„Dubla” lui Pantelie a adus victoria Gloriei în duelul cu Dunărea Galați

Adrian Soare, Marius ANGHEL 08 Jun. 2014, 11:42 Campionat

Lipsită de miză, partida dintre Gloria Buzău și Dunărea Galați a fost una care a contat doar pentru palmares și la finalul căreia cele trei puncte au rămas în Crâng. Echipa lui ,,Vioară” a învins cu scorul de 2-1, grație ,,dublei” reușite de Pantelie, cel care în penultima etapă realizase un hattrick în jocul de la Tărlungeni.

Dornice să încheie campionatul cu o victorie, gazdele au căutat culoare libere spre poarta adversă încă de la începutul meciului. Astfel, prima ocazie a apărut destul de repede și i-a aparținut lui Pantelie (4), mingea șutată de acesta din lovitură liberă de la 30 de metri fiind scoasă de sub transversală de Costea. Ceva mai târziu, buzoienii și-au văzut eforturile încununate cu succes, izbutind deschiderea scorului. În urma unei acțiuni ofensive, Crețu i-a pasat în careu lui Pantelie (21) iar acesta a marcat cu un șut plasat de la zece metri. La următoarea fază, Pușcașu (22) a pătruns singur în careu și putea face 2-0, dar goal-keeper-ul oaspeților a respins balonul cu piciorul. Chiar în finalul primei reprize, Gloria Buzău și-a dublat avantajul după ce Pantelie (45) a transformat impecabil un penalty acordat pentru un henț comis de Ursu.

Gălățenii au redus din handicap cu ajutorul nesperat al portarului gazdelor, Gherasim, care a gafat precum în curtea școlii, scăpând mingea din mâini, iar Vraciu (72), aflat pe fază, a împins-o în poartă de la numai un metru. Până la finalul meciului nu s-a mai întâmplat nimic notabil și astfel echipa buzoiană a obținut o victorie în urma căreia a încheiat play-out-ul pe poziția a doua a Seriei I.

GLORIA BUZĂ‚U
DUNĂ‚REA GALAȚI
2-1

Pantelie ”20, ”45+1 – pen. / Vraciu ”71

Gherasim – A. Voicu, Bârsănel, Ct. Vlaicu, Agache – N. Crețu (M. Mihăescu ”72), G. Marcu, Dăniță (cpt.), D. Burlacu (Bg. Bălan ”87) – Pușcașu, C. Pantelie (S. Moise ”79)
Antrenor: Viorel Ion

C. Costea – L. Radu, I. Manea, I. Ursu (Bg. Panait ”46), S. Cucu – V. Ion, St. Cucu (cpt.) (Vraciu ”52), Gohoreanu (Moroșanu ”46), Sfrijan – C. Neagu, Bâtfoi
Antrenor: Damian Băncilă

Articol și foto de Adi SOARE

Adrian Soare, Marius ANGHEL 08 Jun. 2014, 11:42 Campionat
Pe aceeași temă