De ce nu a mai fost Curcă titular la Farul și de ce a schimbat Ion Răuță căpitanul

Mihai Andries 12 Nov. 2013, 18:26 Campionat
De ce nu a mai fost Curcă titular la Farul** și de ce a schimbat Ion Răuță căpitanul

Meciul Farului din etapa a 11-a a Ligii a 2-a, cu Rapid CFR Suceava, de la Constanța, a adus cu el schimbări în formula de start. Portarul titular, George Curcă, cel care fusese căpitan până atunci, a rămas pe bancă. Tehnicianul Ion Răuță i-a dat banderola unui mijlocaș, dar, la ultima partidă, a pus-o pe brațul unui fundaș.

În ultimele trei meciuri pe care le-a disputat Farul în campionat, cu Rapid CFR Suceava (1-0 la Constanța), cu Dunărea Galați (0-0 în deplasare) și cu ACS Berceni (0-0 acasă), experimentatul portar George Curcă (32 de ani) a rămas pe banca de rezerve. Antrenorul Ion Răuță l-a preferat titular pe Vlad Neagu (23 de ani), tehnicianul explicând astfel această decizie: „Veneam după trei meciuri în care primisem opt goluri (n.r. FC Clinceni – Farul 3-0, Unirea Slobozia – Farul 2-0 și Rapid București – Farul 3-2) și am zis să schimbăm ceva și în poartă. După cum bine știți, pe finalul returului trecut și Neagu a avut o contribuție semnificativă la salvarea echipei, astfel că ne-am gândit să-i dăm și lui o șansă de a evolua. Să spunem că n-am făcut o alegere greșită, dar asta nu înseamnă că l-am trecut în linia a doua pe Curcă. Este un portar matur, cu mare experiență, care oricând ne poate ajuta”.

În cele trei partide în care a jucat până acum, Vlăduț nu a primit gol. Lăsarea lui Curcă pe bancă a însemnat și schimbarea căpitanului, astfel că la meciul cu Rapid CFR Suceava, primul susținut de „marinari” după o pauză de două săptămâni în Liga a 2-a, banderola a purtat-o mijlocașul Petre Ivanovici. Și în runda următoare, la Galați, tot el a fost căpitan, pentru ca, etapa trecută, cu ACS Berceni, în această postură să apară stoperul Florin Buzea.

„Lui Ivanovici am vrut să-i dau o motivație în plus, dar n-am reușit. Oricum, chiar și așa, nu-l schimbam din postura de căpitan, dar, la meciul cu Berceni, atât el, cât și Buzea aveau câte trei cartonașe galbene și i-am dat banderola lui Florin pentru a-l feri de un al patrulea avertisment, care i-ar fi adus suspendarea cu Gloria Buzău. Fundașii centrali sunt mai expuși la avertismente decât jucătorii de atac. Din păcate, nu prea am fost inspirat, pentru că a luat galben Bumbac, pe care nu-l vom avea sâmbătă. Probabil trebuia să-l pun pe el căpitan, ca să nu se aleagă cu cartonaș. Din păcate, la un joc decisiv în lupta pentru primele șase locuri nu ne putem baza pe doi dintre cei mai importanți jucători, pentru că, pe lângă Bumbac, lipsește și Silvășan, tot suspendat. Dar asta e, mergem înainte”, a mai spus Ion Răuță. „Meciul cu Gloria Buzău are o importanță aparte. Sperăm să trecem cu bine de el. Contra lui ACS Berceni, băieții au jucat mai bine decât la meciul de la Galați. Au vrut, dar au avut și ghinion”, a declarat patronul Farului, Giani Nedelcu.     

Al doilea cel mai slab atac din serie

Echipa constănțeană a încheiat turul de campionat pe poziția a șaptea, prima de sub zona care duce în play-off. În 11 meciuri, fariștii au acumulat 15 puncte și sunt la egalitate cu Gloria Buzău, formația de pe poziția a șasea, care are golaveraj mai bun. Farul deține avantaj însă la capitolul rezultatelor directe, după ce a câștigat cu 2-1 în tur. Sâmbătă, 16 noiembrie, cele două formații se reîntâlnesc la Constanța, în prima etapă a returului, meciul începând la ora 15.00 și fiind transmis în direct de TVR3. Ion Răuță este de părere că, după cum au jucat în tur, elevii săi ar fi trebuit să aibă șase puncte în plus.

„Ofensiva noastră e a doua cea mai slabă din serie, cu doar opt goluri marcate în 11 etape. Nu avem un al doilea atacant de valoare, cu care să construim, să intrăm în combinații, să ținem de minge, să aibă valoare pentru careu. Au fost mai multe meciuri din care trebuia să scoatem mai mult. De pildă, partida cu ACS Berceni ar fi trebuit s-o câștigăm. Cu Unirea Tărlungeni (n.r. scorul a fost 0-0), am ratat inclusiv un 11 m, în minutul 90. CF Brăila a avut un singur șut la poartă, iar noi patru-cinci situații mari, dar ne-am lovit și de un portar într-o zi extraordinar de bună (n.r. CF Brăila a bătut cu 1-0 la Constanța). La Rapid am pierdut în prelungiri (n.r. – 2-3). Singurul meci în care nu meritam să câștigăm a fost cel de la Galați. Am pierdut foarte ușor vreo șase puncte, întrucât am avut ghinion sau nu am fost concentrați în anumite momente ale jocului. Cu 21 de puncte, eram pe locul cinci în clasament și altfel discutam acum”, a arătat Ion Răuță.

 

Sursa: Ziua Constanța

Mihai Andries 12 Nov. 2013, 18:26 Campionat
Pe aceeași temă