Cum decurg lucrările de modernizare a stadionului din Călărași. Termenul limită la care Dunărea primește inspecția pentru omologarea de Liga 1

Marius ANGHEL 11 Jun. 2018, 12:59 Campionat

Imediat după ultimul meci desfășurat de Dunărea pe teren propriu în sezonul de Liga 2, călărășenii au început modernizarea stadionului „Ion Comșa” pentru a primi licența să organizeze partide de Liga 1, acolo unde a promovat echipa antrenată de Dan Alexa. Pentru început, suprafața de joc a fost decopertată, dar au debutat și lucrările la refacerea vestiarelor.

Președintele executiv al clubului Dunărea, Florentin Brișan, a prezentat stadiul lucrărilor de modernizare a stadionului, menționând că se depun eforturi substanțiale astfel încât acestea să fie finalizate până pe 11 iulie, când va avea loc inspecția finală pentru omologarea arenei pentru Liga 1.

„Lucrările de modernizare au început cu o săptămână înainte de terminarea sezonului și au cuprins în această primă fază partea de vestiare și Centrul de presă. Lucrările sunt în grafic și mai mult ca sigur vor fi gata până la începutul lunii iulie. S-au schimbat instalația sanitară, instalația electrică, au fost recompartimentate spații pentru desfășurarea conferințelor de presă, potrivit cerințelor impuse de LPF. Tot aici vor fi amenajate zona de flash – interviuri și în exterior zona mixtă, ambele destinate presei”, a declarat Brișan.

„În ceea ce privește terenul de joc, firma care a câștigat licitația a început treaba imediat după jocul de acasă cu Chindia, din penultima etapă. Am primit asigurări că în două săptămâni vom avea gazon nou cu sistem de drenare, sistem de irigații, tot ce e nevoie în acest sens”, a spus oficialul Dunării.

Pentru a fi omologată pentru Liga 1, arena „Ion Comșa” are nevoie și de alte lucrări de modernizare. „Mai sunt însă de realizat lucrări privind sistemul de supraveghere video, accesul în stadion, montarea turnicheților și a sistemului de ticketing, a caselor de bilete, a gardurilor separatoare, lucrări pe care le vom face cu angajați proprii Nu în cele din urmă, modernizarea stadionului implică și construirea zonei cu locuri acoperite de la tribuna oficială. Încercăm să ne încadrăm în termenul de 11 iulie când va avea loc și inspecția finală pentru omologarea stadionului”, a încheiat Florentin Brișan.

„Sper să fim surpriza campionatului viitor”

Cât privește lotul de jucători, acesta se află în vacanță până pe 18 iunie, atunci când se va reuni pentru a începe pregătirea pentru Liga 1.

Brișan speră ca Dunărea să facă o figură frumoasă la prima participare din istoria sa în Liga 1, astfel încât să fie catalogată drept „surpriza campionatului viitor”. „Știm cu toții că nu plecăm ca favoriți, ci din poziția de outsideri. Dar vreau să-i asigur pe toți cei care susține această echipă că vom face o figură frumoasă și sper să fim surpriza campionatului viitor”, a declarat Brișan.

Foto: fb Dunărea Călărași

Marius ANGHEL 11 Jun. 2018, 12:59 Campionat
Pe aceeași temă