Derby de Timișoara, decis în prelungiri. ACS Poli a câștigat grație golului lui Golda, după ce a revenit de două ori. Cronica meciului

Octavian Vasilescu 18 Aug. 2018, 17:49 Campionat
Derby de Timișoara, decis în prelungiri. ACS Poli a câștigat grație golului lui Golda, după ce a revenit de două ori. Cronica meciului

Primul derby al Timișoarei din liga secundă s-a terminat la scorul de 3-2, după ce Denis Golda a marcat golul victoriei în prelungiri. Ripensia a condus de fiecare dată, după ce a marcat prin Ungureanu și Dumiter. ACS Poli a avut forța să revină, grație golurilor lui Bîrnoi și Drăghici. Ambele echipe au ratat multe ocazii, pe o mare căldură, iar arbitrajul a fost unul care a lăsat de dorit în unele momente. Voința și putința au fost însă de partea alb-violeților.

Ambele echipe au ratat multe ocazii, pe o mare căldură, iar arbitrajul a fost unul care a lăsat de dorit în unele momente, fapt pentru care observatorul a și băgat brigada în ședință după meci. Voința și putința au fost însă de partea alb-violeților.

Cei de la Ripensia au început meciul deciși și drept urmare, au marcat din minutul 3. Monea a pătruns în careu, Bocșan a respins de la picioarele mijlocașului prin alunecare, iar de acolo mingea a ajuns la Ungureanu, care a marcat. Posesia a aparținut Ripensiei, dar multe ocazii nu au mai fost, doar un balon tras de la distanță de Stoi, peste poartă. După primele 20 de minute, poliștii s-au trezit la viață și au început să pună probleme adversarului. În minutul 20, Velcotă putea avea o mare șansă, cu portarul Dobre ieșit, dar arbitrii au semnalizat un ofsaid inexistent. Brigada a fost băgată în ședință ulterior de observatorul meciului.

Bară pentru Drăghici, cea mai mare ocazie a reprizei

Poli a avut cea mai mare ocazie în minutul 30. Apărarea Ripensiei putea fi surprinsă la o fază la care Velcotă a centrat de pe stânga. Nemarcat, Drăghici a tras în bara transversală, mingea a ricoșatla Bîrnoi, dar tânărul jucător a tras de la marginea careului peste poartă. Ulterior, timișorenii oaspeți nu au mai avut ocazii mari. A mai fost un balon trimis de Bîrnoi peste poartă, iar pentru Ripensia, Anghelina a trimis pe lângă. În minutul deprelungire acordat, Motreanu a trimis o minge în adâncime spre careu, dar niciun coleg nu a ajuns-o.

Bîrnoi a marcat printr-o apărare șvaițer, Dumiter a compensat eroarea lui Zaluschi

Poli a ieșit mai hotărâtă de la vestiar. Bîrnoi a avut un șut peste, iar apoi, Velcotă a irosit o șansă mare. Portarul de doar 17 ani al Ripensiei, Dobre, ieșire, dar șutul mijlocașului s-a dus pe lângă poartă. Cu presiunea la poartă roș-galbenilor, până la urmă, Bîrnoi a pătruns ca prn brânza elvețiană în apărarea ripensistă și a marcat. Imediat, Ripensia putea reveni în avantaj, dar Zaluschi a trimis pe lângă buturi, din poziție ideală. În minutul 61, din pasa lui Ungureanu, a marcat însă Dumiter.

Ratări în lanț pentru Ripensia, ACS Poli a reușit să revină

Cu 2-1, Ripensia a ratat ocazii importante. Contra a respins în corner o lovitură liberă bătută bine de Ungureanu, iar după corner, Dumiter a trimis peste poartă. Ungureanu a avut și el șansa de  a majora diferența. Din careu, a tras însă în bara laterală, iar apoi, tot el a reluat, dar Contra a respins. În minutul 76, Pădurariu a centrat, iar Drăghici a marcat pentru 2-2. Cele două formaii au forțat golul victoriei, iar Golda a reușit să înscrie pentru 3-2, în prelungiri.

Ripensia Timișoara: Dobre, Popa, Burdeț, Apro, C. Toma, Stoi (min 59 M. Toma), Anghelina, Monea, Ungureanu (min 90 Cluci), Dumiter, Bădăuță (min 53 Zaluschi)

ACS Poli Timișoara: Contra, Motreanu, Bocșan, Basic, Podină, Haruț, Popovici, Opuku (min 70 Mrkela), Bîrnoi, Velcotă (min 70 Pădurariu), Drăghici

După acest rezultat, Ripensia a adunat 4 puncte, iar ACS Poli 4. Roș-galbenii se vor deplasa la UTA, iar ACS Poli merge la Oradea.

Articol scris de Anda Deliu

Octavian Vasilescu 18 Aug. 2018, 17:49 Campionat
Pe aceeași temă