Dramă pe Cluj Arena: Drăghici dă lovitura de grație în 90+8 și „U” Cluj pierde cu Ripensia. ACS Poli a vorbit pe teren în fața rivalei ASU Poli și continuă să viseze la salvare

Marius ANGHEL 26 Apr. 2019, 20:58 Campionat
Dramă pe Cluj Arena: Drăghici dă lovitura de grație în 90+8 și

A fost o dimineață prolifică în Liga 2. În cele cinci meciuri desfășurate de la ora 11:00 s-au marcat numai puțin de 22 de goluri, vedetă fiind Aerostar – Dacia Unirea Brăila 9-0, cu un scor care devine cel mai drastic în acest sezon. De consemnat ar fi și înfrângerea suferită de Sportul Snagov la București, 0-1 cu Metaloglobus, și reducerea șanselor la promovare a echipei antrenate de Eugen Trică, asta după ce ieri Chindia a câștigat derby-ul cu liderul Clinceni, cu 1-0, și s-a apropiat la doar trei puncte de acesta.

Etapa a 32-a va continua însă astăzi, cu alte două partide importante. „U” Cluj și Ripensia se vor întâlni pe Cluj Arena de la ora 18:30, în timp ce la Timișoara, de la ora 19:00, începe derby-ul local între rivalele ASU Poli și ACS Poli.

„U” Cluj vine după un 8-0, Ripensia a arătat cu liderul Clinceni să poate încurca pe oricine

Meciul de la Cluj-Napoca aduce față în față o echipă care luptă pentru promovarea și o alta care încă n-a scăpat complet de emoțiile retrogradării. „U” Cluj poate profita de rezultatul de ieri de la Târgoviște și să se apropie la patru puncte de prima clasată, dar și să se mențină a un punct în spatele Chindiei, a doua situată pe locurile care duc direct în Liga 1. Are nevoie de o victorie cu Ripensia, o formație care s-a dovedit inconstantă în acest an. Ba a obținut rezultate importante, ba a pierdut neașteptat, așa cum a fost în ambele dueluri locale cu ACS Poli și ASU Poli.

Universitatea vine după cel mai clar succes obținut în acest sezon, 8-0 cu Dacia Unirea Brăila și e în mare formă. Refăcut după o accidentare, mijlocașul George Florescu revine în lot și spune că echipa sa trebuie să continue seria succeselor până la finalul sezonului pentru a obține promovarea.

„Avem un plus de încredere după succesul de la Brăila. Veneam după o perioadă cu trei meciuri mai puțin reușite, dar am răspuns pozitiv și am reușit să obținem trei victorii consecutive, ceea ce ne conferă încrederea necesară pentru a aborda partida cu Ripensia doar la victorie. E important că, în tot acest timp, s-au încurcat și celelalte echipe, astfel că nu am pierdut legătura cu formațiile din fața noastră. Trebuie să luptăm până la capăt, chiar dacă este un campionat puțin mai dificil decât ne-am fi așteptat. Totul depinde numai de noi! E important să tratăm fiecare joc foarte serios, foarte concentrați, iar cu o astfel de atitudine vom avea toate șansele să ajungem de pe prima poziție în Liga 1. În ultima perioadă s-a văzut un plus de omogenitate la echipă, atât relațiile dintre compartimente, cât și cele dintre linii sunt mult mai bune. Dacă vom continua pe aceeași linie, cu siguranță la finalul campionatului ne vom bucura de promovare. Avem nevoie de sprijinul galeriei noastre și ne dorim să vină în număr cât mai mare la partidele următoare”, a declarat Florescu pentru site-ul oficial al clubului la care evoluează, completat de Gabriel Giurgiu: „În ultima partidă ne-am impus la o diferență foarte mare. Ne-am bucurat pentru acea victorie și pentru faptul că ne-am adaptat la condițiile de joc de la Brăila. Am reușit să punem mingea jos, să pasăm, să avem multe ocazii și să marcăm. Inițial am obținut câteva rezultate care nu ne-au convenit, au fost câteva momente tensionate, dar am realizat că numai punând cu toții umărul, dând totul în fiecare meci, vom rămâne în cursa pentru promovare. Orice partidă este grea, dacă nu o tratezi așa cum trebuie. Suntem pregătiți pentru duelul cu Ripensia, mai ales după ce am legat aceste victorii. Arătăm bine și ne dorim să o ținem tot așa. E esențial să câștigăm tot până la final”.

