Dacia Unirea s-a întors cu un punct de la Afumați. Pânzaru: „A fost un meci de luptă surdă”

Marius ANGHEL 14 Nov. 2016, 14:48 Campionat
Dacia Unirea s-a întors cu un punct de la Afumați.** Pânzaru:

„Mergem la CS Afumați să scoatem un rezultat bun”, spunea cu o zi înainte de partida din etapa a 16-a antrenorul Daciei Unirea, iar brăilenii au fost la un pas de victorie în acest joc. Jucătorii formației de la Dunăre s-au antrenat în săptămâna premergătoare acestui meci pe stadionul Chimia, în condiții asemănătoare celor de la Afumați și au reușit un rezultat bun, 1-1.

Pe un teren aproape desfundat din cauza ploilor care au căzut înaintea acestui joc, gazdele au avut două situații de gol în primul sfert de oră al partidei, însă elevii antrenorului Vasile Neagu nu au reușit să înscrie și să modifice tabela de marcaj. Treptat, brăilenii au preluat inițiativa și, în minutul 24, au deschis scorul. Gabriel Niță a inițiat o acțiune personală pe partea dreaptă, dar a fost faultat la marginea careului advers. Cosmin Necoară a șutat imparabil la colțul scurt, portarul Obretin nu a avut nicio reacție și Dacia Unirea a preluat conducerea. Brăilenii au continuat să dicteze ritmul partidei, iar în penultimul minut de joc al primei reprize au beneficiat de o lovitură liberă, din aceeași poziție ca la faza golului, numai că de această dată Necoară a șutat razant cu poarta.

Brăilenii au ratat trei ocazii în ultimele zece minute

La opt minute de la reluare gazdele au egalat tot dintr-o fază fixă. Ștefan Vasile a centrat din lovitură liberă, iar Buzea a trimis mingea, cu capul, în plasa porții lui Olaru și a restabilit egalitatea. Meciul a fost echilibrat, fără mari ocazii de gol până în minutul 80. În ultimele zece minute, cu o condiție fizică superioară adversarilor, brăilenii au asaltat careul advers și au irosit trei mari șanse de gol. Neagu a fost în două rânduri foarte aproape de gol, însă situația cea mai clară a fost irosită de Muscă. Atacantul oaspeților a fost faultat în suprafața de pedeapsă a gazdelor, dar a continuat faza și a șutat exact pe traiectoria portarului. Dacă ar fi căzut, ar fi obținut un penalty și probabil că scorul ar fi fost altul.

„Am irosit trei mari șanse de a obține toate punctele. Cea mai clară a fost a lui Muscă, el a fost faultat clar în careu, dar nu a căzut pentru că mai avea un cartonaș galben și nu a vrut să riște, a continuat faza și a șutat pe traiectoria portarului. Una peste alta, a fost un meci de luptă surdă la mijlocul terenului, încheiat cu un rezultat echitabil”, a declarat antrenorul Alin Pânzaru.

CS AFUMAȚI – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA   1-1
Nicolae Buzea 53′ / Cosmin Necoară 24′

Obretin – Robicek, Covalschi, Rz. Patriche (cpt.), Pivniceru, Buzea, Alin Zaharia, V. Olariu, Vl. Tudorache, Șt. Vasile, Balgiu
Rezerve: Mișa – Al. Gheorghe, Verdeș, Petculescu, Al. Mitu, Vlada, Val. Costache
Antrenor: Vasile Neagu

Bg. Olaru – Gab. Niță, L. Ivan (cpt.), Necoară, Stănciulescu – P. Ioan (Muscă 35′), Olenic (Rz. Adăscăliței 70′), Petean, D. Oprea – M. Enciu (Frunză 60′), C. Neagu
Rezerve neutilizate: Gârlea – C. Roșu, Roșoagă, Pușcașu
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: Comunal (Afumați); Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Răzvan Constantin Nistoran (Reșița).

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 14 Nov. 2016, 14:48 Campionat
Pe aceeași temă