Despărțire fără glorie și cu puțini fani! ACS Poli, învinsă clar de Mioveni la ultimul meci pe teren propriu în Liga 2

Anda DELIU, Marius ANGHEL 25 May. 2019, 17:37 Campionat
  • Deși Răchită ar fi vrut un altfel de rămas-bun, ACS Poli a pierdut la scor, 1-4, meciul cu CS Mioveni, ultimul de pe teren propriu din Liga 2 al alb-violeților.
  • Pentru argeșeni au marcat Burnea, Măzărache, Balint și Ișfan, în timp ce Golda a înscris pentru timișoreni.
  • Antrenorul Răchită ar fi vrut mulți suporteri la meciul de adio. Nu a fost cazul, deoarece puțin peste 100 de fani au venit pe Electrica la ultimul joc al fostei prim divizionare în eșalonul secund.

 

Mioveniul a deschis scorul din minutul 12, când Ionuț Burnea a înscris cu capul din careul mic, după o centrare din lovitură liberă. Peste un minut, Măzărache a mărit diferența, cu un gol din alunecare. Condus, Răchită l-a scos din minutul 24 pe Ghidurea, folosit ca închizător, și a plusat cu atacantul Giani Stere. În același minut, după o urcare în careu a lui Uyi, Golda a redus diferența la 2-1. Însă peste trei minute, Mioveniul a marcat din nou, de data aceasta prin Valentin Balint, care a înscris cu capul, după un corner. Până la pauză, Giani Stere a trimis un șut periculos, puțin pe lângă poartă, și a mai avut altă execuție în blocaj.

Primarul care ar fi părăsit echipa a venit la pozele de grup

Repriza secundă a fost una destul de slabă, mult mai plictisitoare decât prima. Sorel Chemin a încercat să mai pună presiune și a și reușit să prindă un șut periculos în transversală, de la 17 metri în minutul 76. Mioveniul a stabilit diferența finală în prelungiri, când Ișfan a marcat în poarta rămasă goală, după ce Dinu Moldovan a respins un șut al lui Rădescu.

La ACS Poli au debuta în liga secundă la acest meci Adrian Chiriac și David Roșu. De remarcat că primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a venit la meci și s-a pozat cu echipa, deși Răchită puncta că autoritățile nu au mai sprijinit clubul, măcar moral, de patru luni.

ACS POLI TIMIȘOARA – CS MIOVENI   1-4
Denis Golda 24′ / Ionuț Burnea 12′, Simon Măzărache 13′, Valentin Balint 27′, Alexandru Ișfan 90+1′

D. Moldovan (cpt.) – Buzan (Dav. Roșu 77‘), Uyi, Ant. Manolache, Vl. Olteanu – L. Oprea, Ghidurea (Stere 24′), Chemin – Golda, Bădăuță (Ad. Chiriac 56′), Sidorenco
Rezerve neutilizate: M. Contra – Iovanovici, Daminescu, Al. Belu
Antrenor: Valeriu Răchită

Val. Sima – Ct. Alexe, Beța, Celea, Burnea – R. Lazăr (Trașcu 82‘), M. Șerban – Hergheligiu (Ișfan 78′), C. Năstăsie (cpt.), Măzărache (Rădescu 62′) – Val. Balint
Rezerve neutilizate: Fl. Croitoru – Rob. Gherghe, Alin Călin, Al. Dumitrache
Antrenor: Marius Stoica

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș); Spectatori: 100; Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmbovița) și Cosmin Bojan (Târgu Mureș).

CS Mioveni a acumulat 58 de puncte cu acest succes, dar nu mai poate urca de pe locul 7. În ultima etapă va primi vizita celor de la UTA. Cu 29 de puncte, ACS Poli rămâne pe locul 18, de pe care, la fel, nu mai poate urca. În ultima etapă, se va deplasa la Daco-Getica.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: CS Mioveni

Anda DELIU, Marius ANGHEL 25 May. 2019, 17:37 Campionat
Pe aceeași temă