Dacia Unirea a sărbătorit Centenarul cu o victorie! Personalitățile prezente la evenimentele care au marcat 100 de ani de fotbal la Brăila

Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 15:03 Campionat


Dacia Unirea a sărbătorit, vinerea trecută, pe 15 martie, Centenarul, iar pentru a marca acest eveniment conducerea clubului a organizat un eveniment festiv la care au participat foști fotbaliști care au scris istorie de-a lungul timpului pentru fotbalul brăilean, printre aceștia fiind Vasile Darie, Ionel Drăgoi, Șerban Trofin, Ionel Iuga, Marius Stan, Costel Gheorghiță, foști antrenori și conducători.

La evenimentul care a avut loc la Muzeul Brăilei au fost prezenți reprezentanți ai Federației Române de Fotbal, Gabriel Bodescu, Mihai Stoichiță, Auraș Brașoveanu, precum și lotul de jucători al Daciei Unirea și antrenorii Florentin Petre și Marian Samuilă.

Majoritatea dintre cei menționați au ținut să-și spună părerea despre momentele frumoase din istoria fotbalului brăilean, dar și despre situația critică prin care trece acum echipa de fotbal care din toamna anului trecut este în insolvență, însă fiecare dintre ei a avut spre finalul discursului un ton ceva mai optimist în privința viitorului acestui club de fotbal. Cu acest prilej, Mihai Stoichiță a acordat o plachetă vicepreședintelui clubului brăilean, Vasile Popa, din partea FRF.

În cea de a doua parte a evenimentului a avut loc lansarea volumului „Dacia Unirea Brăila – un veac la curtea sportului rege (1919-2019)”, în paginile căruia autorul Cristian Contantin a căutat să ilustreze cei 100 de ani ai Daciei Unirea Brăila.

Sâmbătă a avut loc și un meci omagial la care au participat o parte dintre fostele glorii ale fotbalului brăilean. Bineînțeles că printre fotbaliștii care au făcut istorie în sportul rege s-a regăsit și fostul internațional stelist, Bănel Nicoliță.  

Prima victorie pentru Dacia Unirea în 2019

Și tot sâmbătă, dimineață, Dacia Unirea a câștigat cu 1-0 meciul cu CS Balotești, în cadrul etapei a 25-a a Ligii 2.

Partida putea fi tranșată în prima repriză de echipa vizitatoare, care a ratat ocazii rarisime la poarta brăileană. După o jumătate de oră de joc echilibrat, CS Balotești a trecut pe lângă gol prin Stoica. În minutul 33, Stoica a rămas singur cu portarul gazdelor, acesta a șutat la poartă, dar mingea a trecut pe lângă țintă. Stoica a mai fost în două rânduri în postura de unu la unu cu portarul Moldoveanu, dar nu a reușit să-l învingă, iar la pauză scorul a fost egal, 0-0.

Dacia Unirea a fost ceva mai insistentă în repriza a doua și, la jumătatea acesteia, Gabriel Niță a marcat golul de trei puncte pentru echipa pregătită de Florentin Petre. Niță putea realiza „dubla” în minutul 78, dar mingea șutată de el a trecut milimetric pe lângă poarta oaspeților.

În minutul 91, CS Balotești a irosit șansa egalării și Dacia Unirea s-a impus cu 1-0 și a cedat „lanterna roșie” a Ligii a 2-a celor de la ACS Poli Timișoara.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – CS BALOTEȘTI     1-0   
Gabriel Niță 70′

Iul. Moldoveanu – Mușea, Prunescu, Diakite, Van den Driest (Coteț 71′) – Gab. Niță (cpt.), Pleșa, Ismană, Ciucureanu (Rob. Chirilă 90+4′) – Jallor, Căruță (Moroianu 76′)
Rezerve neutilizate: – Mardale, Val. Robu, D. Mihalcea, Subțirică
Antrenor: Florentin Petre
Eliminat: Iulian Moldoveanu 90+3′ (cumul de cartonașe galbene)

Iordan – M. Neagu, Marciuc (cpt.), G. Mihai, Voineag (Bg. Badea 61′) – Fl. Niculae, C. Predescu, Ov. Marin, Bragă (Clătinici 68′) – Vas. Mihai (F. Paraschiv 73′), Al. Stoica
Rezerve neutilizate: Mititelu – Mitrache, R. Mihai, D. Capotă
Antrenor: Gheorghe Mihali

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Gheorghiță Bălan (Pitești) și Erchian Ionus (Constanța).

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 15:03 Campionat
Pe aceeași temă