După ce până în această etapă era singura echipă care în 2019 obținuse un punct cu Clinceniul (scor 1-1 la ilfoveni), Pelici speră la ceva și la Cluj, deși știe că va fi dificil. „Un meci important, așa cum vor fi toate pentru noi până în momentul în care vom fi salvați matematic de la retrogradare. Jucăm împotriva unei echipe care se pare că și-a revenit după o ușoară perioadă în care au avut probleme vizazi de rezultate. În ultimele două meciuri în deplasare au marcat 14 goluri. Ne așteaptă un joc cu o echipă cu jucători experimentați și sperăm să facem un joc bun și, de ce nu, să încercăm să luăm punct sau puncte, cum am făcut-o și în deplasare la Clinceni, locul întâi. Pentru asta trebuie să muncim, să alergăm mult, să fim modești, umili, și să dăm totul în teren. Clujul este o echipă mult mai experimentată decât Clinceniul. Cu jucători mult mai experimentați, care au tercut pe la Liga 1 și care au evoluat și în străinătate, unii dintre ei. Nu se compară din acest punct de vedere, dar nu avem nimic de pierdut. Mergem să jucăm și să ne întoarcem cu un rezultat bun, a precizat Pelici.

În meciul tur, pe „Dan Păltinișanu”, cele două echipe au terminat la egalitate. „U” a deschis scorul prin Dorin Goga (41), în timp de Ripensia a egalat în prelungiri, prin Andrei Dumiter (90+2). Acum, clujenii sunt pe locul 3, cu 66 de puncte, iar Ripensia e pe 10, cu 39 de puncte.

Poli versus Poli, episodul 3. 1-1 la întâlniri directe

La jumătate de oră după startul meciului de la Cluj-Napoca, la Timișoara începe derby-ul dintre cele două echipe alb-violete ale orașului. ASU Politehnica va fi gazda, pe „Dan Păltinișanu”, celei de-a treia confruntări directe cu rivala ACS Poli. În trecut, prim-divizionara ACS, care susține că deține palmaresul, a eliminat echipa susținută de galeria CVUCS din Cupa României. În turul campionatului însă, ASU s-a impus pe Electrica, astfel că scorul general este, momentan, de 1-1.

Cosmin Petruescu, antrenorul celor de la ASU, vede echilibrate cele două echipe în formula actuală. „Ne aștepată o altă partidă extrem de dificilă împotriva unui adversar incomod și extrem de motivat pentru acest joc. Cea mai mare greșeală pe care putem să o facem ca și club, ca și staff, ca și jucători, ar fi să tratăm meciul prin prisma actualei pozițiilor actuale din clasament ale celor două echipe. Poziția lor este influențată de ceea ce s-a întâmplat în prima parte a campionatului din cauza pe care ei le cunosc foarte bine. În acest retur de campionat, adversarii noștri au adunat 13 puncte. Au pierdut trei jocuri în campionat, cu Clinceni, Chindia și UTA, la început de sezon. Sunt suficiente motive pentru a trata jocul cu maximă seriozitate. Noi suntem o echipă care am arătat un fotbal destul de bun. În ultimele etape am pierdut un singur meci, avem un moral bun. Suntem încrezători că putem obține cele trei puncte”, a precizat Petruescu, care spune că și ACS-ul traversează o formă destul de bună: „În acest retur au acumulat 13 puncte, câte am acumulat și noi. Au golaverajul de 10-10, noi stăm mai bine, avem 11-6. Față de echipa din tur, doar Dorin Codrea se mai regăsește în lot. Au și ei jucători cu experiență internațioală, mă refer la Sidorenco, Țîgîrlaș și Calugher. Vin după 11 etape, problema lipsei de omogenitate nu se mai pune, au o formă sportivă destul de bună. A venit Vivi Răchită, un un antrenor cu o bogată experiență. Pot evolua în mai multe sisteme de joc. Meciul trecut au început în 4-3-3 și au trecut apoi în 4-4-2 și au pus o presiune mai mare când au jucat cu doi atacanți, frecvența acțiunilor de poartă a fost mai mare. Suntem pregătiți pentru acest joc și nu cred că vom fi surprinși indiferent de primul 11 al celor de la ACS”.

