Derby înghețat! Dunărea Călărași și FC Hermannstadt au remizat și au pierdut din avansul față de Chindia. Sibienii au irosit un penalty și fost mai periculoși per total

Marius ANGHEL 26 Feb. 2018, 10:01 Campionat
  • Cel mai așteptat meci al primei etape a Ligii 2 din 2018, derby-ul dintre primele două clasate Dunărea Călărași și FC Hermannstadt, s-a terminat la egalitate, scor 0-0, după o prestație slabă a celor două echipe înțesate cu achiziții de primă ligă în această iarnă. Centralul partidei, Adrian Cojocaru, putea influența decisiv meciul cu penalty-ul ușor acordat în minutul 18, însă Bogdan Rusu a trimis pe lângă. Cele mai mari ocazii le-au avut tot sibienii, dar Cezar Lungu a fost imperial.

 

În ciuda frigului pătrunzător, de iarnă veritabilă, stadionul „Ion Comșa” din Călărași aproape s-a umplut la meciul dintre Dunărea și Hermannstadt, contând pentru etapa a 22-a din Liga a 2-a. Primele două clasate, despărțite de un singur punct, s-au luptat mai mult în scheme tactice la centrul terenului și și-au eliminat șansele de a marca.

După un start mai bun al Dunării, sibienii au fost cei care au punctat pentru început la capitolul impresie. Însă s-au lovit de un Cezar Lungu (17) în formă bună. Portarul călărășenilor a salvat de două ori într-un minut liderul de la gol, de fiecare dată scoțând din vinclul din dreapta ta șuturile din margilea careului ale lui Boboc și Rusu. La al doilea a respins în corner, iar din faza fixă a rezultat și cea importantă fază a jocului, cea care putea decide scorul final.

Centrarea din cornerul de pe stânga a fost preluată în centrul careului de Dâlbea (18), care s-a întors și a căzut ușor când l-a simțit pe Tomozei lângă el. Arbitrul a fost impresionat și a dictat mult prea ușor penalty, în ciuda protestelor jucătorilor lui Alexa. Însă Bogdan Rusu (19) nu s-a concentrat suficient și a irosit lovitura de pedeapsă, trimițând în dreapta, jos, lângă bară, însă pe lângă. Lungu sărise bine și ar fi fost pe minge.

Până la pauză, singura ocazie importantă a fost irosită tot de sibieni. La o pătrundere a lui Tătar pe dreapta, jucătorul utilizat de Pelici ca mijlocaș, a centrează înalt în centrul careului, acole de unde Curtean (37) s-a înalțat și a reluat din semifoarfecă către colțul lung, iar Blănaru, pe direcție, a pus capul să devieze din 5 metri, însă mingea s-a dus puțin pe lângă bară.

Munteanu a revigorat puțin finalul înghețat

În partea secundă, ambele formații și-au împărțit perioadele de dominare, însă nici călărășenii, încurajați din tribună de circa 3.000 de spectatori, și nici sibienii, susținut de o galerie de aproximativ 30 de fani, nu au reușit să își creeze ocazii importante de gol. Jucătorii lui Pelici au irosit încă o ocazie de gol în minutul 56, atunci când Curtean a centrat din stânga, mingea respinsă în față de Tomozei, s-a dus direct la Coman, nemarcat, însă acesta a tras de la 18 metri, cu șiretul, pe lângă bara din stânga lui Lungu, care era bătut.

Intrarea lui Valentin Munteanu a mai impulsionat puțin atacul Dunării în ultimele minute ale jocului, însă incursiunile sale în flancul stâng, soldate în multe rânduri cu driblingul mai multor adversari, a dus la o singură ocazie mai periculoasă, însă tratată perfect de Crișan. În minutul 85, Munteanu a fentat tot până aproape de tușă, a centrat periculos la prima bară, iar acolo Crișan a întins piciorul în fața lui Drăghiceanu și a acordat corner, la o fază la care fostul jucător al Ceahlăului l-ar fi putut surprinde pe Căbuz, portar care aproape a înghețat pe parcursul celor 90 de minute.

Meciul s-a termin nedecis și ambele formații se vor lupta în continuare cot la cot până la final pentru promovarea de pe primul loc. Remiza ajută mai mult Chindia, echipă care s-a impus in extremis la Timișoara, 2-1 cu ASU Poli, și s-a apropiat la cinci, respectiv patru puncte de primele două clasate. Etapa viitoare, Dunărea joacă la Balotești, Hermannstadt câștigă trei puncte, fiindcă trebuia să o întâlnească pe Olimpia, iar Chindia primește vizita Miroslavei.

Președintele Dunării: „Am fost surprins de o prezență așa de mare a suporterilor”

La primul meci oficial din acest an pentru Dunărea, pe stadionul din Călărași au venit un număr impresionant de suporteri, în ciuda frigului pătrunzător. Președintele Florentin Brișan le-a transmis un mesaj de mulțumire pentru faptul că și-au încurajat echipa într-un asemenea duel și moment neprielnic fotbalului. „Am fost surprins de o prezență așa de mare. Nu mă așteptam, având în vedere că meciul a fost și televizat. Sunt adevărați suporteri. Merită tot respectul nostru. Am văzut că au avut și o coregrafie frumoasă. Împreună vrem să promovăm! Îi așteptăm alături de noi la fiecare meci. Ei sunt adevărații suporteri”, a spus Brișan.

„A fost un meci foarte greu, un meci de angajament. Se pare că și temperatura și-a pus amprenta pe evoluția jucătorilor noștri, cel puțin. Una peste alta, este un rezultat echitabil. Îmi pare rău că nu am putut să le oferim suporterilor o victorie. Sperăm să le oferim o promovare în Liga 1 chiar dacă astăzi nu a fost o victorie”, a mai declarat oficialul Dunării.

Mesaje ale galeriei Dunării

Pentru acest derby, galeria echipei Dunărea a pregătit un banner special. Suporterii au afișat înaintea meciului mesajele: „Cu Dan Alexa spre promovare, Dunărea e cea mai tare” și „Noi cântăm din pasiune, voi jucați pentru o minune: promovare!”.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – AFC HERMANNSTADT      0-0

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Bg. Șandru, Bg. Manole (Drăghiceanu 42′), Tomozei – Dobrosavlevici – Missi Mezu (Val. Munteanu 64′), Cr. Pușcaș, P. Iacob, Doman – Val. Alexandru (Cip. Rus 75′)
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – C. Cristea, Bg. Vasile, Spehar
Antrenor: Dan Alexa

Căbuz – Al. Coman, I. Stoica, R. Crișan, Mih. Stancu – Dâlbea (cpt.), Boboc – Tătar (Hergheligiu 89′), Curtean (Danci 90+2′), Bg. Rusu – Șt. Blănaru (P. Petrescu 79′)
Rezerve neutilizate: Niga – Pamfile, Ct. Pîrvulescu, S. Lupu
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Central „Ion Comșa” (Călărași); Spectatori: 3.000; Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galați); Asistenți: Imre-Laszlo Bucși (Sfântu Gheorghe) și Stelian Slabu (Brașov).

Articol scris de Cătălin NIȚU
Foto: fb Dunărea Călărași

Marius ANGHEL 26 Feb. 2018, 10:01 Campionat
Pe aceeași temă