Dacia Unirea pierde la Balotești și ratează șansa să încheie anul la egalitate cu liderul. Juniorul Gojnea i-a învins

Marius ANGHEL 07 Dec. 2015, 14:14 Campionat
Dacia Unirea pierde la Balotești și ratează șansa să încheie anul la egalitate cu liderul.** Juniorul Gojnea i-a învins

Cu toate că și-au dorit foarte mult să încheie cu o victorie anul 2015, succes ce i-ar fi dus la egalitate de puncte cu Dunărea Călărași și Rapid București, primele două clasate ale Seriei I, brăilenii nu și-au realizat obiectivul. Dacia Unirea a pierdut, sâmbătă, cu 1-0 la CS Balotești, în etapa a 18-a, și a încheiat sezonul de toamnă pe locul al patrulea, la trei puncte în spatele liderului.

„Prima repriză a fost a gazdelor, a doua ne-a aparținut, am avut patru mari șanse de gol, dar nu am concretizat niciuna. Eu cred că un egal ar fi fost echitabil”, a replicat imediat după meci antrenorul Alin Pânzaru.

Partida s-a desfășurat pe un teren, ca dimensiuni, la limita inferioară a regulamentului și cu o suprafață de joc pe care domnea noroiul, astfel că prima repriză a fost una de luptă, cu puține ocazii de gol. CS Balotești a irosit două situații de a trece în avantaj prin Bâtfoi (15), care a șutat de la marginea careului mic exact în brațele portarului brăilean și apoi prin Gojnea (16), care, de asemenea, a trimis mingea pe spațiul porții, de la marginea careului, însă Mitrea a fost atent și a reținut-o. În minutul 42, gazdele au deschis scorul. Unul dintre fundașii brăileni a trimis mingea spre Mitrea, aceasta a sărit dintr-un smoc de iarbă, portarul brăilean a lovit-o defectuos și s-a acordat corner. Sandu a centrat în fața porții, mai mulți jucători au luftat, iar Gojnea a îndeplinit o simplă formalitate pentru 1-0. La ultima fază a primei reprize, Olenic a șutat de la 30 de metri, însă mingea a trecut peste transversala porții apărate de Fulga.

Patru mari ocazii de gol irosite de brăileni

În repriza a doua, Dacia Unirea s-a „mutat” cu întreg efectivul în jumătatea adversă și și-a creat patru mari ocazii de gol, însă toate au fost irosite. În minutul 59 Dima a trecut de adversarul direct și a șutat din unghi, dar mingea a ocolit ținta. Brăilenii au continuat să atace și în minutul 68 au irosit o imensă ocazie de a restabili egalitatea. Ghiocel i-a trimis mingea în adâncime lui Mucuță, atacantul Daciei l-a driblat pe Fulga, dar a intrat, de asemenea, în unghi și a șutat în plasa laterală. Onofraș (64) a trimis mingea spere poartă, din foarfecă, însă unul dintre fundașii gazdelor a înlăturat pericolul. Câteva minute mai târziu, Fulga a avut un reflex de mare portar la șutul lui Iosofache, astfel că partida s-a încheiat cu victoria gazdelor.

„Toată săptămâna am lucrat la faza defensivă, știam că în cazul în care vom primi gol va fi foarte greu să revenim și să egalăm și așa s-a întâmplat. Am început timid meciul, parcă fără vlagă, dar repriza a doua am dominat-o cap – coadă, am avut patru mari ocazii de gol însă le-am irosit pe toate. Ne-am fi dorit să terminăm stagiunea de toamnă cu o victorie”, a explicat Alin Pânzaru.

CS BALOTEȘTI        1
DACIA UNIREA BRĂ‚ILA    0

Gojnea ”42

Fulga – N. Filip, Marciuc, Antoche, C-tin. Dedu – D. Popa, I. Sandu (cpt.), P. Ioniță (Tofan ”55), Gojnea (P. Radu ”89) – Marinaș (M. Florea ”68), Bâtfoi
Rezerve neutilizate: V. Tănase – Buțică, Lupașcu, Vuk
Antrenor: Marius Oprea

Cr. Mitrea – G. Niță, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – M. Dima, Olenic (cpt.), P. Ioan (Mucuță ”65), Necoară (Frunză ”57) – Onofraș (Iosofache ”72), St. Nicoliță
Rezerve neutilizate: Leu – C. Roșu, Petean, G. Iordache
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: Comunal (Balotești); Spectatori: 250; Arbitru: Ionuț Valentin Iugulescu 3 (Târgoviște); Asistenți: Petruța Iugulescu 3 (Târgoviște) și Mihaela Țepușă 3 (București); Jucătorul meciului: Alin Gojnea 3.

Articol scris de Costel FILIP (Obiectiv Vocea Brăilei)

Marius ANGHEL 07 Dec. 2015, 14:14 Campionat
Pe aceeași temă