Ambele echipe au apărut în 2012 în actuală formă, ACS-ul – prin mutarea echipei din Recaș, iar ASU – prin preluarea de către suporteri a unei echipe studențești de Liga a 6-a care exista de la începutul mileniului, fotbaliștii consideră că se poate discuta care e adevărata Poli. Atacantul Mihai Ene crede că echipa sa are plusul suporterilor.

De partea cealaltă, ACS Poli a ținut post verbal, transmițând printr-un comunicat mesajul clubului înaintea derby-ului cu ASU, precizând că va vorbi pe teren. „Echipa se pregătește cu multă concentrare pentru meciul de vineri, unul foarte important pentru rămânerea în Liga 2. Va fi un joc așteptat cu mult interes, ambele echipe având nevoie stringentă de puncte. Ne așteaptă cu siguranță un spectacol fotbalistic, într-o atmosferă care cu siguranță va fi una de fair-play, în granițele unei frumoase rivalități sportive. În vederea acestui meci, clubul nu va oferi declarații de presă. Jucătorii și staff-ul vor să vorbească vineri, de la ora 19 seara, pe teren, într-un meci care, indiferent de deznodământ, să facă onoare Timișoarei!”, a fost comunicatul echipei manageriate de Valeriu Răchită.

În meciul tur, desfășurat pe arena Electrica, în fața a circa 800 de spectatori, ASU Politehnica s-a impus cu 2-1. ACS Poli a condus în prima repriză după golul lui Cristian Melinte (13), iar adversarii au întors rezultatul prin Ioan Mera (65) și Bogdan Bozian (70). Acum, ASU Poli e pe locul 12, cu 38 de puncte, iar ACS Poli are 23 de puncte și ocupă poziția a 19-a, retrogradabilă.

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 32

COMENTARIUL LIVE:

vineri, 26 aprilie, ora 18:30
FINAL | UNIVERSITATEA CLUJ – RIPENSIA TIMIȘOARA   2-3
Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj); În tur: 1-1;
Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei – Satu Mare); Asistenți: Ciprian Iovu și Iulian Cătălin Brînză (ambii din Botoșani).

â–º„U” Cluj: Dur-Bozoancă – Al. Coman, Andr. Cordoș, Sepsi, Taub (Nic. Pîrvulescu 46′) – Gab. Giurgiu – Greu (G. Florescu 54‘), Goga (cpt.), Hațiegan – Gavra, N. Janos (Berci 46′)
Rezerve neutilizate: Iul. Dinu – Telcean, Abrudan, Mir. Axente
Antrenor: Bogdan Lobonț

â–ºRipensia: H. Moldovan – Ad. Popa, Apro, Hecsko, C. Toma (cpt.) – Stoi, Burdeț – Al. Popovici (Tînc 90+7), Zaluschi (Oct. Drăghici 86), Dumiter – Mansour (Anghelina 82)
Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Țieranu, Chera, Dobie
Antrenor: Alexandru Pelici

â–ºMin 90+8  Final de partidă. „U” Cluj pierde cu 3-2 pe teren propriu în fața Ripensiei și nu profită de pasul greșit al liderului Academica Clinceni. Petrolul se poate apropia la un punct de clujeni dacă bate mâine

â–ºMin 90+8 2-3 Popa degajează lung din dreapta, Octavian Drăghici urmărește mingea și trimite lobat de la 30 de metri peste Dur-Bozoancă, ieșit să blocheze, și înscrie, dând lovitura de grație pe Cluj Arena

â–ºMin 90+7 Iese Alexandru Popovici și intră Andrei Tînc

â–ºMin 90+5 Gavra primește pe culoas, scapă singur cu portarul, în fentează în dreapta la marginea careului, trimite spre poartă, iar Hecsko urmărește acolo și respinge

