Cu Șut spre Liga 1: „Nu știu dacă mă strigă pe mine sau spun cuiva să tragă la poartă”. Academica Clinceni – Sportul Snagov a ajuns derby în Liga 2

Marius ANGHEL 28 Sep. 2018, 11:03 Campionat
Cu Șut spre Liga 1:

În postura în care se află în acest moment în clasament, Academica Clinceni joacă, sâmbătă, de la ora 11:00, derby-ul Ligii 2 cu Sportul Snagov și-și pune speranțe într-un om-cheie, mijlocașul cu nume predestinat, Adrian Șut (19 ani).

Campionatul Ligii 2 este dominată în acest moment de două echipe ilfovene, Sportul Snagov (20 pct.) și Academica Clinceni (18 pct.), formații care au în urma lor nume de tradiție ale fotbalului românesc precum Petrolul, „U” Cluj, Pandurii, FC Argeș, UTA sau Poli Timișoara.

După Chiajna, Voluntari sau Victoria Brănești, Liga 1 este foarte aproape să aibă în sezonul viitor cel puțin o nouă echipă din Ilfov. Sâmbătă se joacă duelul pentru primul loc în liga secundă, iar gazdele de la Academica (aflate la două puncte în spatele liderului Snagov) au de partea lor un fotbalist al cărui nume este pe buzele tuturor: Șut!

„Toată lumea face glume pe seama numelui meu. Nu știu dacă mă strigă pe mine sau spun cuiva să tragă la poartă… Eu pot să fac diferența pe teren, când mă chemă sau spun să dau la poartă”, a spus Adrian Șut, mijlocașul celor de la Academica Clinceni.

Adrian Șut e originar din Cociuba Mare, un sat din Bihor, iar în acest sezon a jucat intergralist în șapte meciuri dintr-un total de opt desfășurate de Academica în Liga 2. Înainte să ajungă la Clinceni, mijlocașul a evoluat la Pandurii Târgu Jiu, iar în cariera sa a prins două jocuri și în Liga 1, la ASA Târgu Mureș.

La 16 ani debuta pentru FCSB, acum e „vedetă” la Clinceni

Academica Clinceni este cunoscut ca „satelitul” neoficial al vicecampioanei FCSB. De-a lungul timpul, echipa lui Gigi Becali a trimis la Clinceni mai mulți jucători, sub formă de împrumut, pentru a le da șansa să joace și să capete experiență. Este și cazul mijlocașului Vlad Mihalcea (19 ani), unul dintre cei mai promițători tineri jucători din România.

La 16 ani debuta pentru FCSB și era considerat „noul Hagi”, acum își relansează cariera în Liga 2. Pentru moment mai mult stagnează, fiindcă și sezonul trecut a jucat la Clinceni. „Urmăresc FCSB, sper să câștige titlul, le țin pumnii la toate meciurile. Accept și glumele din vestiar legate de FCSB, nu mă deranjează!”, a declarat Vlad Mihalcea.

Antrenorul Ilie Poenaru, fost jucător cu peste 200 meciuri în primele două ligi din România, nu vrea ca echipa sa să fie numită, neoficial, satelit al celor de la FCSB, deși există o colaboare cu gruparea patronată de Gigi Becali. „Nu suntem satelitul FCSB-ului. Ei doar au împrumutat de la noi niște jucători pe care-i plătesc și atât. Doar colaborăm. Ei plătesc salariile și primele de joc pentru fotbaliștii pe care ni i-au dat”, a explicat antrenorul celor de la Clinceni, Ilie Poenaru.

Marius ANGHEL 28 Sep. 2018, 11:03 Campionat
Pe aceeași temă