Dezamăgire pentru suporterii timișoreni, oxigen pentru Daco-Getica. ASU Poli joacă din nou slab acasă și le permite bucureștenilor să ia primele puncte în noul sezon

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 Aug. 2019, 20:32 Campionat

Daco-Getica a obținut primele sale puncte din noul sezon al Ligii 2, după succesul cu 1-0 obținut pe terenul lui ASU Poli, pe „Dan Păltinișanu”, grație unui gol marcat de Răzvan Prodan, fiul regretatului Didi. A fost un meci al etapei a 3-a destul de anost, cu nu mult peste 500 de spectatori, pe fondul mini-vacanței de Sfânta Maria. Ambele echipe au avut ocazii, cu Daco-Getica ceva mai incisivă, ceea ce până la urmă s-a și reflectat în scorul final. Un meci care trebuie să fie un veritabil semnal de alarmă pentru timișoreni, pentru care se anunță un sezon foarte dificil.

La fel ca la meciul cu Mioveni, cedat cu 0-1 în prima etapă, prima repriză a fost una destul de lipsită de spectaculozitate. Totuși, ratările mai mari au aparținut oaspeților. După un început cu tatonări, în minutul 19, bucureștenii au pus pericol. Stănescu a tras bine, iar mingea s-ar fi dus la vinclu, dar Murariu a reușit să scoată de sub bară. Replica timișorenilor a fost cu un șut de la distanță trimis peste poartă de Lupu. Daco-Getica a mai fost periculoasă și în minutul 28, când Tudorică a ajuns în careu, dar din 14 metri, deși era într-o poziție excelentă, a trimis mult peste buturi.

Bucureștenii au avut ocaziile mai clare în prima repriză

Timișorenii nu au reușit să închege acțiuni de atac foarte consistente și nici nu au valorificat talia lui Mera sau Pițigoi la cornere. În schimb, în minutul 38, Stănescu a irosit altă ocazie bună, când a tras peste poartă din careul mic. Pe finalul reprizei, Axente a trimis puțin peste bară dintr-o lovitură liberă. La oaspeți, Răducan a expediat o lovitură liberă ca la rugby, spre Peluza Sud închisă de ceva vreme spectatorilor.

Nici cornerele, nici loviturile libere, nici șuturile de distanță. Echipele n-au reușit să marcheze

Cu un rezultat și un joc nu foarte satisfăcător, Petruescu a făcut două modificări la pauză, cu Dros și Trip în locul lui Lupu și Pițigoi. Mera a devenit din nou „atacant”, urmărit mai ales la faze fixe de mingi. În minutul 47, Mera a reluat puțin cu capul pe lângă poartă, după o lovitură liberă. Nici „daco-geții” nu s-au descurcat bine la cornele obținute, dar, în minutul 52, Murariu a avut din nou o intervenție excelentă la un șut periculos al lui Iani, de la 30 de metri. Nici Axente nu a putut marca, după o acțiune personală finalizată slab cu stângul.

Jocul greșeală așteaptă

Până la urmă, Daco-Getica a fost cea care a reușit să marcheze în minutul 61. După o lovitură liberă indirectă de la 35 de metri, Murariu a reușit să ajungă la minge la șutul lui Răducan, dar a scăpat mingea în față, iar Răzvan Prodan a venit și a trimis în poartă din 2 metri.

La un scor nescontat, Petruescu a epuizat schimbările din minutul 66, cu Ungureanu trimis în luptă. ASU a fost periculoasă la un șut trimis de Bogdan Vasile puțin pe lângă buturi. Jocul s-a mai stins în ocazii periculoasă pe final, iar ASU Poli a trebuit să se recunoască învinsă, după ce nu a reușit să marcheze pe final.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – DACO-GETICA BUCUREȘTI     0-1
Răzvan Prodan 61′

R. Murariu – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheș – Schieb (Ad. Ungureanu 66′), Bg. Vasile, A. Ignea, S. Lupu (Dros 46′) – Pițigoi (F. Trip 46′), Mir. Axente
Rezerve neutilizate: M. Contra – Coadă, Coroiu, Alin Manea
Antrenor: Cosmin Petruescu

Began – Mih. Stancu, Puțanu, Rz. Prodan, Jica – Iani – Tudorică (cpt.), Liv. Gheorghe (Alin Stoica 82′), Rob. Neacșu (Obreja 90+2′) – Raph. Stănescu – Gab. Răducan (Epure 85′)
Rezerve neutilizate: Gurău – Cuibari, S. Alexe, Negoescu
Antrenor: Marius Baciu

Stadion: Știința (Baza) (Timișoara – Timiș); Spectatori: 500; Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Petruța Iugulescu (Târgoviște) și Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmbovița); Rezervă: Marius Chițu (Târgoviște); Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca) și Adrian Lucaci (Arad).

Rămasă cu trei puncte, ASU Poli se află pe locul 9 datorită golaverajului, 3-2. Alte șapte echipe au trei puncte acumulate până acum, însă timișorenii au cel mai bun golaveraj. Runda viitoare joacă sâmbătă, de la ora 18:00, în Regie, la București, cu prietena Rapid.

Daco-Getica acumulează primele ei trei puncte în acest sezon, are cel mai slab golaveraj, 1-4, și e pe locul 17. Etapa viitoare joacă acasă cu CSM Reșița.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 Aug. 2019, 20:32 Campionat
Pe aceeași temă