â–ºMin 90+4 Horațiu Moldovan primește cartonașul galben pentru tragere de timp

â–ºMin 90+1 Centrare din stânga, Goga reia din prima de la 10 metri ușor lateral dreapta în bara din dreapta, mingea revine, Goga trage din nou, Hecsko respinge în față, Hațiegat șutează și el din 9 metri, iar Moldovan scoate de sub transversală peste poartă

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu șapte minute

â–ºMin 86 Iese Adrian Zaluschi și intră Octavian Drăghici

â–ºMin 82  Abia acum Gueye Mansour este scos cu ambulanța de pe teren, după ce a fost și intubat. Intră Marian Anghelina

â–ºMin 79 Nici acum Mansour nu e ridicat de pe gazon, după lovitura încasată în ceafă de la Goga. Pe margine se pregătește să intre Anghelina

â–ºMin 76 Dorin Goga primește cu întârziere cartonașul galben după ce l-a lovit în ceafă pe Mansour, care e luat cu ambulanța

â–ºMin 72 Gavra trage din afara careului, Moldovan reține fără probleme

â–ºMin 71 Gabriel Stoi primește și el cartonașul galben pentru o intrare tare din spate asupra lui Goga

â–ºMin 68 Toma bate pe lângă poartă, în stânga, lovitura liberă fix din fața careului

â–ºMin 67 Zaluschi îi ia fața lui Laszlo Sepsi, îi face față și fizic și este faultat fix în fața careului. Zaluschi pică în careu și cere penalty. Arbitrul dă lovitură liberă și doar cartonaș galben pentru Sepsi, care faultase în poziție de ultim apărător și trebuia să ia roșu

â–ºMin 56 Zaluschi ajunge în posizție de finalizare la 5 metri central, însă, ușor incomodat din spate, trimite pe lângă bara din stânga. George Florescu vede cartonașul galben pentru proteste

â–ºMin 55 2-2 Goga trage puternic din fața careului, Hecsko plonjează în fața lui Moldovan și respinge cu corpul, mingea se duce în sus, iar Iuliu Hațiegan, pe fază, urmărește și împinge cu capul în plasă, din 7 metri

â–ºMin 54 Lobonț face și ultima schimbare. Iese Răzvan Greu și intră George Florescu

â–ºMin 50 1-2 Zaluschi dă o pasă excelentă din dreapta, în diagonală, Andrei Dumiter preia, întră în careu și îl lobează pe Dur-Bozoancă la colțul lung din 5 metri lateral stânga. Mingea a lovit și bara și a intrat în plasă

â–ºMin 48 Mansour preia la mijlocul careului, scapă în stânga cu doi oameni în spate, pătrunde în careu, trimite cu efect din 14 metri lateral stânga către colțul, însă mingea se duce pe lângă bară. O nouă mare ocazie pentru Ripensia

â–ºMin 46  S-a reluat meciul

â–ºMin 46 Ies Norbert Janos și Carol Taub și intră Dan Berci și Nicolae Pîrvulescu

â–ºMin 45+2  Pauză. Cele două echipe sunt la egalitate la finalul primei reprize

â–ºMin 45 Goga trage din careu, Moldovan reține lângă bara din stânga sa

â–ºMin 42 După un corner din stânga bătut scurt și apoi centrat în careu, mingea ajunge în dreapta la Zaluschi, care trage în blocaj și e din nou corner. Ripensia domină de câteva minute

â–ºMin 35 Mansour pătrunde în careu pe stânga, îi face față lui Cordoș și trage din 13 metri la colțul scurt, iar Dur-Bozoancă blochează cu greu

â–ºMin 33 Popa centrează excelent din dreapta, Popovici sare peste Coman la 6 metri central, însă trimite cu capul milimetric pe lângă bara din dreapta

â–ºMin 31 Dumiter scapă pe contraatac în stânga, pătrunde în careu, avansează spre poartă, îi dă printre picioare lui Sepsi la 6 metri și trimite la 8 metri, unde e Mansour, însă atacantul luftează incredibil și ratează șansa golului. În dreapta aștepta Popovici

