Dezamăgire maximă la Caransebeș! Gugulanii au fost umiliți pe teren propriu de Gaz Metan. Pisano nu mai are încredere în jucătorii săi

Autori: Adrian Crânganu, Marius ANGHEL Publicat: 25 Oct. 2015, 12:36 Actualizat: 25 Oct. 2015, 13:08 Campionat

În etapa a X-a a Ligii a II-a, FC Caransebeș 1913 a întâlnit sâmbătă, 24 octombrie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș, pe Gaz Metan Mediaș, într-o partidă în care ambele combatante își doreau cu ardoare cele trei puncte puse în joc, cu atât mai mult oaspeții, care veneau după o înfrângere pe teren propriu suferită în fața celor de la FCM Baia Mare. Deznodământul a fost unul dezamăgitor pentru gazde, trupa lui Giovanni Pisano a pierdut cu un drastic 5-0.

Începutul de meci nu anunța nici pe departe dezastrul care avea să urmeze pentru gugulani, în primele 20 de minute întâlnirea fiind echilibrată, mai mult, prima fază de poartă trecându-și-o în cont gazdele, în minutul 6, când Suru l-a angajat bine pe Lupu, pe partea dreaptă, acesta a centrat la 6 metri, însă Greab a ieșit din poartă și a prins.

Prima ocazie în dreptul medieșenilor s-a consemnat în minutul 26, atunci când Băjenaru a centrat de pe stânga, balonul a ajuns la Llullaku, aflat la 16 metri, șutul acestuia, plasat, în stânga portarului, fiind respins de Birăescu în corner.

Au urmat apoi cele două minute care au fost determinante pentru soarta meciului. În minutul 30, oaspeții au beneficiat de o lovitură liberă de pe aripa stângă, Băjenaru a bătut înalt, în careul caransebeșean, iar Abrudan s-a înălțat la 6 metri și a trimis mingea în poartă pe sub Birăescu. Peste două minute, faza s-a repetat aproape în oglindă, doar că de această dată Băjenaru a centrat de pe partea dreaptă, iar Abrudan a pus latul la 8 metri, ducând scorul la 0-2.

Scorul pauzei a fost stabilit în minutul 42, când Llullaku, bine angajat în adâncime de Buziuc, a rămas singur cu Birăescu, l-a driblat scurt pe acesta și, de la 10 metri, a trimis balonul în poarta goală.

După pauză, caransebeșenii au arătat mai multă poftă de joc și chiar au avut două ocazii la poarta lui Greab, prima în minutul 50, când Lupu a trimis o centrare șutată pe jos, însă Livan nu a ajuns la întâlnirea cu mingea, și a doua un minut mai târziu, când același Lupu a urmărit o minge în careul medieșean, Greab a plonjat la picioarele lui, Lupu a căzut, solicitând penalty, însă Cătălin Botaș a lăsat jocul să continue, chiar dacă jucătorul gugulan a avut nevoie de serioase îngrijiri medicale.

În minutul 55, în ideea de a revigora jocul, tehnicianul italian al caransebeșenilor, Giovanni Pisano, a făcut o triplă schimbare, însă pe parcurs această mutare avea să se dovedească zadarnică, deoarece cei care au controlat jocul și au înscris au fost tot oaspeții. De fapt, singura fază mai periculoasă a gazdelor s-a consemnat în minutul 75, atunci când Stoica a făcut o minge bună pentru La Vecchia, însă Romeo a ajuns înaintea atacantului italian și i-a suflat acestuia balonul la 6 metri, în ultima fracțiune de secundă.

Medieșenii și-au majorat avantajul în minutul 80, după o acțiune pe stânga purtată de Trif, acesta a centrat, mingea l-a depășit pe Telecican, iar Buziuc a trimis plasat de la 16 metri, în dreapta lui Birăescu, învingându-l pe goal-keep-ul gugulanilor. Scorul final a fost stabilit în minutul 90+3, de același Buziuc, care a făcut spectacol, driblându-l în două rânduri pe portarul caransebeșean, pentru ca apoi, de la 10 metri, să trimită balonul în poarta goală.

