionul Letea ajungând acum aproape o ruină. Cel mai „șifonat” din acest joc a fost Silviu Matei, fundașul fiind faultat destul de grav la piciorul drept, înlocuit în acest meci de Sergiu Popescu.

În minutul 65 se schimbă situația partidei. Valentin Alexandru, introdus pe teren în locul lui Bodo Kanda, a încercat să-l dribleze pe portarul Ureche, dar jucătorul gazdelor îl faultează clar pe atacantul Dunării. Arbitrul îl trimite la vestiare pe Ureche după ce acesta a văzut cartonașul roșu, iar Laurențiu Buș transformă (67) de la punctul cu var.

Dunărea reușește să se impună și în joc, controlând mijlocul terenului, iar în minutul 76, când gazdele s-au aruncat în atac, Laurențiu Buș recuperează un balon în jumătatea călărășeană și îl pune în atac pe Alexandru, care face 2-0 pentru echipa de pe malul Borcei.

Ganea: „O victorie meritată”

Tehnicianul echipei călărășene, Ionel Ganea, s-a declarat mulțumit, per ansamblu, după cele două meciuri jucate de Dunărea în Moldova. „Eu cred că a fost o victorie meritată, ținând cont de încărcătura pe care noi am avut-o în ultima săptămână, cu trei meciuri. Pe această cale, vreau să felicit echipa gazdă pentru fair-play și dăruire, dar totodată vreau să îi felicit și pe jucătorii mei pentru modul cum au reșit să se mobilizeze și pentru acest meci. Starea terenului nu este una foarte bună, iar eu cred că astăzi (n.r. ieri). Am câștigat meritat. Dacă stau bine să mă gândesc și noi am avut o perioadă nu tocmai bună acasă, dar suntem echipa care nu am pierdut niciun meci în deplasare. Nici noi nu am evoluat tocmai bine pe teren propriu, dar am reușit să descopăr minusurile noastre, am făcut antrenamente pe ce am greșit pentru ca următoarele meciuri de acasă să le câștigăm. Obiectivul nostru este menținerea în Liga a II-a”, a declarat Ionel Ganea.

Oficiali călărășeni au susținut echipa și la Bacău

La partida de la Bacău au fost prezenți în tribunele stadionului și o delegație a trupei de pe malul Borcei. Marian Dinulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, a fost martor la prima victorie a echipei Dunărea din retur. Viorel Ivanciu, consilier local, Costică Ștefan, președintele clubului, Daniel Ștefan zis Gâscanu, dar și alți apropiați ai clubului au făcut drum lung să-i vadă live pe „valahii” lui Ganea.

Buș nu mai pleacă în Franța

Jucătorii lui Ganea au fost și ei uluiți de ceea ce s-a întâmplat în Franța, la Paris. Atentatele teroriste i-au dat peste cap planurile lui Laurențiu Buș, jucătorul experimentat având bilete de vacanță pentru perioada de iarnă la Paris. „Anulez tot. Nu știu ce să fac acum. Am văzut ce s-a întâmplat și nu mai vreau să mă duc acolo. Cred că voi alege altă destinație”, a spus Buș, ieri de dimineață, după ce a văzut la televizor atentatele revendicate de ISIS.

SC BACĂ‚U     0
DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI 2

L. Buș ’67 – pen., V. Alexandru ’76

Ureche – Mihălăchioae, Burcă, Lozneanu (cpt.), Sascău – Sahru (Corban ’53), Punga (A. Pavel ’70), C. Neagu, Vraciu, Nemțanu (Bg. Miron ’64) – Hurdubei 
Rezerve neutilizate: Ciută, Drugă, T. Ignea, Grumezescu
Antrenor: Cristian Popovici
Eliminat: Ureche ’65

C. Lungu – Țenea, Bg. Panait (cpt.), M. Popescu, Vădrariu (V. Andrei ’75) – Kanda (V. Alexandru ’51), Preoteasa, S. Matei (Sg. Popescu ’43), Alami – M. Mureșan, L. Buș
Rezerve neutilizate: G. Popa – Săveanu, Bumbac, Dincă
Antrenor: Ionel Ganea

Stadion: Letea (Bacău); Arbitru: Iulian Călin (Ștefănești); Asistenți: Cosmin Vătămanu și Mihăiță Necula (ambii din București).

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 15 Nov. 2015, 15:59 Campionat
Pe aceeași temă