Cu tot lotul la conferința de presă. Jucătorii Olimpiei au dezvăluit de ce au intrat pe teren cu banderole albe

Marius ANGHEL 01 Jun. 2015, 14:47 Campionat

Jucătorii sătmăreni au intrat sâmbătă pe teren, în meciul cu ACS Poli, scor 1-1, purtând banderole albe pe braț. Gest surprinzător pentru că nu se știa ca la club să existe probleme grave care să ducă la un protest în bloc al jucătorilor și antrenorilor. Lucrurile au fost lămurite, oarecum, după meci, la conferința de presă la care a participat aproape întreg lotul, precum și antrenorii echipei.

Protestul este adresat unor membri ai Consiliului local care, zilele trecute, au blocat un proiect care viza alocarea unei sume de bani pentru FC Olimpia. Ori, după părerea jucătorior, a conducerii clubului, fără această sumă – 565.000 lei – este pusă în pericol continuarea activității a tuturor echipelor, de la cele de copii până la echipa de Liga II-a. „Noi nu avem culoare politică în teren. Noi facem politica „galben-albastră”, a Olimpiei. Nu ne interesează disputele politice, dar ni se pare anormal ca să sufere clubul, fotbalul sătmărean, din cauza unor ambiții personale ale unor domni” a spus Adrian Sălăgeanu, cel care a purtat, sâmbătă, banderola de căpitan al Olimpiei. „Nu este normal ca jucătorii să nu-și primească toate drepturile financiare care sunt stipulate în contract, iar în vacanță să plece fără bani. Am vrea și noi să știm care este viitorul echipei. Avem familii, copii, avem responsabilități și vrem să se știe ce ne rezervă ziua de mâine” a mai declarat Sălăgeanu. El a fost susținut în declarațiile sale de antrenori, de colegii de echipă, dar și de președintele Dan Băbuț.

Întrebat dacă crede că în spatele acestei acțiuni ar putea fi președintele AJF, Ștefan Szilagyi, cel care, în ultimele zile a intrat într-o dispută neelegantă cu Olimpia, Dan Băbuț a evitat să dea un răspuns direct. „Sper să nu fie așa” a spus președintele Olimpiei. Din cele relatate apoi de președintele Băbuț, am aflat că nu există restanțe salariale, doar o întârziere de 15 zile, dar că jucătorii și antrenorii nu și-au încasat primele de joc de aproape un an. Datoriile importante ale clubului sunt în jur de 500.000 de lei din care 300.000 față de un hotel-restaurant din oraș, acolo unde au fost cazați și au luat masa o parte din jucători.

Antrenorul Csik a declarat printre altele: „A fost un rezultat echitabil în acest ultim meci. Mă bucur că am terminat campionatul cu fruntea sus. Îi felicit pe băieți pentru asta. Am dus campionatul până la capăt. Probabil că ați fost uneori nemulțumiți de noi. Dar numai noi știm ce am trăit și ce trăim” a spus tehnicianul grupării sătmărene.

Din punct de vedere fotbalistic, am aflat că vacanța ar urma să dureze până în jurul date de 1 iulie și că până atunci va fi configurat lotul. Evident, dacă nu vor apărea surprize neplăcute la care nici nu vrem să ne gândim în momentul de față. Pentru că, iată, revenind la bani, am aflat că Olimpia nu a avut sâmbătă banii necesari pentru a achita baremurile celor patru arbitri!

FC Olimpia a terminat sezonul pe locul 5

Sezonul 2014-2015 a fost dus la bun sfârșit de către FC Olimpia Satu Mare. Locul 5 ocupat de sătmăreni reprezintă cea mai bună performanță din ultimii 10 ani, chiar dacă s-a obținut pe seama retragerii din campionat a mai multor echipe. Dar, Liga a II-a de acum este incomparabil mai subțire. În sezonul 2004-2005, când Olimpia termina pe locul 4 în Divizia B, eșalonul al doilea avea trei serii a câte 16 echipe. Iar acum, abia dacă se poate face o serie.

Dincolo de alte aspecte, clubul sătmărean a disputat sâmbătă ultimul meci în fața promovatei ACS Poli Timișoara. Cu un stadion părăsit de spectatori, sătmărenii au „smuls” doar un rezultat de egalitate în fața juniorilor bănățeni. Cu obiectivul deja atins, antrenorul Dan Alexa a testat mai mulți jucători de 17-18 ani. Puștii au ținut în șah echipa sătmăreană. Prima repriză a fost una albă, la fel ca și banderolele sătmărenilor purtate în semn de protest față de situația financiară incertă de la club.

O primă ocazie i-a aparținut lui Popescu, un șut de la marginea careului, respins de Anca Trip (min. 12). La o lovitură de colț executată de Sălăgeanu, Iuhas înscrie cu capul însă golul s-a anulat după un fault în atac (min. 17). Apoi, Mărkuș scapă în careu pe partea dreaptă, dar șutul său din 6 metri este ușor deviat în corner (min. 37).

Cele două goluri s-au marcat în repriza secundă. Trandu i-a pus mingea pe tavă lui Popescu, iar din patru metri a dus echipa din Timișoara în avantaj (min. 59). Sătmărenii au egalat prin Faur. Muntean a trecut de câțiva fundași pe partea stângă, mingea a ajuns la Selagea care l-a servit perfect pe Faur. Din 8 metri a trimis mingea sub transversală, cu capul. Atacantul sătmărean a fost scos din offside de fundașul oaspete, de Motreanu. Până la final, doi jucători au văzut cartonașul roșu. Bocșan i-a aplicat lui Mărkuș un picior în față, acesta a ripostat, astfel că ambii au fost eliminați. Onicaș putea aduce victoria Olimpiei în prelungiri, însă din șase metri a trimis puțin alături, astfel că meciul s-a terminat 1-1.

Sursa: Informația zilei

Marius ANGHEL 01 Jun. 2015, 14:47 Campionat
Pe aceeași temă