De la Radu Suciu cel fără licență, Ripensia și-a adus pe bancă profesor de cursuri de licența PRO. Echipa timișoreană a ajuns la al patrulea antrenor în acest sezon

Marius ANGHEL 07 Apr. 2018, 12:26 Campionat

După egalul de vineri cu Academica Clinceni, scor 3-3, în cadrul etapei a 28-a, Ripensia Timișoara a reușit să își aducă un antrenor nou. Roș-galbenii au scăpat definitiv de problema studiilor și licențelor de antrenor, deoarece acum l-au angajat pe Ciprian Urican (51 de ani), cel care nu doar că deține, dar e și profesor la cursurile de licența UEFA PRO.

Ripensia trebuia să își angajeze un antrenor cu licența compatibilă cu postul de principal la Liga 2-a, după despărțirea de Paul Codrea. Pe bancă rămăsese interimar Radu Suciu, trecut ca director tehnic, deoarece are doar licența C. Regulamentul FRF nu permite cluburilor să stea mai mult de 30 de zile fără antrenor licențiat angajat, așa că, până la final de campionat, Ripensia trebuia să aducă pe cineva. S-a optat pentru Ciprian Urican, cel care are licența Pro și este și profesor pentru cei care fac această specializare la cursurile FRF.

Victoria Brănești și Academica Argeș Pitești, cele mai importante echipe pe care le-a condus ca principal

Tehnicianul este din 2011 lector la Școala de antrenori a FRF și referent zonal, tot pentru federație. De asemenea, e și tutore FRF-UEFA pentru licența A Elite și licența PRO.

Urican a fost pe banca unor echipe precum UTA, FC Brașov, Gloria Buzău sau Victoria Brănești, ca „secund”. Principal a fost la echipe mici ca Minerul Moldova Nouă, CFR Simeria, Unirea Sânnicolau Mare sau Alto Gradimento Albina, iar apoi a devenit mai cunoscut odată ce a preluat-o pe Victoria Brănești, când gruparea ilfoveană care se despărțise de Ilie Stan și se afla în agonie. Ulterior a mai condus Unirea Dej, Gloria Reșița și Academica Argeș Pitești (actuala Academica Clinceni, pe când se mutase cu cortul la Pitești). În actuala ediție de campionat, Urican a stat câteva etape pe banca Mamei Mia Becicherecu Mic, cea mai slab clasată echipă din cele cinci serii de Liga a 3-a.

Urican va împărți atribuțiile de antrenor cu Radu Suciu, acesta urmând a rămâne director tehnic. Debutul și-l va facea vinerea viitoare, în deplasarea de la Mioveni, programată de la ora 18:00.

În acest sezon de Liga 2, Ripensia i-a mai avut antrenori pe Remus Steop, Radu Suciu (de două ori) și Paul Codrea. Steop a condus echipa între etapele 1 și 13, Suciu a asigurat interimatul între etapele 14-21 și 23, 27 și 28, iar Codrea a antrenat Ripensia între rundele 22-26, fără 23, reprogramată. Ciprian Urican va conduce echipa timișoreană din etapa a 29-a.

După 28 de etape desfășurate în Liga 2, Ripensia Timișoara se află pe locul 12, cu 33 de puncte, la șase puncte peste ultimele două poziții retrogradabile. Obiectivul echipei e menținerea în acest eșalon fotbalistic.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 07 Apr. 2018, 12:26 Campionat
Pe aceeași temă