Cu Homei în poartă, Pandurii a pierdut la scor la Târgu Mureș și a ajuns la 11 meciuri consecutive fără victorie. ASA s-a apropiat de locul de baraj

Marius ANGHEL 18 Nov. 2017, 15:44 Campionat
Cu Homei în poartă, Pandurii a pierdut la scor la Târgu Mureș și a ajuns la 11 meciuri consecutive fără victorie.** ASA s-a apropiat de locul de baraj

Meciul dintre fostele prim-divizionare ASA Târgu Mureș și Pandurii Târgu Jiu s-a încheiat prost pentru echipa gorjeană, care continuă să fie una dintre surprizele neplăcute ale campionatului Ligii 2 și să se mențină pe loc retrogradabil și după desfășurarea etapei a 18-a, penultima a turului. Tinerii ASA-ului au revenit după ce au fost conduși și au câștigat în final cu 4-1, ajungând pe locul 4 în clasament și apropiindu-se la cinci puncte de locul de baraj, ocupat de Chindia.

Opt „supraviețuitori” din precedentul joc de la Târgu Mureș

Doar câțiva jucători au fost prezenți și acum pe teren dintre cei care au participat la ultima confruntare de la Târgu Mureș dintre cele două echipe, acel joc din Liga 1  din 18 decembrie 2016 în care ASA conducea la pauză cu 2-0 și în care Pandurii a refuzat să mai continue să evolueze din cauza stării execrabile a gazonului. La mureșeni încă joacă Moga, Candrea și Mendy, atunci titulari, în timp ce la formația din Târgu Jiu se mai regăsesc Stanca, Brînzan, Dodoi, dar și Daniel Pîrvulescu, rezervă în acel meci, ca și acum. Însă și Ciprian Rus, atacantul care acum joacă la Pandurii, iar atunci era titular la ASA.

Iar trei dintre jucătorii enumerați mai sus, Ciprian Rus, Robert Candrea și Răzvan Stanca, au contribuit din plin și acum la scrierea unui nou episod din istoria confruntărilor dintre cele două echipe care ar putea să nu o mai ducă mult.

Trecut acum în curtea gorjenilor, Rus a deschis scorul pentru Pandurii în minutul 18, după ce l-a învins pe Moga cu un șut din 16 metri, la capătul unei acțiuni frumoase făcute de Dodoi și Durkovic. Iar avantajul minim s-a menținut până aproape de finalul primei reprize. Mihai Petra a reușit să-l învingă pe Stanca din 6 metri după ce a fost pe fază la mingea revenită în teren din transversală după șutul puternic al lui Licu.

Eliminarea lui Stanca a contribuit decisiv la înfrângerea oltenilor

La pauză, gorjenii nu au mai avut probleme cu gazonul, acum aflat într-o stare mult mai bună decât se prezenta în urmă cu un an, astfel că au ieșit de la vestiare și au continuat jocul. Disperarea căutării golului victoriei, una care le lipsea de 10 meciuri, a dus la grave erori defensive și la încă trei reușite în contul gazdelor.

Mai întâi a înscris Robert Candrea (48), cu o lovitură de cap din 6 metri, după cornerul bătut de Stoica, iar eliminarea din minutul 70 a căpitanului Răzvan Stanca, pentru un fault din postura de ultim apărător la 40 de metri, asupra lui Sîrbu, a înclinat decisiv balanța în favoarea formației din Târgu Mureș.

Homei n-a făcut minuni în poartă

Cum oltenii au făcut toate înlocuirile până în momentul eliminării lui Stanca, în poartă a intrat fundașul Sergiu Homei. Fostul dinamovist a prins curaj cu mănușile în mâini după ce a avut două intervenții salvatoare în postură de unu la unu cu Cosmin Sîrbu (75, 82), dar apoi și-a arătat limitele.

Dan Panait (86) a făcut 3-1 după ce a fost servit ideal de Sîrbu, iar Tiberiu Petriș (90+2) a stabilit rezultatul final în prelungiri, 4-1 și ASA Târgu Mureș a urcat pe locul 4, cu 31 de puncte, în timp ce Pandurii Târgu Jiu se menține pe retrogradabila poziție a 16, cu doar 17 puncte acumulate în 18 etape. Din tur a mai rămas o singură etapă de disputat, mureșenii urmând să joace la Timișoara cu ASU Politehnica, în timp ce gorjenii vor primi vizita celor de la Dacia Unirea Brăila, la Motru, acasă, acolo unde nu au câștigat deloc în acest sezon.

Amintiri neplăcute de la Târgu Mureș

Pe 18 decembrie 2016, ASA și Pandurii se întâlneau în etapa a 21-a din Liga 1. După 2-0 la pauză, pentru ardeleni, oltenii au refuzat să mai revină de la cabine și să joace repriza secundă, invocând terenul înghețat. Pentru acest gest, unic în istoria Ligii 1, pe lângă meciul pierdut la „masa verde”, Pandurii a fost penalizată, conform ROAF, cu 3 puncte, sancțiune care, la finalul sezonului, a fost decisivă în retrogradarea gorjenilor.

ASA TÂRGU MUREȘ – PANDURII TÂRGU JIU   4-1
Mihai Petra 36′, Robert Candrea 48′, Dan Panait 86′, Tiberiu Petriș 90+2′ / Ciprian Rus 18′

Moga – Băjan, Candrea (cpt.), Kilyen, Mendy – P. Iacob, Petriș – Al. Stoica (R. Iliescu 85′), Licu (D. Panait 76′), C. Sîrbu – Petra (Mijokovic 72′)
Rezervă neutilizată: Negrușa
Antrenor: Marius Popescu

Rz. Stanca (cpt.) – Homei, Celea (Turda 66′), D. Lung, Drugă – Șut, Dănăricu (Raiciu 63′), Durkovic, Brînzan – Dodoi (D. Pîrvulescu 58′), Cip. Rus
Rezerve neutilizate: D. Popescu – Vodă, Șendroiu, Al. Vasilescu
Antrenor: Dorian Gugu
Eliminat: Răzvan Stanca 70′ (roșu direct)

Stadion: Trans-Sil (Târgu Mureș – Mureș); Spectatori: 200; Arbitru: Marian Barbu (Făgăraș); Asistenți: Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca) și George Bogdan Duță (Bacău).

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 18 Nov. 2017, 15:44 Campionat
Pe aceeași temă