De toate pentru toți! Delta a învins FCM Bacău la capătul unui meci nebun

02 Apr. 2012, 14:12 Campionat
De toate pentru toți!** Delta a învins FCM Bacău la capătul unui meci nebun

Un meci de mare spectacol. Nebun de-a binelea. Cu de toate: cinci goluri, trei bare, un penalty, o eliminare și un jucător de câmp evoluând ca portar preț de un sfert de ceas. Aceasta este sinteza partidei dintre Delta Tulcea și FCM Bacău, încheiată cu victoria la limită a gazdelor, cu 3-2. Oaspeții rămân cu regretul unei remize ratate, consolându-se în schimb cu faptul că au făcut un joc de calitate în compania uneia dintre cele mai autorizate candidate la promovarea în prima ligă.

Unii cu bară, alții cu golurile

În absențta lui Lozneanu (accidentat), antrenorul Bacăului, Gheorghe Poenaru a mizat pe Bursuc (OK evoluția sa) în centrul defensivei, pentru ca în atac Boghian să fie susținut de pe flancuri de Curiliuc și Luncanu. Prima mare ocazie a aparținut „galben-albaștrilor”, prin Doboș, care a țintit transversala în minutul 5, însă cei care au reușit deschiderea scorului au fost tulcenii. În min. 15, Coconașu l-a învins pe Roca printr-un șut din afară careului, pentru ca după alte 12 minute, Neagu să majoreze diferența din pasa lui Florea.

Florea, servant și marcator

Băcăuanii au trecut rapid peste socul primirii a două goluri într-un interval relativ scurt de timp. Au revenit imediat în joc și, pe fondul unui forcing susținut, Curiliuc a redus din handicap în minutul 33, printr-o lovitură de cap bine plasată. Finalul primei reprize a găsit însă Delta având din nou un avantaj de două goluri. Câju a obținut o lovitură liberă din apropierea careului de 16 metri, iar D. Florea a marcat printr-o execuție calibrată: 3-1.

Luncanu, acțiune de generic

Repriza secundă a fost, la rândul său, una pirotehnică. De înscris, s-a mai înscris o singură dată, însă emoțiile au fost la ordinea zilei. În minutul 52, Luncanu a luat pe cont propriu o acțiune la 30 de metri de poarta lui Olteanu și, după ce a a driblat spectaculos trei adversari, a fost oprit în careu de Marincău cu prețul unui fault sancționat de „centralul” Dima cu lovitură de la 11 metri. Boghian a transformat penalty-ul, permițând echipei sale să se apropie din nou la un singur gol de gazde.

Cu Doboș în poartă

În ultima jumătate de oră n-a fost timp de respiro. S-a jucat pe contre, ocaziile dovedindu-se deliciul, dar și crucea publicului tulcean. În minutul 78, Întuneric a șutat puternic în bară, Taban a ratat și el o mare ocazie de a egala în minutul 85, însă la fel de adevărat este că și Delta a trecut în câteva rânduri pe lângă gol prin Delgado și B. Oprea. Mai ales că în ultimul sfert de ceas (incluzând și prelungirile), FCM Bacău a jucat în inferioritate numerică și având în poartă un jucător de câmp: Marius Doboș!

Remiza ar fi fost echitabilă

Eliminat în minutul 80 pentru un fault comis în afara careului, asupra lui Delgado, portarul Roca a fost înlocuit între buturi de Doboș deoarece „galben-albaștrii” operaseră toate cele trei modificări permise de regulament. Doboș s-a remarcat și ca portar, completând astfel o evoluție de marcă, în ton cu a întregii echipe băcăuane, care ar fi meritat să încheie la egalitate cel mai spectaculos meci al etapei a 18-a.

Poenaru: „Meritam din plin un egal”

Antrenorul FCM Bacău, Gheorghe Poenaru, și-a manifestat din plin amărăciunea la finalul partidei de sâmbătă, de la Tulcea, pierdută cu 3-2 în fața Deltei. „Meritam din plin un egal. Cred că am făcut cel mai bun joc al nostru în deplasare în acest sezon, în special în repriza secundă. Din păcate, am întâlnit o formație redutabilă, cu trei-patru jucători de mare experiență, care pot face oricând diferența. Consider că dacă am fi avut în față o altă adversară decât Tulcea, nu pierdeam sub nicio formă”, a declarat Poenaru, care a completat: „A fost într-adevăr un joc nebun, din care, repet, puteam și meritam să obținem mai mult. Chiar și când am rămas în inferioritate numerică, ne-am dominat adversarii, care au încercat să ne surprindă pe final pe contraatac”.

Chestionat pe marginea arbitrajului, tehnicianul băcăuan a punctat: „Au existat unele greșeli de arbitraj în defavoarea noastră, însă nu cred că au fost intenționate. Din punctul meu de vedere, eram îndreptățiți să primim un penalty și în prima repriză, tot la Luncanu, dar, per ansamblu, cred că brigada a avut o prestație bună”.

S-au antrenat și ieri

Jucătorii FCM Bacău s-au antrenat ieri dimineață, când au avut în program și o ședință de refacere. Astăzi, „galben-albaștrii” vor intra în cantonament, pregătind partida de miercuri, 4 aprilie, de pe teren propriu, contra „lanternei roșii”, Gloria Buzău. Întâlnirea dintre FCM Bacău și Gloria, contând pentru etapa a 19-a a ligii secunde, va începe la ora 17.00.

Roca, suspendat

Eliminat de pe teren în jocul de sâmbătă, de la Tulcea, portarul Cristi Roca este suspendat pentru jocul de miercuri, cu Gloria Buzău. În aceste condiții, între buturile „galben-albaștrilor” va reveni David Stamatin, care își va face astfel debutul în returul de campionat. Ca rezervă a lui Stamatin va figura Dragoș Petrache.

Cu Mangalia, vineri, 13

Partida dintre FCM Bacău și Callatis Mangalia, din etapa a 21-a ligii secunde, programată inițial pe data de 14 aprilie, a fost devansată cu o zi. „Ținând cont că pe 15 aprilie este Paștele, am căzut de comun acord cu cei de la Callatis să jucăm pe data de 13, iar Federația a aprobat modificarea de program. Nu sunt supersițios, așa că nu-mi fac nicio problemă ca vom juca vineri, pe 13”, a declarat președintele FCM Bacău, Daniel Scânteie.

Delta Tulcea – FCM Bacău 3-2
Coconasu (15), C. Neagu (27), D. Florea (45) / Curiliuc (33), Boghian (52 – pen.)

Olteanu – I. Filip, Marincău, Soporan, Cucu – C. Neagu, Coconașu, A. Ionescu, Câju (57 R. Radu) – B. Oprea, D. Florea (70 Delgado). Antrenor: Cristian Rusu.

Roca – Doboș, Ursu, Bursuc, Eudean (55 Huiban) – Mihălăchioaie, Taban, Întuneric – Curiliuc (62 Hurdubei), Boghian (60 Vraciu), Luncanu. Antrenor: Gheorghe Poenaru.

Cartonaș roșu: Roca (80)
Arbitri: Iulian Dima (București) – Marius Marghidan (Brăila), Liviu Burlacu (Slobozia).

Sursa: Deșteptarea

02 Apr. 2012, 14:12 Campionat
Pe aceeași temă