Dalin Munteanu, primul portar mehedințean în Liga 2, după un deceniu! „Mă simt minunat că am ajuns la un un club așa frumos”

Autori: Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU Publicat: 20 Sep. 2017, 15:31 Actualizat: 20 Sep. 2017, 15:40 Campionat

Fără fotbal în ligile naționale de patru ani, județul Mehedinți a mai rămas reprezentat în Liga 2 doar de doi jucători, ambii fiind la debutul în eșalonul secund.

Dacă mijlocașul Ionuț Viorel Coadă, fost junior la CSS Drobeta Turnu Severin, a ajuns în vară la ASU Politehnica Timișoara, după ce a jucat sezonul trecut în Liga 3, la UTA Arad II, portarul Dalin Alexandru Munteanu a debutat săptămâna trecută la Ripensia Timișoara, fiind integralist în meciul cu Metaloglobus București (4-1)

„Ziua debutului la Ripensia a fost una specială pentru mine. Am trăit cel mai important moment al carierei. Sunt foarte bucuros că mi-am ajutat echipa și că am debutat cu o victorie. Sper ca pe viitor să fie bine, atât pentru mine, cât și pentru echipă. Mă simt minunat să joc într-o asemenea atmosferă. Vă dați seama, până acum am evoluat doar la juniori și Liga a 3-a, astfel că am mari emoții de fiecare dată când intru în teren, mai ales din dorința de a avea o evoluție cât mai bună”, a spus, pentru Liga2.ro, Dalin Munteanu.

Venit în timpul campionatului la Ripensia, după ce Georgios Gakos a fugit de la club, Dalin Munteanu l-a avut concurent pentru postul de titular pe Iulius Rădulescu (24 de ani), iar al treilea goalkeeper este Cosmin Alexandru Sîrbu (18 ani). Orșoveanul de 20 de ani e în acest moment pe locul 2 în Liga 2 cu echipa timișoreană.

„Mă simt foarte bine la Ripensia, avem un grup unit, căruia îi mulțumesc pentru primire. Mulțumesc conducerii tehnice și administrative a clubului, pentru încrederea și șansa care mi-au oferit-o! Promit să mă pregătesc din ce în ce mai bine și să ajut acest frumos club cât mai mult. Nu pot omite nici frumoasa galerie, care ne încurajează din tribune și pur și simplu pot spune că simt cum suporterii ne dau aripi, cum ne împing de la spate. Le mulțumesc și lor și îi felicit pentru susținerea și eforturile care le fac pentru noi”, a mai declarat Munteanu, care spune și ce plan are pentru viitorul său: „Visul meu e să ajung în Liga 1, dar pentru a ajunge acolo trebuie să apăr cât mai bine la Ripensia. În străinătate mi-ar plăcea să joc în Anglia, dar nu mă avantajează talia. Îmi place și campionatul italian”.

  • Născut pe data de 6 iunie 1997, în municipiul Orșova, Dalin Alexandru Munteanu a mai apărat la CSS Drobeta Turnu Severin (2008-2013), Chelsea București (2013-2015), Sporting Roșiori (2015-2016) și Național Sebiș (în returul sezonului trecut din Liga 3).

 

Ultimul portar originar din Mehedinți care a jucat în Liga 2 a fost severineanul Adrian Nedelcea, la CS Building Vânju Mare, în sezonul 2006-2007.

În returul sezonului trecut, portarul severinean Ricardo Filip, fost junior si el la CSS Drobeta Turnu Severin, s-a aflat în lotul echipei ASU Politehnica Timișoara, pentru care n-a apărat însă niciun minut, motiv pentru care i-a fost reziliat, în vară, contractul.

În Liga 1, niciun portar originar din Mehedinți n-a apărat vreodată, dar, în prezent, județul de la granița cu Serbia e reprezentat de mijlocașii Silviu Balaure (Astra Giurgiu) și Cătălin Doman (ACS Poli Timișoara), dar și de fundașul Mădălin Mihăescu, care a debutat pe prima scenă în acest sezon, la nou-promovata Juventus București.

În prezent, în Liga 3, portarul severinean Adelin Iliescu (19 ani), fost internațional de juniori, apără la Șoimii Lipova, iar Ricardo Filip (20 ani) a ajuns la AFC Odorheiul Secuiesc.

La juniorii U19 de la Ripensia apără mehedințeanul Alexandru Ciută (17 ani), fost la ACS Luceafărul Drobeta.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: fb Ripensia Timișoara

Autori: Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU Publicat: 20 Sep. 2017, 15:31 Actualizat: 20 Sep. 2017, 15:40 Campionat
Pe aceeași temă