Delta obține miraculos un punct cu Dinamo II și pierde locul promovabil

17 May. 2012, 00:55 Campionat

Delta și-a dezamăgit cei 20 de fani prezenți în tribunele stadionului Dinamo și alte câteva mii de suporteri din Tulcea cu prestația slabă arătată astăzi la București contra satelitului „câinilor”. Echipa lui Gache a reușit un 2-2 în Capitală, obținând doar un punct în etapa a 27-a după ce la un moment dat era condusă cu două goluri de o echipă de puști. Cu acest rezultat, tulcenii au căzut pe locul trei și, mai rău, și-au compromis șansele la promovare după ce Iașiul i-a depășit în clasament cu 2 puncte.

Tulcenii porneau ca mari favoriți înaintea confruntării cu Dinamo II și, la fel ca la Galați, fotbaliștii lui Constantin Gache au cedat în momente decisive, arătând că nu pot face față presiunii finalului de campionat sau poate au pățit altceva. Ioniță le-a dat primele bătăi de cap atunci când a marcat după doar 4 minute de joc, însă golul anulat pe motiv de fault în atac i-a scăpat pe moment de emoții. Tobă a fost cel care a animat jocul Deltei prin incursiunile sale în flancul stâng, iar centrările mijlocașului i-au dat serioase bătăi de cap lui Pena. Mai întâi a trimis perfect către Marincău (7), care a trecut pe sub minge în careul mic, ca mai apoi să-i centreze din nou perfect înaltului fundaș, însă, de această dată, portarul să-i respingă lovitura de cap de lângă bară.

Buia dă lovitura

Bucureștenii s-au încăpățânat să nu cedeze ușor în fața unei alte candidate la promovare și la a doua situație de gol au și reușit să puncteze. După o primă respingere în față a lui Olteanu, Buia (24) l-a învins pe portarul Deltei cu un șut bine plasat lângă bara colțului scurt.

Tot Tobă și-a tras echipa în atac, însă Pena (29) i-a respins în transversală din corner și a evitat astfel primirea unui gol rușinos, iar înaintea fluierului de pauză Florea (45) a trimis peste poartă din postură de singur cu portarul. Nesuportând jocul slab făcut de jucătorii săi, Gache și-a urechiat căpitanul și pe Coconașu de mai multe ori după golul încasat. Celor doi li s-a reproșat întârzierea fazelor de atac și individualismul.

Fără „turnul de control” de la pauză

De la cabine Delta a ieșit fără turnul de control din apărare și unul dintre cei mai periculoși jucători din atac, Marincău, fundașul fiind transportat la pauză la spital din cauza unei contuzii suferite la picior. Chiar și așa, oaspeții au luat cu asalt din start poarta lui Pena și rând pe rând, Tobă (51) și Henry (52), au ratat de puțin ținta, iar Crișan și-a pus și el genunchiul și a respins de pe linie un alt șut al lui Tobă (56). De partea cealaltă, Cârjă a respins din fața porții goale un șut al lui Bălan (58) și după ce Bereșoae (62) i-a lăsat locul în teren lui Lemac, toată suflarea dinamovistă a sărbătorit. Tânărul atacant al alb-roșilor a înscris (63) la prima atingere a balonului după ce a scăpat singur cu Olteanu și a trimis la colțul lung.

Henry și Florea reînvie miraculos echipa pe final

Era 2-0, calea Deltei către promovare începuse să se întunece, dar o greșeală în defensiva dinamoviștilor i-a permis lui Henry (69) să înscrie din apropiere și să reaprindă scânteia de care oaspeții aveau nevoie pentru a reintra în joc. Din motive inexplicabile, fotbaliștii lui Ion Marin și-au lăsat adversarul să domine, Ioniță a intrat într-o pasă neagră, totul culminând și cu un henț în propriul careu după o centrare a lui Tobă. Florea (72) egalează fără emoții din penalty și la scor egal și cu 20 de minute în față tulcenii începeau să spere la un miracol. Ba mai mult, Crișan (73) ia roșu direct după o intrare dură la mijlocul terenului asupra marcatorului golului egalizator.

Radu putea aduce nebunia

Ultimele minute de joc sunt precum ultima tură de pistă pentru câștigarea cursei, pentru Delta: ultima șansă la rămânerea în cursa pentru promoare. Alb-albaștrii atacă furibund, Gache își introduce un nou atacant odihnit, pe Răzvan Radu, Pena respinge din toate și în toate pozițiile, însă totul se termină cu transversala din ultimele secunde ale nou-intratului. Fluierul de final al lui Sebastian Colțescu îi pune în genunchi pe tulceni și îi ridică la cer pe ieșeni, cei care de astăzi sunt pe locul doi, și-au luat avans și sunt aproape de prima promovare din istorie. Delta mai poate spera și ea, dar Galațiul și Săgeata ar trebui să-și dea viața pe teren contra CSMS-ului.

Mai multe POZE de la meci

DINAMO II – DELTA TULCEA 2-2 (1-0)
D. Buia (24), Lemac (63) / Henry (69), D. Florea (72 – pen.)

Antrenor: Ion Marin
Pena (cpt.) – Cazacu, Ioniță, R. Crișan, D. Stanca – Bereșoae (62 Lemac), Mărmăneanu, Ad. Udrea, Ad. Ganea (79 Bitez), D. Buia (58 Scărlătescu) – Ad. Bălan.

Antrenor: Constantin Gache
I. Olteanu – Cârjă, Soporan, Marincău (46 Grigorov), S. Cucu – Câju, Ad. Ionescu (cpt.), Coconașu (68 Bg. Oprea), Tobă – Henry, D. Florea (88 R. Radu)

Arbitru: Sebastian Colțescu (Craiova); Asistenți: Andrei Constantinescu și Florin Ungureanu (București).

Articol și foto de Marius ANGHEL

17 May. 2012, 00:55 Campionat
Pe aceeași temă