Defilare mută spre Liga I!

Marius ANGHEL 13 May. 2013, 19:34 Campionat

ACS Poli Timișoara a învins cu 3-1 pe FCM Târgu Mureș și este foarte aproape de promovare

Un adversar leșinat și prestațiile excelente ale tinerilor Răzvan Trandu și Cristian Bărbuț. Acestea au fost principalele ingrediente ale unei victorii importante pentru ACS Poli, care mai are nevoie de patru puncte din șase posibile pentru a promova matematic în Liga I.

Echipa mutată în vara trecută la Timișoara mai are de jucat două meciuri – unul la Baia Mare și unul acasă, cu FC Bihor. Dacă obțin patru puncte din șase, timișorenii promovează, indiferent de celelalte rezultate. Bănățenii se bucură însă în liniște pentru această performanță: ieri, la fel ca în majoritatea meciurilor, au jucat cu doar 500 de spectatori în tribune.

Stadionul „Dan Păltinișanu” a găzduit un meci între Poli și FCM Târgu Mureș în urmă cu doi ani. Atunci, Dragoș Balauru a apărat în ultimul minut penalty-ul executat de Zicu, iar partida s-a încheiat cu scorul de 0-0, alb-violeții pierzând atunci două puncte care i-ar fi putut face campionii României.

Ieri, pe același stadion, a venit din nou FCM Târgu Mureș, pentru un joc din eșalonul al doilea. La oaspeți în poartă a fost tot Balauru, însă nici acesta, nici actualii săi colegi, nu au fost deloc în formă. Mijlocașul dreapta Bărbuț (18 ani) a deschis scorul în minutul 28, după o acțiune personală, iar Trandu (22 de ani) a punctat de două ori, în minutele 31 și 74. Oaspeții au marcat golul de onoare prin Punosevac (min. 81).

ACS POLI TIMIȘOARA
FCM TÂRGU MUREȘ
3-1

Bărbuț ”28, Trandu ”31, ”74 / Punosevac ”82

Kirev – Nohai, Ov. Petre (cpt.)(Redzepi ”64), Șeroni, Marovic – Bărbuț, Poparadu, Trandu, Bălace (Dobricean ”84) – Boldea, S. Szekely (Al. Boștină ”71)
Antrenor: Valentin Velcea

Dr. Balauru – Peteleu, I. Gugu, Vârtic, L. Szilagy (cpt.) – Precup, Hanca – Cr. Ganea (Șaim ”75), I. Iordache (Huiban ”66), Fl. Istrate (Cr. Cristea ”46) – Punosevac
Antrenor: Cristian Coroian

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 13 May. 2013, 19:34 Campionat
Pe aceeași temă