Pisano: „Vom vedea câți jucători mai rămân cu noi, pentru că, în momentul de față, nu mai am încredere în ei”

A fost un meci la sfârșitul căruia directorul sportiv al clubului, Dan Avram, care este și membru în Consiliul de Administrație, a declarat că luni va avea o serie de discuții cu fiecare jucător caransebeșean în parte, după care va anunța ce măsuri se vor lua, deoarece lucrurile nu mai pot continua așa.

„Aș vrea să încep prin a vă spune că am fost sfătuit să nu vin la această conferință de presă, dar am ales să fiu prezent, fiindcă am demnitate, și la înfrângere, nu doar la victorie, vreau să vin în fața presei, pentru că nu am nimic de ascuns. În ceea ce privește jocul de astăzi, sunt foarte dezamăgit, mai ales că facem ore și ore de antrenament în care lucrăm fazele fixe, le arăt jucătorilor cum se face marcajul, iar azi am luat două goluri identice la faze fixe, ceea ce este inadmisibil. Dezamăgirea mea e cu atât mai mare cu cât n-am pierdut la un asemenea scor în viața mea, nici ca fotbalist, nici ca antrenor. Modul în care am pierdut nu mi-a plăcut deloc, mai ales că în a doua repriză am încercat să redresăm puțin jocul, am făcut trei schimbări tocmai pentru a crea un mic șoc, pentru ca jucătorii să înțeleagă că vreau o schimbare în atitudinea lor. Am jucat destul de bine primele 20 de minute, dar au venit din nou golurile adversarilor și nu ne-a mai ieșit nimic. De-acum, aștept cu nerăbdare luna decembrie, când se întrerupe campionatul, și atunci vom vedea câți jucători mai rămân cu noi, pentru că, în momentul de față, nu mai am încredere în ei, dacă am ajuns unde am ajuns, și nu toți au valoarea care se cere în Liga a II-a. Avem probleme și în ceea ce privește juniorii, a trebuit să trimit pe cineva acasă la Dumitru, care n-a venit la antrenament timp de 15 zile, tocmai pentru a avea în teren numărul de juniori cerut de regulament. Or, așa ceva e inadmisibil la acest nivel și la pretențiile pe care le avem”, a declarat la conferința de presă de după meci tehnicianul gugulanilor, Giovanni Pisano.

Grozavu: „Dacă nu băteam la Caransebeș, atunci unde să mai batem?”

„Mă bucur că am reușit să câștigăm toate cele trei puncte, a fost o victorie meritată, iar soarta meciului s-a scris în prima repriză, când am reușit să marcăm într-un interval scurt cele două goluri. Dar, dacă nu băteam la Caransebeș, atunci unde să mai batem? E o echipă fără experiență în Liga a II-a, și dacă n-am fi învins astăzi n-am fi putut avea pretenții nici măcar la play-off. Am ținut pe bancă câțiva jucători importanți, deoarece vreau să-mi fac o imagine despre fiecare, până în iarnă, atunci când vom vedea cine rămâne și cine pleacă de la echipă”, a declarat antrenorul medieșean Leo Grozavu.

FC CARANSEBEȘ        0
GAZ METAN MEDIAȘ    5

Abrudan ”30, 33, Llullaku ”42, Buziuc ”80, 90+2”

Birăescu – Stelitano (La Vecchia ”55), Al. Dumitru (Săulescu ”55), S. Lupu, Cârstoiu, A. Stoican, Bușu (cpt.), S. Răducu, Suru (Roșoagă ”55), Telecican, Livan
Rezerve neutilizate: Negrilă – Stoichițoiu, Bogdanovici, A. Roman
Antrenor: Giovanni Pisano

Greab – R. Romeo, Vișa, Abrudan, Buzean (cpt.) – I. Cristea, M. Stancu, Băjenaru (Figliomeni ”79), D. Olaru (Trif ”57) – Llullaku (Florean ”63), Buziuc
Rezerve neutilizate: Botoșer – V. Crețu, Cip. Petre, Bic
Antrenor: Leo Grozavu

Stadion: Munincipal (Caransebeș); Spectatori: 500; Arbitru: Nicolae Cătălin Botaș (Timișoara); Asistenți: Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara) și Călin Cimponeriu (Lugoj); Jucătorul meciului: Alexandru Buziuc.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Autori: Adrian Crânganu, Marius ANGHEL Publicat: 25 Oct. 2015, 12:36 Actualizat: 25 Oct. 2015, 13:08 Campionat
Pe aceeași temă