â–ºMin 29 Gavra așează înapoi pentru Goga, care trage puternic de la 22 de metri, iar mingea se duce puțin peste transversală

â–ºMin 26 1-1 Taub primește o minge înaltă și retrimite inexplicabil către propriul portar, deși e departe de poartă, Andrei Dumiter e atent, ajunge mingea, îl fentează în careu pe Dur-Bozoancă și apoi înscrie în poarta goală

â–ºMin 26 Corgoș așează cu capul pentru șutul lui Giurgiu, care trimite din săritură puțin peste vinclul din dreapta

â–ºMin 25 Goga pătrunde careu, fentează ambii fundași centrali în dreapta, trage puternic din 8 metri, iar Moldovan respinge greu în lateral

â–ºMin 22  1-0 Coman pasează în dreapta pentru pătrunderea lui Hațiegan, care centrează în fața porții, iar de acolo, din 4 metri, la prima bară, Cristian Gavra reia cu latul, și înscrie în stânga lui Moldovan

â–ºMin 20 Gavra scapă singur cu portarul de la 35 de metri, pătrunde în careu, Moldovan îi iese în față, pasează în stânga lui Janos, care are un fundaș în față, însă trimite de la 14 metri mult pe lângă, în stânga

â–ºMin 17 Clujenii domină startul meciului, însă sunt lenți. Până acum n-au tras niciun șut pe poarta adversă

â–ºMin 13 Sepsi intră prin alunecare și respinge din propriul careu mingea centrată din dreapta de Zaluschi. În fața careului mic aștepta singur Dumiter

â–ºMin 1 A început partida de pe Cluj Arena

vineri, 26 aprilie, ora 19:00
FINAL | ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – ACS POLI TIMIȘOARA     0-1
Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); În tur: 2-1;
Arbitru: Marius Chițu (Târgoviște); Asistenți: Gabriel Ion Catană (Târgoviște) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga – Dâmbovița).

â–ºASU Politehnica: Murariu – C. Jurj (Alin Manea 61′), Scutaru, Mera (cpt), Cherecheș – Bg. Vasile (I. Plămadă 75′), Mih. Ene (Vidrăsan 65′), Bedea – Oct. Ursu, A. Ignea – Cr. Ene
Rezerve neutilizate: Borbei – Coadă, Dr. Cojocaru, Dros
Antrenor: Cosmin Petruescu

â–ºACS Poli: D. Moldovan – Țîgîrlaș, Paramatti (cpt), Uyi, Vl. Olteanu – D. Munteanu, D. Codrea – Buzan, Chemin (Golda 71′), Calugher (Ant. Manolache 79′) – Bădăuță (Sidorenco 61′)
Rezerve neutilizate: M. Contra – Dav. Pop, Ghidurea, L. Oprea
Antrenor: Valeriu Răchită
Eliminat: Denis Golda 82′ (roșu direct)

â–ºMin 90+4 Final de partidă. ACS Poli Timișoara câștigă la revenirea pe „Dan Păltinișanu”, acum ca oaspete. Cu 1-0 s-a impus echipa lui Vivi Răchită în fața marii rivale din oraș ASU Politehnica și continuă să creadă în șansa salvării de la retrogradare

â–ºMin 90+1 Ignea trage din 17 metri, Dinu Moldovan reține

â–ºMin 90 Manea ia o acțiune pe cont propriu și trage din nou, de la 19 metri, mult peste poartă

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu patru minute

â–ºMin 86 Ursu trimite din 20 de metri pe lângă poartă

â–ºMin 82 Denis Golda e eliminat direct după o intrare dură la Bedea. Centralul a scos galbenul și tușierul i-a strigat să îi de roșu

â–ºMin 79 Manolache îi ia locul lui Calugher

â–ºMin 79 Ocazie mare pentru ACS Poli. Golda intră în careu prin stânga, șutează, Murariu respinge în corner

