Derby-ul Sucevei s-a încheiat nedecis. Rapid CFR a smuls un egal la Pojorâta

Marius ANGHEL 23 Nov. 2015, 12:25 Campionat

Derby-ul județului Suceava dintre Bucovina Pojorâta și Rapid CFR, din etapa a 15-a a Ligii secunde, s-a încheiat nedecis, scor 1-1. Chiar dacă s-a disputat pe un teren destul de denivelat și în condițiile unui vânt puternic, partida a fost spectaculoasă prin prisma determinării cu care jucătorii celor două formații, veniți după o serie de rezultate îndoielnice, au abordat partida.

Mai bine adaptată la dimensiunile reduse ale suprafaței de joc, echipa gazdă a început decis partida, în primele 10 minute consemnându-se două mari oportunități de a deschide scorul prin Buhăceanu, însă de fiecare dată juniorul din poarta Rapidului, Niga, a intervenit eficient. Iar cum s-a întâmplat în minutul 23, atunci când Niga a fost bătut, mingea reluată cu capul de atacantul Bucovinei a lovit bara porții rapidiste.

Goal-keeper-ul gazdelor, Pop, a fost deranjat pentru prima dată abia în minutul 36, atunci când Sfrijan a prins un șut pe jos, de la 20 de metri. Peste alte câteva zeci de secunde, la poarta cealaltă avut loc o nouă intervenție salutară a lui Niga, care a respins cu greutate în corner un șut deviat, expediat din lovitură liberă, de Cristescu. Eforturile ofensive ale gazdelor aveau să fie răsplătite în finalul primei reprize: același Buhăceanu a recentrat cu capul în fața porții adverse un balon recepționat din corner, iar S. Rus a apărut foarte bine la bara a doua, împingând mingea în plasă, din doi metri.

Bucovina a avut șansa să-și dubleze avantajul chiar în debutul părții secunde, numai că reluarea de cap a lui Pundean a nimerit transversala. „Alb-vișiniii” au început să conteze cu adevărat în atac abia după o oră de joc, nou-intrații Enciu și Apostol fiind primii care i-au dat emoții lui Pop.

Golul egalizator avea să cadă în minutul 80, când Golofca a finalizat inteligent, de la 12 metri, o acțiune ofensivă plecată dintr-o repunere de la margine efectuată de Bălan, faza fiind continuată ulterior de Enciu și Negru. Finalul a fost unul cu adevărat electrizant, fiecare echipă creându-și câte două oportunități de a înscrie golul victoriei, prin Coman și Cristescu, respectiv Semeghin și Sandu.

Rapidiștii sunt mulțumiți de rezultat, nu și gazdele

La sfârșitul partidei, oficialii Rapidului au avut opinii diferite despre ceea ce s-a întâmplat sâmbătă, pe teren. „Repriza întâi a fost dominată de Bucovina, însă noi am echilibrat jocul în partea secundă și puteam chiar câștiga pe final. E foarte greu de jucat pe terenul de la Pojorâta, iar fotbaliștii gazdă au avantajul că sunt obișnuiți cu aceste condiții. Pentru noi este un punct câștigat în deplasare și sper să scoatem cât mai mult din cele trei meciuri pe care le mai avem de disputat din sezonul de toamnă”, a declarat antrenorul principal Bogdan Tudoreanu.

Iată și punctul de vedere al președintelui executiv Dumitru Moldovan. „Raportat la numărul de ocazii, rezultatul corect ar fi fost 3-1 pentru Pojorâta. Cred că atitudinea majorității jucătorilor a fost de Liga a III-a. Singurii care au dat satisfacție, în opinia mea, sunt juniorii Niga și Svichi, alături de Semeghin și Velescu”, a precizat Dumitru Moldovan.

De partea cealaltă, antrenorul Bucovinei, Dănuț Mândrilă, a părut nemulțumit de rezultatul final. „După numărul de ocazii și după felul în care a decurs meciul până în minutul 75, e clar că am pierdut două puncte și meritam să câștigăm acest joc. Țin să-mi felicit jucătorii pentru atitudine și jocul prestat. Am demonstrat și în alte ocazii că avem valoare de Liga a II-a și doar lipsa de experiență și neșansa au făcut să nu avem mai multe puncte în momentul de față. Doresc însă să vă asigur că ne vom juca șansa până la capăt”, a mărturisit Dănuț Mândrilă.

VEZI o GALERIE FOTO detaliată de la meci

BUCOVINA POJORÂTA    1
RAPID CFR SUCEAVA    1

Seb. Rus ”41 / Golofca ”80

R. Pop – D. Cristescu, Prundean, Patca, Kuruc – Seb. Rus (Al. Ivan 76), V. Stănescu (Colța 84), Căinari (cpt.), Juncănaru – M. Coman, Buhăceanu (Pădurariu 90)
Rezerve neutilizate: Turiță – Duțică, Răzlog, Csatlos
Antrenor: Dănuț Mândrilă

Niga – D. Bălan, Sava, Velescu, Semeghin (cpt.) – Golofca, Sumanariu, Sfrijan (G. Apostol 55), Vrabie (M. Enciu 53) – Șvichi, M. Negru (Ed. Sandu 81)
Rezerve neutilizate: Ct. Pascal – Tăuțeanu, Vornicu, Onciu
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Stadion: Comunal (Pojorâta); Spectatori: 700; Arbitru: Marian Barbu 3; Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș 3 și Constantin Mihai Cantemir 3 (toți din Făgăraș); Jucătorul meciului: Sebastian Rus 3.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto și video: Gazeta SV

Marius ANGHEL 23 Nov. 2015, 12:25 Campionat
Pe aceeași temă