Derby înghețat! Dunărea Călărași și FC Hermannstadt au remizat și au pierdut din avansul față de Chindia. Sibienii au irosit un penalty și fost mai periculoși per total

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 26 Feb. 2018, 10:01 Actualizat: 27 Feb. 2018, 15:06 Campionat
  • Cel mai așteptat meci al primei etape a Ligii 2 din 2018, derby-ul dintre primele două clasate Dunărea Călărași și FC Hermannstadt, s-a terminat la egalitate, scor 0-0, după o prestație slabă a celor două echipe înțesate cu achiziții de primă ligă în această iarnă. Centralul partidei, Adrian Cojocaru, putea influența decisiv meciul cu penalty-ul ușor acordat în minutul 18, însă Bogdan Rusu a trimis pe lângă. Cele mai mari ocazii le-au avut tot sibienii, dar Cezar Lungu a fost imperial.

 

În ciuda frigului pătrunzător, de iarnă veritabilă, stadionul „Ion Comșa” din Călărași aproape s-a umplut la meciul dintre Dunărea și Hermannstadt, contând pentru etapa a 22-a din Liga a 2-a. Primele două clasate, despărțite de un singur punct, s-au luptat mai mult în scheme tactice la centrul terenului și și-au eliminat șansele de a marca.

După un start mai bun al Dunării, sibienii au fost cei care au punctat pentru început la capitolul impresie. Însă s-au lovit de un Cezar Lungu (17) în formă bună. Portarul călărășenilor a salvat de două ori într-un minut liderul de la gol, de fiecare dată scoțând din vinclul din dreapta ta șuturile din margilea careului ale lui Boboc și Rusu. La al doilea a respins în corner, iar din faza fixă a rezultat și cea importantă fază a jocului, cea care putea decide scorul final.

Centrarea din cornerul de pe stânga a fost preluată în centrul careului de Dâlbea (18), care s-a întors și a căzut ușor când l-a simțit pe Tomozei lângă el. Arbitrul a fost impresionat și a dictat mult prea ușor penalty, în ciuda protestelor jucătorilor lui Alexa. Însă Bogdan Rusu (19) nu s-a concentrat suficient și a irosit lovitura de pedeapsă, trimițând în dreapta, jos, lângă bară, însă pe lângă. Lungu sărise bine și ar fi fost pe minge.

Până la pauză, singura ocazie importantă a fost irosită tot de sibieni. La o pătrundere a lui Tătar pe dreapta, jucătorul utilizat de Pelici ca mijlocaș, a centrează înalt în centrul careului, acole de unde Curtean (37) s-a înalțat și a reluat din semifoarfecă către colțul lung, iar Blănaru, pe direcție, a pus capul să devieze din 5 metri, însă mingea s-a dus puțin pe lângă bară.

Munteanu a revigorat puțin finalul înghețat

În partea secundă, ambele formații și-au împărțit perioadele de dominare, însă nici călărășenii, încurajați din tribună de circa 3.000 de spectatori, și nici sibienii, susținut de o galerie de aproximativ 30 de fani, nu au reușit să își creeze ocazii importante de gol. Jucătorii lui Pelici au irosit încă o ocazie de gol în minutul 56, atunci când Curtean a centrat din stânga, mingea respinsă în față de Tomozei, s-a dus direct la Coman, nemarcat, însă acesta a tras de la 18 metri, cu șiretul, pe lângă bara din stânga lui Lungu, care era bătut.

Intrarea lui Valentin Munteanu a mai impulsionat puțin atacul Dunării în ultimele minute ale jocului, însă incursiunile sale în flancul stâng, soldate în multe rânduri cu driblingul mai multor adversari, a dus la o singură ocazie mai periculoasă, însă tratată perfect de Crișan. În minutul 85, Munteanu a fentat tot până aproape de tușă, a centrat periculos la prima bară, iar acolo Crișan a întins piciorul în fața lui Drăghiceanu și a acordat corner, la o fază la care fostul jucător al Ceahlăului l-ar fi putut surprinde pe Căbuz, portar care aproape a înghețat pe parcursul celor 90 de minute.

Meciul s-a termin nedecis și ambele formații se vor lupta în continuare cot la cot până la final pentru promovarea de pe primul loc. Remiza ajută mai mult Chindia, echipă care s-a impus in extremis la Timișoara, 2-1 cu ASU Poli, și s-a apropiat la cinci, respectiv patru puncte de primele două clasate. Etapa viitoare, Dunărea joacă la Balotești, Hermannstadt câștigă trei puncte, fiindcă trebuia să o întâlnească pe Olimpia, iar Chindia primește vizita Miroslavei.

Președintele Dunării: „Am fost surprins de o prezență așa de mare a suporterilor”

La primul meci oficial din acest an pentru Dunărea, pe stadionul din Călărași au venit un număr impresionant de suporteri, în ciuda frigului pătrunzător. Președintele Florentin Brișan le-a transmis un mesaj de mulțumire pentru faptul că și-au încurajat echipa într-un asemenea duel și moment neprielnic fotbalului. „Am fost surprins de o prezență așa de mare. Nu mă așteptam, având în vedere că meciul a fost și televizat. Sunt adevărați suporteri. Merită tot respectul nostru. Am văzut că au avut și o coregrafie frumoasă. Împreună vrem să promovăm! Îi așteptăm alături de noi la fiecare meci. Ei sunt adevărații suporteri”, a spus Brișan.

„A fost un meci foarte greu, un meci de angajament. Se pare că și temperatura și-a pus amprenta pe evoluția jucătorilor noștri, cel puțin. Una peste alta, este un rezultat echitabil. Îmi pare rău că nu am putut să le oferim suporterilor o victorie. Sperăm să le oferim o promovare în Liga 1 chiar dacă astăzi nu a fost o victorie”, a mai declarat oficialul Dunării.

Mesaje ale galeriei Dunării

Pentru acest derby, galeria echipei Dunărea a pregătit un banner special. Suporterii au afișat înaintea meciului mesajele: „Cu Dan Alexa spre promovare, Dunărea e cea mai tare” și „Noi cântăm din pasiune, voi jucați pentru o minune: promovare!”.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – AFC HERMANNSTADT      0-0

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Bg. Șandru, Bg. Manole (Drăghiceanu 42′), Tomozei – Dobrosavlevici – Missi Mezu (Val. Munteanu 64′), Cr. Pușcaș, P. Iacob, Doman – Val. Alexandru (Cip. Rus 75′)
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – C. Cristea, Bg. Vasile, Spehar
Antrenor: Dan Alexa

Căbuz – Al. Coman, I. Stoica, R. Crișan, Mih. Stancu – Dâlbea (cpt.), Boboc – Tătar (Hergheligiu 89′), Curtean (Danci 90+2′), Bg. Rusu – Șt. Blănaru (P. Petrescu 79′)
Rezerve neutilizate: Niga – Pamfile, Ct. Pîrvulescu, S. Lupu
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Central „Ion Comșa” (Călărași); Spectatori: 3.000; Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galați); Asistenți: Imre-Laszlo Bucși (Sfântu Gheorghe) și Stelian Slabu (Brașov).

Articol scris de Cătălin NIȚU
Foto: fb Dunărea Călărași

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 26 Feb. 2018, 10:01 Actualizat: 27 Feb. 2018, 15:06 Campionat
Pe aceeași temă