â–ºMin 77 Calugher reia mult peste poartă

â–ºMin 75 Bogdan Vasile e înlocuit de Ionuț Plămadă

â–ºMin 75 Ursu încearcă o foarfecă, mult pe lângă poartă

â–ºMin 71 Chemin e înlocuit de Golda

â–ºMin 71 Ioan Mera ia galben

â–ºMin 65 Vidrăsan îi ia locul lui Mihai Ene

â–ºMin 65 ASU ratează incredibil. Mai întâi Ursu centrează periculos și apărerea oaspeților blochează. Fază e terminată cu șutul lui Ignea, ca la rugby, din 18 metri, mult peste

â–ºMin 63 Mihai Ene trage extrem de slab de la 17 metri, Moldovan reține, iar Ene își pune mâinile în cap

â–ºMin 61 Alin Manea îi ia locul lui Călin Jurj, la ASU Poli, iar la ACS Poli, Sidorenco intră în locul lui Bădăuță

â–ºMin 61 Cherecheș pătrunde în careu și trimite peste poartă, care era goală

â–ºMin 54  0-1 Sorel Chemin trage din marginea careului direct în vinclu. Mingea venise din careu, de la Dănuț Munteanu, care a lăsat în spate pentru șutul în forță al lui Chemin

â–ºMin 49 Calugher bate o lovitură liberă de la 25 de metri, Bădăuță vine și reia periculoas cu capul din câțiva metri. Murariu respinge, dar atacantul era oricum în ofsaid

â–ºMin 46 Bedea ia o acțiune pe cot propriu din dreapta, dar centrează aiurea, în aut

â–ºMin 46 S-a reluat meciul

â–ºMesaj afișat pe gard pentru primarul Nicolae Robu: „În 2012 ai inventat o Poli pentru interesele tale. Vopsitule, vezi-ți de pastilele tale”

â–ºMin 45+1 Pauză

â–ºMin 45 Bogdan Vasile centrează de la 25 metri lateral dreapta, Ursu reia cu capul din careu, pe lângă buturi

â–ºMin 41 Atac al celor de la ACS Poli. Bădăuță centrează de pe dreapta, în spate pentru Buzan, aflat la 15 metri, care trimite pe lângă

â–ºMin 39 Ignea bate un corner de pe stânga, spre bara a doua, unde apare Mera, dar care reia cu capul pe lângă poartă

â–ºMin 35 Ocaziile s-au mai rărit. Cele două echipe se anihilează reciproc

â–ºMin 32 Bogdan Vasile bate o lovitură liberă ușor lateral stânga, de la 25 de metri, Cristia Ene se înalță și reia cu capul din 11-12 metri, dar nu destul de bine petru a-l învinge pe Moldovan

â–ºACS-ul are o galerie de 11 oameni la Peluza Nord. Pentru ASU cântă aproximativ 500 de suporteri

â–ºMin 24 Ursu îi urmează exemplul și trimite similar, mult peste, de la aceeași distanță

â–ºMin 24 Buzan trimite mult peste poartă, ca la rugby, de la 25 de metri

â–ºMin 22 Centrare Vlad Olteanu în adâncime, Chemin deviază cu capul din 9 metri, Murariu reține

â–ºMin 17 Prima mare ocazie a meciului. Ursu centrează din stânga, Cristian Ene trage din interiorul careului mare, lateral dreapta, în plasa laterală. Portarul ar fi fost bătut

â–ºMin 14 Centrare Vlad Olteanu din lateral stânga, Mera era pe linia porții, dar nu poate respinge. Balonul e reținut de Murariu, dar defensiva a dat ceva emoții la această fază

â–ºLa Tribuna a II-a, suporterii echipei ASU Politehnica au întins încă dinaintea startului partidei un banner portocaliu pe care scrie cu negru: „AC Recaș nu e Poli!”

â–ºMin 11 Buzan trage din 17 metri, poziție aproape centrală, dar nu îi pune mari probleme lui Murariu

â–ºMin 9 Mihai Ene trage de la 25 de metri slab, mult pe lângă. E prima acțiune finalizată a partidei

â–ºGazdele au pregătit terenul în timp record, după ce la ora 14:00 s-a jucat meciul de rugby

â–ºMin 1 A început meciul de la Timișoara

Marius ANGHEL 26 Apr. 2019, 20:58 Campionat
Pe aceeași temă