Delta Tulcea caută antrenor pentru promovare!

19 Mar. 2012, 13:53 Campionat
Delta Tulcea caută** antrenor pentru promovare!

24 octombrie 2010. Delta Tulcea, fără antrenor principal și cu Cristi Rusu pe bancă pierde meciul de la Chiajna, 0-1 cu Concordia. 25 octombrie 2010. Cristi Dulca își serbează ziua de naștere și apropiații spun că a primit un telefon de la Tulcea pentru a deveni antrenor la Delta. 30 octombrie 2010. Cristi Dulca ia loc pe banca tehnică a Deltei la meciul cu Steaua II câștigat cu 3-0. Până la sfârșitul anului, bilanțul antrenorului Dulca este 2 victorii, 1 meci egal și 3 înfrângeri. Returul din 2011 este unul de record: 11 victorii consecutive care plasează totuși Delta doar pe locul patru la final de sezon. 22 octombrie 2011. Delta Tulcea câștigă meciul cu Dunărea Galați, 1-0 la Tulcea.

17 martie 2012. Al șaselea meci consecutiv fără victorie pentru Delta Tulcea, prea mult pentru o echipă cu obiectiv promovarea. Cristi Dulca demisionează după meciul cu Callatis, pierdut cu 0-2 la Tulcea.

Dulca n-a avut la Tulcea un curent favorabil performanței

„Din păcate rezultatul nu ne dă speranțe că ne putem atinge obiectivul. Pot să spun că am avut o primă repriză bună, ne-am creat câteva ocazii de a marca, am început foarte bine, dar din păcate anumite greșeli au făcut ca scorul să devină 2-0. Sigur că e un rezultat, la obiectivul pe care îl avem, care scade moralul echipei. Chiar dacă am pregătit bine echipa și am avut o perioadă de pregătire foarte lungă asta nu scuză cu nimic acest scor mai ales că noi trebuie să promovăm și acesta este obiectivul. Este un rezultat care nu ne face cinste în primul rând nouă, toată lumea a greșit, ce să zic, e foarte greu, și pentru mine și pentru jucători, pentru toată lumea. Nu știu dacă voi mai continua la această echipă pentru că tot curentul care s-a creat în jurul acestei echipe nu-i unul corepunzător pentru a promova. Și aici nu dau vina pe arbitraj dar de șase etape ne ciupesc de când am fost pe primul loc au început să ne fure arbitri, să ne anuleze penalty, să ne anuleze goluri. Ați văzut și astăzi ce faulturi! Iar Mangalia, nu că au câștigat 2-0, dar împinsă puțin de la spate. asta nu scuză cu nimic evoluția noastră și faptul că nu am marcat. Nu știu dacă voi mai continua și mă gândesc serios să renunț pentru că sunt de un an și patru luni la această echipă, au fost rezultate dar am ajuns într-un punct în care nu știu ce s-a întâmplat, ce se întâmplă … Vă întreb și pe dumneavoastră: oare cum e starea gazonului la o echipă care trebuie să paseze, să construiască? Bună? Scrieți despre lucrurile astea! Terenul foarte prost, lumea care te înjură de dimineața până seara în loc să încurajeze echipa. În prima repriză am avut ocazii și în loc să te încurajeze lumea – te huiduie! Și atunci unde-i curentul favorabil pentru această echipă?”, declară Cristi Dulca la conferința de presă de după meciul cu Callatis, înainte să își anunțe elevii și apoi conducerea că demisionează.

Demisia lui Cristi Dulca se pare că i-a luat pe nepregătite pe cei din conducerea clubului din moment ce nici azi nu există o variantă B. Probabil și pentru că nimeni nu se aștepta la umilința din meciul cu Callatis Mangalia, o echipă care face eforturi mari pentru a evita retrogradarea.

Obiectivul rămâne același: promovarea!

Nu o dată, primarul Constantin Hogea a declarat că sezonul acesta obiectivul echipei este promovarea. Dacă în anii trecuți, primarul Hogea n-a avut o reacție tranșantă atunci când Delta era catalogată eterna candidată la evitarea promovării, acum obiectivul este mai limpede ca niciodată. „Obiectivul rămâne același: promovarea! Nu mă așteptam la înfrângerea cu Callatis cum probabil nu se aștepta nimeni, însă nu trebuie să ne dezarmăm. Obiectivul poate fi atins și în aceste condiții, iar noul antrenor vreau să își asume acesst t obiectiv. Sunt antrenori cu nume liberi de contract și aș aminti aici un Tibor Selymeș, un Viorel Hizo, ba chiar și un Marius Lăcătuș care ar putea să accepte o astfel de provocare în condițiile financiare pe care le poate oferi, în limita bugetului, Delta Tulcea. Orice antrenor va angaja conducerea clubului trebuie însă în primul rând să își asume promovarea și să realizeze acest obiectiv pentru că din vară, dacă rămânem în Liga a II-a, e greu de crezut că mai putem susține la același nivel de efort financiar ca până acum acest club. Iar dacă promovăm în Liga I cu siguranță nu avem cum să fim singurii finanțatori ai clubului.” a declarat ieri primarul Tulcei, Constantin Hogea.

Articol de Irinel CĂ‚LIN

19 Mar. 2012, 13:53 Campionat
Pe aceeași temă