Duel alb-violet, duminică „pe-nserat”, la lumina nocturnei! ASU Poli vrea să-i producă prima învingere Argeșului în acest sezon. „E o partidă pe care o așteptăm cu nerăbdare”

Marius ANGHEL 07 Sep. 2018, 15:54 Campionat
Duel alb-violet, duminică

ASU Politehnica are parte de un nou meci interesant pentru suporteri pe teren propriu, cu FC Argeș, un duel care, în contextul pauzei din Liga 1, a fost „avansat” de televiziuni în nocturnă. Bănățenii vin după două succese consecutive, cu „U” Cluj și Aerostar Bacău, și, teoretic, au avantajul moralului bun, plus cel al meciului acasă. Piteștenii nu-l vor avea pe bancă pe Emil Săndoi, suspendat și în această etapă.

Săndoi a fost penalizat după ce, la Târgoviște, în etapa a 4-a, a băgat piciorul în teren, la minge și a oprit din acțiune un jucător advers. Cosmin Petruescu spune însă că absența „principalului” de pe banca adversarilor nu e așa un mare dezavantaj pentru FC Argeș.

„Va fi o partidă pe care o așteptăm cu nerăbdare, împotriva uneia dintre cele trei echipe neînvinse din campionat, o echipă foarte bună, organizată în plan defensiv, prima echipă care a smuls un punct celor de la Chindia când aveau maximum de puncte. Avem informații despre ei, așa cum sigur au și ei despre noi, rămâne ca, la ora jocului, inspirația și forma de moment să facă diferența. Rezultatele din ultima perioadă confirmă jocul bun prestat în primele cinci etape. Sperăm într-un joc bun și un rezultat care să ne permită să urcăm în clasament. Cu siguranță va fi un meci deschis oricărui rezultat, dar cu ajutorul publicul sperăm să obținem cele trei puncte. Sunt puține informații pe care Săndoi le poate transmite în timpul meciului. Un antrenor poate și pune presiune pe jucători când se află pe bancă”, a declarat Petruescu.

Bozian a prins „aripi”

Pentru acest joc, cel mai probabil vor fi menajați Marvin Schieb și Adrian Poparadu, care vin după accidentări. Bogdan Bozian vine după două goluri marcate la Bacău, primele în tricoul alb-violet,  și speră că acesta să fi fost doar începutul.

„Urmează o perioadă grea cu una din formațiile grele ale campionatului. Noi suntem optimiști, venim după o perioadă bună și sunt convins că putem scoate un rezultat bun. Mâine vom primi informațiile de care avem nevoie și ne vom face treaba. Așteptam să marchez, mă bucur că acest moment a venit la Bacău. Dar nu e așa important cine marchează, că rezultatul. Venim după două jocuri cu victorie, am câștigat meciul cu U Cluj, unde puțină lume ne dădea șanse”, a precizat Bozian.

Bedea, la primul joc acasă în alb-violet

O „premieră” s-a înregistrat și pentru Adrian Bedea etapa trecută, deoarece și-a ispășit suspendare primită la finalul sezonului trecut și a decutat la ASU Poli. Acum, fostul jucător al Luceafărului Oradea are posibilitatea să evolueaze pentru prima dată în fața tuturor celor care vin la jocurile de acasă ale alb-violeților.

„Ne așteaptă un meci dificil, contra unei echipe bune, care a luat punct cu Chindia Târgoviște, a avut rezultate pozitive. Noi suntem încrezători și nerăbdători. Așteptăm ca suporterii să fie lângă noi, așa cum au făcut-o de fiecare dată. Ne interesează cele 3 puncte. Pentru mine a fost o așteptare destul de lungă, mulțumesc domnului profesor că a avut încredere și răbdare cu mine. Sper să evoluez cât mai bine, am așteptat acest moment”, a punctat jucătorul.

Înaintea meciului direct, FC Argeș e pe locul 8 în campionat, cu 9 puncte. ASU Politehnica este pe 11, cu 7 puncte. Partida dintre cele două echipe alb-violete are loc duminică, de la ora 19:30, pe „Dan Păltinișanu”.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Raluca PANDOR (Druckeria)

Marius ANGHEL 07 Sep. 2018, 15:54 Campionat
Pe aceeași temă