Pelici a găsit motive pentru înfrângerea drastică a Ripensiei la Mioveni! Antrenorul are și motive de bucurie: „Deci ne-am îndeplinit obiectivul”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 20 May. 2019, 09:46 Campionat
  • Ripensia nu are un final prea strălucit de campionat. Timișorenii au pierdut, duminică, cu 4-1 la Mioveni, după un meci care a demonstrat că visul antrenorului Alexandru Pelici la locul 7, apărut după ce roș-galbenii au prins locul 8, cea mai bună clasare de pe parcursul sezonului, nu e realizabil.
  • Pentru argeșeni au marcat Cosmin Năstăsie, Ionuț Rădescu și Valentin Balint, acesta din urmă cu o „dublă”. Călin Toma a marcat golul oaspeților, unul cu „cântec”, iar, după meci, Pelici a spus clar că echipa a făcut un joc prost.

 

CS Mioveni a deschis scorul în meciul din etapa a 36-a din minutul 15, după o fază creată de Rădescu și Ișfan și valorificată de Cosmin Năstăsie. Peste șase minute, diferența a crescut, după ce Hecsko a provocat un penalty la Măzărache. Rădescu a executat și, în ciuda opoziției lui Dobre, a înscris. Ripensia a mai irosit ocazii prin Mansour și Stoica până la pauză, dar nu a reușit să marcheze. Diferența a crescut în în minutul 78, după ce Valentin Balint a primit o pasă de la Năstăsie și a lobat peste portar. Peste zece minute, diferența a crescut, cu Eduard Stoica în ipostaza de pasator și tot Balint la finalizare.

Golul de onoare al ripensiștilor a fost marcat în prelungiri. Călin Toma a tras dintr-o lovitură liberă de la 18 metri peste zid, iar mingea a lovit transversala, dar a fost semnalizată ca în poartă. Gazdele au proteste că nu a fost gol, dar reușita a fost validată.

Cel mai drastic eșec cu Pelici

De când a venit Alexandru Pelici, Ripensia nu a pierdut la trei goluri diferență. Antrenorul a recunoscut că echipa a jucat slab. „A fost o victorie meritată a Mioveniului. Am venit în Argeș fără trei jucători de bază, suspendații Tînc, Zaluschi și Dumiter, ba chiar patru, dacă îl punem la socoteală și pe accidentatul Monea. A contat și faptul că în intermediară am evoluat joi seara, iar acum am jucat pe o căldură sufocantă. Dar toate acestea nu scuză înfrângerea. Nu e principalul motiv pentru care cei de la Mioveni au câștigat. Au meritat victoria, căci au evoluat mult mai bine și și-au creat o sumedenie de ocazii. Noi nu am reușit să ne ridicăm la nivelul importanței partidei”, a precizat antrenorul, citat de site-ul oficial.

Pelici a găsit și aspecte pozitive. „Există, totuși, și două lucruri bune. Primul este faptul că, coroborând rezultatele din această rundă, suntem salvați matematic de la retrogradare, deci ne-am îndeplinit obiectivul. În al doilea rând, un lucru pozitiv e că au intrat pe teren Dobre și Dobie, jucători tineri și de perspectivă. Îmi felicit băieții pentru tot ce-au făcut în aceste șase luni, mai puțin jocul de acum, cu Mioveni, și primul al meu de pe bancă, de la Ploiești, cu Petrolul, care au fost total nereușite. Îi felicit însă pentru tot ce-au făcut în acest răstimp, pentru munca depusă și pentru că ne-am îndeplinit obiectivul, astfel că Ripensia va fi în Liga a 2-a și în sezonul următor”, a mai spus antrenorul Ripensiei.

CS Mioveni a rămas pe locul 7, cu 55 de puncte, iar runda viitoare se va deplasa la Timișoara, pentru meciul cu ACS Poli. Cu 45 de puncte, Ripensia e pe locul 12, la egalitate cu ASU Politehnica, cea care are rezultatele directe mai bune. În ultima etapă de pe teren propriu va juca în Ciarda Roșie, cu Daco-Getica București.

CS MIOVENI – RIPENSIA TIMIȘOARA  4-1
Cosmin Năstăsie 15′, Ionuț Rădescu 21′ – pen., Valentin Balint 78′, 88′ / Călin Toma 90+2′

F. Croitoru – Kilyen, Beța, Burnea, Ed. Stoica – M. Șerban, Rob. Boboc – Ișfan, C. Năstăsie (cpt.)(Trașcu 86′), Rădescu (Hergheligiu 71′) – Măzărache (Val. Balint 61′)
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Ct. Alexe, Celea, R. Lazăr
Antrenor: Marius Stoica

Șt. Dobre – Ad. Popa (cpt.), Hecsko, Apro, Străuț – Burdeț (Dobie 66′), Anghelina – Al. Popovici (Oct. Drăghici 72′), C-tin. Stoica (C. Toma 77′), Chera – Mansour
Rezerve neutilizat: H. Moldovan – Stoi, Țieranu
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Orășenesc (Mioveni – Argeș); Arbitru: Andrei Lucian Țiții (Șura Mică – Sibiu); Asistenți: Răzvan Mihai Dobre (Șotânga – Dâmbovița) și Gabriel Ion Catană (Târgoviște).

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 20 May. 2019, 09:46 Campionat
Pe aceeași temă