„De la începutul meciului noi știam că suntem mai buni și că o să câștigăm.” Autorul „dublei” care a îngenuncheat Petrolul la Clinceni spune ce li s-a transmis la pauză

Marius ANGHEL 28 Nov. 2018, 12:45 Campionat

Condusă la pauză, Academica Clinceni a reușit în a doua repriză a meciului de pe teren propriu cu Petrolul să întoarcă rezultatul și să câștige cu 2-1, egalându-i astfel la puncte (29) pe ploieșteni și întrecându-i în clasament datorită golaverajului mai bun, 37-14 față de 37-18. Robert Grecu (43) a deschis scorul înainte de pauză, însă Robert Ion (53, 65) a reușit „dubla” pentru ilfoveni și i-a adus echipei sale toate punctele.

La finalul jocului, antrenorul Ilie Poenaru a spus că această victorie a fost obținută prin atitudine și muncă, dezvăluind că la pauză le-a transmis jucătorilor săi să aibă încredere că pot întoarce scorul și să câștige. Poenaru consideră că Academica a fost mai periculoasă decât Petrolul.

„Am trăit meciul la intensitate maximă. Este o victorie importantă. Este un meci pe care l-am câștigat prin atitudine, prin muncă, pentru că am crezut și vreau să-i felicit pe jucători pentru că, din nou, au dat dovadă de tărie de caracter. Au crezut că pot să întoarcă rezultatul și le-am transmis-o și lor la pauză, că o să-l întoarcem să o să câștigăm acest meci și că trebuie doar să creadă, pentru că jocul ducea într-acolo și, fără falsă modestie, eu zic că am dominat, chiar dacă am fost, totuși, momente de joc echilibrate. Noi am fost mult mai periculoși, ne-am creat mult mai multe ocazii și, practic, pe un fond de joc bun, era păcat să nu câștigăm acest meci. Îi felicit încă o dată pe jucători pentru că au respectat ceea ce am lucrat, cu mici excepții, bineînțeles, au avut atitudine și că am câștigat un meci foarte important pentru noi, și aici nu vorbim neapărat că am bătut Petrolul, în economia clasamentului mai mult. Pentur asta am spus că o să jucăm la intensitate maximă, ca să fim acolo, în pluton și să nu ne îndepărtăm de primele locuri. Am răgușit, pentru că au venit și cu o galerie destul de numeroasă și, practic, era foarte aproape de banca noastră de rezerve și trebuia să strig puțin mai tare să-mi audă indicațiile. Și, la fel ca și ei (n.r. – suporterii Petrolului), eu trăiesc cu intensitate fiecare meci și am și eu implicare mea vocală, verbală și de asta… așa sunt aproape după fiecare meci”, a spus Ilie Poenaru după meciul cu Petrolul.

Robert Ion: „Mister ne-a spus să avem încredere în noi și că se poate întoarce acest rezultat”

În schimb, Robert Ion (18 ani)(foto, în stânga, alături de Vlad Mihalcea și juniorii clubului din Clinceni), atacantul Clinceniului împrumutat de la FCSB, a transmis ce simte după ce a marcat de două ori în poarta Petrolului și ce le-a spus Ilie Poenaru la pauză.

„Ne-a motivat foarte bine mister la pauză, ne-a spus să avem încredere în noi și că se poate întoarce acest rezultat. De la începutul meciului noi știam că suntem mai buni și că o să câștigăm. Suntem adepții motto-ului totul sau nimic, așa ne spune de fiecare dată. E un sentiment plăcut să dai două goluri Petrolului, mă bucur că am reușit să câștigăm acest meci. În acest sezon avem ca obiectiv să ne clasăm pe locurile fruntașe din Liga a 2-a și din vară ce-o fi o fi”, a comentat Robert Ion, care a ajuns la șase goluri marcate în acest sezon, devenind golgheterul echipei, peste Bogdan Barbu și Ciprian Gliga, ambii cu câte cinci reușite.

Florin Achim: „Am făcut față cu brio. Am demonstrat că putem să ne batem de la egal la egal cu orice adversar din campionat”

Fundașul Florin Achim crede că Academica a făcut față cu brio meciului dificil cu Petrolul, mai ales că a fost disputat pe un teren plin de apă, și a avut cuvinte de laudă la adresa colegului său Robert Ion.

„A fost un meci foarte greu. Ne așteptam la o partidă dificilă, terenul, ați văzut și dumneavoastră, a fost greu, plin de apă. Cred că am făcut față cu brio. Ne-am antrenat bine toată săptămâna și am demonstrat că putem să ne batem de la egal la egal cu orice adversar din campionat. Se știe că au niște suporteri foarte fanatici, care îi încurajează, dar, în același timp, cred că au și o foarte mare presiune dacă nu câștigă, și asta s-a văzut și astăzi. Robert Ion este cu siguranță un jucător foarte bun, un jucător important pentru noi, tânăr, care se pregătește foarte bine. Eu cred că în cel mai scurt timp poate să facă pasul la Steaua (n.r. – FCSB, club de care aparține), chiar la echipa mare. Are talent, este un jucător de mare calitate și de perspectivă”, a spus și Florin Achim.

La finalul turului, Academica Clinceni are 39 de puncte, depășind-o pe Petrolul la golaveraj și clasându-se pe locul 3, însă având posibilitatea să fie depășită de FC Argeș (38 pct.), care joacă astăzi cu Sportul Snagov.

În prima etapă a returului, Academica joacă sâmbătă, de la ora 11:00, tot pe teren propriu, cu CS Mioveni, iar în ultimul meci programat în 2018 o întâlnește în deplasare, pe 8 decembrie, pe Daco Getica București, de la ora 11:00.

Declarații Ilie Poenaru:

Declarații Robert Ion și Florin Achim:

Bucuria ilfovenilor din vestiar:

Rezumatul meciului:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Academica Clinceni

Marius ANGHEL 28 Nov. 2018, 12:45 Campionat
Pe aceeași temă