Dinamo, lideri și cu prima și cu a doua echipă

27 Aug. 2011, 16:53 Campionat

Din echipa lui Dinamo II care se chinuia anul trecut să evite retrogradarea, a rămas doar o amintire. Deși lotul este practic neschimbat, puștii din Ștefan Cel Mare au arătat o nouă față. Au început cu o victorie la Poli Iași, una dintre favoritele la promovare, iar astăzi a reușit să învingă și pe FCM Bacău. În meciul care a contat pentru etapa secundă din Liga a II-a, Dinamo II s-a impus cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Albert ’45 și D. Stanca ’71.

Deși elevii lui Flavius Stoican au avut posesia în prima repriză, cele mai mari ocazii le-au aparținut celor de la FCM Bacău. Vraciu a fost aproape să deschidă scorul în minutul 25, după ce l-a lobat pe Naumovski, însă mingea a sărit puțin peste transversală. Băcăuanii au fost rămas echipa mai periculoasă și în minutul 40 portarul dinamovist a respins în extremis șutul-centrare a lui Doboș. Când lumea se pregătea de pauză, Alexandru Albert a deschis scorul pentru Dinamo II la ultima fază a reprizei. Acesta a reluat cu capul din centrul careului după un corner executat excelent de Scărlătescu.

A doua parte a fost destul de precară din punctul de vedere al calității, cu puține reușite tehnice. Cu dinamoviștii la timonă, Nelu Bucă a trecut totuși pe lângă majorarea scorului în minutul 69, când a reluat slab, din unghi, în brațele tânărului Stamatin. Această ocazie avea să prefațeze cursul evenimentelor și doar două minute mai târziu, Flavius Stoican se putea gândi deja la o nouă victorie. Scărlătescu a reușit să piardă pe drum doi adversari si i-a pasat apoi lui Robert Găman aproape de colțul careului. Fratele cunoscutului jucător cu același nume de la Astra, l-a servit excelent în fața porții pe Daniel Stanca, iar acesta a avut de îndeplinit o simplă formalitate și a închis tabela. Singurul lucru notabil ce s-a mai întâmplat pe stadionul „Florea Dumitrache”, a fost accidentarea gravă a lui Mihălăchioaie din minutul 87. Acesta s-a lovit foarte rău la ficat în momentul unui duel unu la unu cu Alexandru Vasile. Meciul a fost întrerupt, iar echipa de paramedici a pătruns pe terenul de joc. Fundașul băcăuan a fost transportat cu targa în mașina Salvării și nu a mai putut termina partida. Formația moldoveană a fost nevoită să încheie meciul în 10 oameni, deoarece în momentul accidentării, tehnicianul Gheorghe Poenaru efectuase deja toate schimbările. Mihălăchioaie a stat mai bine de o jumătate de oră în ambulanță, însă din fericire a putut să se deplaseze pe propriile picioare după aceea.

După două etape, Dinamo II este lider în Liga secundă, fiind singura formație care a reușit să se impună în ambele partide disputate. Deși „câinii” nu se pot impune în meciurile din Europa, se pare că managerul Stelei, Mihai Stoica, are dreptate când spune că Dinamo este premiantă în liceu, deoarece în acest moment este pe primul loc atât în Liga I, cât și în cea de-a doua, cu un număr maxim de victorii.

Este de văzut dacă echipa lui Flavius Stoican își va continua seria de succese și runda viitoare, când va întâlni o altă formație fără înfrângere în acest sezon, trupa lui Hagi, Viitorul Constanța. De cealaltă parte, FCM Bacău va trebui să își îmbunătățească jocul, dacă vor să aibă vreo șansă în meciul de pe teren propriu din etapa a III-a în fața Deltei Tulcea.

Dinamo II – FCM Bacău 2-0 (1-0)
Albert (45), D. Stanca (71)

Naumovski – D. Stanca, A. Nițu, R. Crișan, Burnea (’86 Pahomi)- Scărlătescu, Albert, Bucșă (cpt.), Mihăescu (’53 Al. Vasile) – R. Găman, V. Bucă (’90 Bitez)
Antrenor: Flavius Stoican

Stamatin – Mihălăchioaie, Lozneanu, I. Ursu, Luncanu – Lipovanu (’46 Curiliuc), Întuneric, Taban (’56 Șt. Apostol), Doboș – Vraciu, Boghian (cpt.) (’73 Huiban)
Antrenor: Gheorghe Poenaru

Articol scris de Gabriel MORARIU

27 Aug. 2011, 16:53 Campionat
Pe aceeași temă