„Dubla” lui Bozian i-a adus victoria lui ASU Poli la Aerostar Bacău. Moldovenii au reușit doar să marcheze primul gol pe teren propriu în acest sezon

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Sep. 2018, 14:37 Campionat

Timișorenii de la ASU Politehnica au câștigat cu 2-1 meciul jucat, sâmbătă dimineață, pe terenul lui Aerostar Bacău, formație care a reușit să înscrie în acest joc primul său gol în fața propriilor suporteri în acest sezon, abia în etapa a 5-a. Bogdan Bozian a reușit o „dublă”, cu mențiunea că, la unul dintre goluri, balonul a ricoșat din Alexandru Ichim. Singura „consolare” pentru formația lui Cristi Popovici rămâne golul marcat de Cătălin Vraciu, în timp ce bănățenii au legat victoriile, așa cum au promis, după succesul cu „U” Cluj.

Alb-violeții au avut 30 de fani care au străbătut țara pentru a-i susține. Ajutați și de galerie, timișorenii au avut inițiativa ofensivă în debutul partidei, cu ocazii irosite de Velici și Bozian. Replica Bacăului a fost aproape inexistentă și, fără mare „opoziție”, ASU Poli a avut o primă șansă bună de a deschide scorul la șutul puternic al lui Schieb, din colțul careului, care s-a dus pe lângă poartă. Bozian și-a încercat și el tirul, însă a fost blocat de Adăscăliței și portarul Hărăguță.

Băcăuanii și-au „băgat-o” singuri în poartă în prelungirile reprizei

O primă ocazie mare a gazdelor a fost la o fază la care Vraciu a scos balonul pentru Hurdubei, dar șutul jucătorului moldovean a fost respins de Scutaru. Timișorenii puteau marca în minutul 36, după ce Bilia i-a pasat lui Bozian. Atacantul a tras din 16 metri, dar în bara transversală.

Primul gol a venit în ultimul minut al primei părți a jocului. Plămadă i-a pasat cu călcâiul lui Bozian, aflat la 10 metri, iar Alexandru Ichim i-a deviat șutul în propria poartă.

ASU Poli a dominat începutul de repriza secundă

După discuțiile de la vestiar, tot Poli a jucat mai bine și a marcat. În minutul 53, Schieb i-a oferit o centrare optimă de pe stânga lui Bozian, iar atacantul, nemarcat, a îndeplinit formalitate de 0-2. A urmat o ocazie a lui Velici și alta a lui Bozian, care nu a putut face un „hat-trick”, la o altă centrare a lui Schieb, pe care nu a mai transformat-o în gol. Aerostar a început abia în ultima jumătate de oră să pună presiune.

Finalul de meci le-a aparținut gazdelor, fără folos însă

Mai întâi, Muraru a reținut baloanele trimise de Hurdubei și Căinări, dar în minutul 64 nu a mai avut ce face. Nou-intratul Sahru a centrat de pe dreapta, iar Vraciu a marcat cu capul. Elevii lui Cristian Popovici puteau obține măcar un punct, dar au ratat poate ocazia meciului în minutul 80. Istrate i-a trimis balonul lui Buhăcianu, care a ratat din poziție ideală.

AEROSTAR BACĂ‚U – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA    1-2
Cătăli Vraciu 64′ / Bogdan Bozian 45′, 53′

Hărăguță – Mihălăchioae, Alin Florescu, Al. Ichim, Chirilescu – Al. Roșca (Sahru 46′), Căinari, Rz. Adăscăliței (cpt.)(I. Chirilă 57′), Hurdubei (Fl. Istrate 71′) – Buhăcianu, Vraciu
Rezerve neutilizate: Potcoavă – Andr. Pavel, Mihăeș, Ardei
Antrenor: Cristian Popovici

Murariu – Bilia (Nicolescu 71′), Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheș – Vidrășan, A. Ignea – I. Plămadă (Bedea 65′), Bozian, Schieb – Velici (Lazea 84′)
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – Ghinescu, Coadă, Dr. Cojocaru
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: Aerostar (Bacău); Arbitru: Cristian Codrea; Asistenți: Radu Despa și Cristian Nicolae Lucaci (toți din Baia Mare).

ASU Politehnica a ajuns la 7 puncte și etapa viitoare primește vizita celor de la FC Argeș. Bacăul rămâne cu un punct și săptămâna viitoare are o deplasare grea, la „U” Cluj.

VEZI REZULTATELE și MARCATORII etapei a 5-a

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Druckeria

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Sep. 2018, 14:37 Campionat
Pe aceeași temă