Delta a stins Farul în derby-ul Dobrogei!

12 May. 2012, 19:16 Campionat

Tulcenii și-au confirmat statutul de favoriți în fața mai modestei adversare, Farul Constanța, și au rămas cu șanse mari la promovare.

Mai puțin de o mie de spectatori au venit sâmbătă pe stadionul Delta la partida cu Farul, nici măcar galeria oaspeților, mai numeroasă pe vremuri, nedepășind douăzeci de persoane, semn al crizei prin care trece clubul constanțean. Căldura și-a pus amprenta pe joc, prima repriză fiind destul de anostă, dominată steril de tulceni. Singura fază remarcabilă venind în urma unui șut de la distanță trimis de Câju, mingea lovind bara laterală.

După pauză tulcenii i-au înghesuit pe cei de la Farul în jumătatea lor de teren, iar golul a venit logic, după o suită de parade reușite de portarul Curcă, dealtfel cel mai bun jucător al Farului. În minutul 66, după o minge bălbâită în careu de apărarea oaspeților Henry pune latul și trimite mingea în poartă din mai puțin de doi metri. Golul primit i-a mai trezit pe oaspeți care au avut două ocazii imense, o bară la un șut de la mare distanșă estimat greșit de portarul Olteanu, pentru ca în minutul 73 Pătulea, scăpat singur în careu, să îl ia la țintă pe același Olteanu.

Tulcea a închis jocul în minutul 91 când Henry a marcat din nou cu un șut sec din centrul careului.

„Un meci dificil pe care l-am gestionat bine în final și am obținut cele trei puncte care ne mențin în lupta pentru promovare. Noi ne facem datoria pe teren, la urmă vom vedea rezultatul, pe noi nu ne interesează rezultatele altora, cum fac alții” a declarat antrenorul Constantin Gache.

Farist demolat de arbitru!

Cea mai comică fază a partidei, pentru spectatori, a avut loc în minutul 55, atunci când un jucător al Farului Constanța, cu numărul 14, s-a lovit în alergare de arbitrul partidei, piteșteanul Cătălin Popa. Constănțeanul a rămas întins pe gazon minute bune, în timp ce arbitrul și-a văzut de joc.

DELTA TULCEA – FARUL CONSTANȚA 2-0 (0-0)
Henry (67, 90)

Antrenor: Constantin Gache
I. Olteanu – Cârjă, Soporan, Marincău, S. Cucu (’62 Sânmărtean) – C. Neagu, A. Ionescu (cpt.), Coconașu, Câju (’89 Radu) – Henry, D. Florea (’84 B. Oprea)

Antrenor: Ioan Barbu
Curcă (cpt.) – Nițescu, Sipovici, V. Sandu, D. Eze – E. Amet (’68 V. Badea), A. Neagoe (’79 Al. Paraschiv), R. Neagoe, Nicola (’52 C. Miron), Ivanovici – Pătulea

Sursa: Ziarul de Tulcea
Foto: Cristian Dogaru

12 May. 2012, 19:16 Campionat
Pe aceeași temă