Dezastru pentru Olimpia! Clubul sătmărean a primit o nouă depunctare din partea FRF și e tot mai aproape de excluderea din campionat. Cum arată acum clasamentul

Marius ANGHEL 15 Dec. 2017, 13:30 Campionat
Dezastru pentru Olimpia!** Clubul sătmărean a primit o nouă depunctare din partea FRF și e tot mai aproape de excluderea din campionat. Cum arată acum clasamentul

Finalul anului 2017 este unul îngrozitor pentru clubul Olimpia Satu Mare. Punctele obținute în acest sezon de jucătorii antrenați mai întâi de Tibor Selymes și mai apoi de Zoltan Ritli se duc pe apa sâmbetei. Totul din cauza incompetenței foștilor sau actualilor conducători. Pentru a treia săptămână consecutivă, clubul din Nord-Vest-ul a pierdut patru puncte și a ajuns la o penalizare de 12 puncte din cauza litigiilor cu foștii jucători.

Ajunsă pe ultimul loc în clasamentul Ligii 2 din cauza acestor penalizărilor, Olimpia mai are acum doar 11 puncte dintr-un total de 23 obținute pe teren. Dacă va reuși să supraviețuiască în această iarnă, însă nu-și va stinge litigiile cu foștii jucători și va primi noi depunctări, gruparea sătmăreană va ajunge în cele din urmă la excluderea din campionat.

În loc să fie pe locul 13 în clasament, pe o poziție care îi asigură menținerea în Liga 2 datorită punctelor obținute pe teren în primele 21 de etape (23 de puncte), Olimpia iernează pe ultimul loc și își reduce săptămânal șansele de a continua în campionat, dar, și mai rău, de a rămâne în viață.

12 puncte scăzute în trei săptămâni

Miercuri, 13 decembrie, membrii Comisiei de Disciplină și Etică a FRF au decis din nou depunctarea echipei cu patru puncte din cauza proceselor cu Iulian Anca Trip și Bogdan Faur. Până acum, Olimpia fusese penalizată cu câte două punct în litigiile cu Adrian Voicu (de două ori), Iulian Anca Trip și Adrian Ciuc.

„Comisia în baza art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal a dispus sancționarea CS FC Olimpia 2010 Satu Mare cu scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 23.11.2017-07.12.2017.

Comisia a acordat termen în data de 17.01.2018, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Anca Trip Iulian Daniel pentru a evita în continuare depunctarea, este verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în cazul litigiului Olimpiei cu Iulian Anca Trip, unul asemănător fiind dat și în cazul lui Bogdan Florin Faur.

Până acum, Olimpia are litigii în urma cărora a pierdut puncte cu patru foști jucători: Adrian Voicu, Iulian Anca Trip, Adrian Ciuc și Bogdan Faur.

În acest moment, Olimpia, care mai are doar 11 puncte în clasament, se află la 9 puncte în spatele primei echipe care se află deasupra zonei retrogradării, Metaloglobus.

VEZI cum arată NOUL CLASAMENT al Ligii 2 după depunctarea Olimpiei

Olimpia anunță un parteneriat cu o puternică companie

În ziua în care pierdea încă patru puncte în clasament, Olimpia anunța pe pagina oficială de facebook un parteneriat cu „cea mai mare comunitate de cumpărători la nivel mondial”, Cashback World.

„FC Olimpia Satu Mare anunță începerea parteneriatului cu compania internațională Cashback World.

Încheierea acestui parteneriat este o realizare importantă venită într-un moment crucial pentru echipa sătmăreană, Cashback World fiind cea mai mare comunitate de cumpărători la nivel mondial.

Acest parteneriat aduce beneficii atât clubului cât și suporterilor. În cel mai scurt timp posibil vom reveni cu amănunte. Fiți pe fază!”, e comunicatul clubului Olimpia.

Marius ANGHEL 15 Dec. 2017, 13:30 Campionat
Pe aceeași temă