Debut perfect pentru AFC Hermannstadt la primul meci în Liga 2. Sibienii au trecut cu scor de neprezentare de CS Balotești și au avut și două goluri anulate | VIDEO

Marius ANGHEL 05 Aug. 2017, 18:13 Campionat

AFC Hermannstadt a început noua ediție de campionat cu dreptul, totodată debutând cu o victorie la prima prezență în Liga 2. Astăzi, sibianii s-au impus cu scorul de 3-0, pe teren propriu, în fața echipei CS Balotești, într-un meci la care au asistat peste 2000 de spectatori. Diferența putea fi însă și mai mare dacă arbitrul nu ar fi anulat cele două goluri reușite din offside ale lui Bogdan Rusu.

Nici nu a început bine meciul că sibienii au și irosit prima mare ocazie de gol. Petrișor Petrescu (4′) a șutat în transversală de la 14 metri, ca mai apoi Dumitriu (12′) să reia din apropiere, la prima bară, dar ilfovenii să respingă în corner. Atacantul Bogdan Rusu (20′) și-a intrat apoi în rol și după ce mai întâi a fost blocat de portarul Fulga, apoi a deschis scorul cu o lovitură de cap la jumătatea primei reprize, din centrarea lui Sabin Lupu (23′), ca același Lupu (31′) să își încerce norocul la rândul său cu un șut de la 25 de metri, dar portarul să rețină. Rusu (32′) ar fi putut înscrie încă o dată până la pauză, a și făcut-o, dar reușita sa a fost anulată pentru offside.

În partea a doua, Fulga a avut o intervenție provitențială la șutul lui Dumitriu (48), însă ca imediat după aceea să nu mai poată evita golul. Ionuț Stoica (49′) a trimis în plasă din apropiere, în urma unei lovituri de la colțul terenului. Rusu și-a început apoi ratările. În minutul 51 a trimis peste transversală din marginea careului mare, în 71 a trimis în plasă, dar golul i-a fost din nou anulat pentru offside, iar în 90 a expediat o nouă minge puțin peste poartă. Ștefan Blănaru (62′) a fost mai inspirat și a înscris cu un șut plasat la colțul lung, după ce a pătruns pe flancul stâng. Iar diferența putea fi și mai mare dacă Daniel Tătar (80′) nu ar fi trimis alături colțului lung, iar Crișan (89′) să nu șuteze în cros pe lângă bară.

A fost însă o victorie la scor de neprezentare și un debut bun în campionatul Ligii 2, acolo unde AFC Hermannstadt așa șanse mari să se lupte pentru promovare.

În următoarea etapă, AFC Hermannstadt va evolua în deplasare, pe terenul celor de la CS Afumați, sâmbătă, 12 august, de la ora 11:00, în timp ce CS Balotești se deplasează aproape, la Sportul Snagov.

AFC HERMANNSTADT – CS BALOTEȘTI    3-0
Bogdan Rusu 23′, Ionuț Stoica 49′, Ștefan Blănaru 62′

Căbuz – D. Tătar, R. Crișan, I. Stoica, Pamfile – Dâlbea, L. Dumitriu – P. Petrescu (G. Monea 82′), Bg. Rusu, S. Lupu (I. Popa 80′) – Șt. Blănaru (Ad. Cîrstean 70′)
Rezerve neutilizate: H. Moldovan – Străulea, Ct. Pîrvulescu, Necșulescu
Antrenor: Alexandru Pelici

Fulga – Marciuc (Mirescu 69′), Flămânzeanu, L. Ion, N. Filip, Alin Pătrașcu, C-tin. Dedu, Eug. Nica, Opriș (P. Ioniță 16′), Hurdubei, Andr. Suciu
Rezerve neutilizate: Iordan – M. Neagu, Al. Grigore, Ciubuc, Val. Andrei
Antrenor: Cornel Nica

Stadion: Municipal (Sibiu); Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenți: Răzvan Mihai Dobre (Șotânga) și Gabriel Ion Cătană (Târgoviște).

Foto: Valentin Macrea
Video: FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 05 Aug. 2017, 18:13 Campionat
Pe aceeași temă