Debutant la 15 ani, Stanciu promite: „Voi fi pregătit de câte ori se va apela la mine”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 19 Apr. 2014, 21:19 Actualizat: 19 Apr. 2014, 21:20 Campionat
Debutant la 15 ani, Stanciu promite:  „Voi fi pregătit de câte ori se va apela la mine”

La 15 ani și 9 luni, Răzvan Stanciu este cel mai tânăr fotbalist care a jucat vreodată în tricoul UTA-ei în primele două ligi fotbalistice. Portarul crescut de Atletico, dar trecut între timp în Calea Aurel Vlaicu, a intrat pe teren la Oradea în minutul 84 în locul unui Adrian Horvat destul de nesigur și a simțit fiorul debutului în eșalonul secund.

„Chiar dacă pe teren au fost mulți dintre colegii mei de la juniori și ar fi trebuit să mă simt mai în elementul meu, faptul că am debutat pentru un club ca UTA mi-a dat destule emoții. Din păcate, am luat și un gol ce putea fi evitat. Și eu, dar și colegii din fața mea puteam fi mai atenți, nu meritam să pierdem cu 4-0″, spune talentatul goalkeeper.

Acesta mai recunoaște că este prea fraged pentru a deveni titularul postului de portar la UTA, dar: „De câte ori se va apela la mine voi intra pe teren cu toată dragostea și responsabilitatea tricoului pe care-l port. Sper să nu dezamăgesc niciodată, de fapt pentru asta mă antrenez zi de zi, iar acest debut la nici 16 ani în echipa mare a UTA-ei mă motivează și mai mult”.

Stanciu a început fotbalul la 6 ani la Atletico Arad, unde a fost antrenat pe rând de Marius Demian, Cristian Păcurar și Francisc Tisza. S-a mai ocupat special de el și regretatul Marian Sinescu, dar mai ales Dan Țapoș. „Țin să-i mulțumesc lui nea” Dan pentru cei patru ani în care a lucrat cu mine, progresul meu i se datorează în mare măsură. Totodată, vreau să-i mulțumesc și lui nea” Sandu Gaica pentru că mi-a dat șansa debutului la UTA, dar și pentru felul cum lucrează cu noi la juniori”, a adăugat Răzvan.

Tânărul portar este fan al Borussiei Dortmund și nu putea avea decât un exemplu în cariera sa. „Îmi place foarte mult de Roman Weidenfeller, mi se pare portarul momentului în fotbalul european. Nu contează că are aproape 34 de ani, rămâne printre cei mai importanți fotbaliști ai Borussiei și naționalei Germaniei”, consideră Răzvam Stanciu.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 19 Apr. 2014, 21:19 Actualizat: 19 Apr. 2014, 21:20 Campionat
Pe aceeași temă